kupno vitary
Moderator: Albert_N
kupno vitary
Witam wszystkich,
jestem nowy na forum. zamierzam kupic Vitare 1.6 do przerobek i zabawy. chce wydac max. 6-7 tys. zeby miec jeszcze na modyfikacje. Poradzcie na co zwrocic uwage i czy warto szukac suki z blokada czy raczej kupic autko i zakladac? Jesli to drugie, to gdzie, jak i ile to kosztuje?
dzieki za pomoc.
jestem nowy na forum. zamierzam kupic Vitare 1.6 do przerobek i zabawy. chce wydac max. 6-7 tys. zeby miec jeszcze na modyfikacje. Poradzcie na co zwrocic uwage i czy warto szukac suki z blokada czy raczej kupic autko i zakladac? Jesli to drugie, to gdzie, jak i ile to kosztuje?
dzieki za pomoc.
mospi
na razie bez autka
na razie bez autka

Re: kupno vitary
6-7 tys to na pakiet startowy i opony Ci starczy ...
zbieraj dalej
zbieraj dalej

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
hej,
wiem ze to na start. Jakie oponki polecacie na poczatek? 29" wejdzie bez liftu? Jesli nie, to co zmienic (zawieszenie, buda i z jakim kosztami trzeba sie liczyc?)
Na razie zastanawiam sie czy warto szukac egzemplarza z blokadami (sa takie w ogole? bo na allegro znalazlem jakies 2-3 oferty z blokada), czy zalozyc np Lockright. Tak w ogole jak i gdzie to kupic?
pomozcie, albo skierujcie linkiem do info na ten temat.
dzieki Panowie
wiem ze to na start. Jakie oponki polecacie na poczatek? 29" wejdzie bez liftu? Jesli nie, to co zmienic (zawieszenie, buda i z jakim kosztami trzeba sie liczyc?)
Na razie zastanawiam sie czy warto szukac egzemplarza z blokadami (sa takie w ogole? bo na allegro znalazlem jakies 2-3 oferty z blokada), czy zalozyc np Lockright. Tak w ogole jak i gdzie to kupic?
dzieki Panowie
mospi
na razie bez autka
na razie bez autka

witam jak do przeróbek to moja Ci się nadamospi pisze:Witam wszystkich,
dzieki za pomoc.

mówisz max 6-7tys zł
myślę że się dogadamy

Jimny 

http://suzuki.a-ng.eu/forum/mospi pisze:hej,
dzieki Panowie
Jimny 

Witam. Za 6-7 tys zł to w zasadzie można popatrzeć tylko na opony , gdyż reszta wszysto jest do roboty .Są to roczniki 90-94 a więc samochód około 18 lat ( pełnoletni
) Nikt nie sprzedaje takiego samochodu bo mu się lakier znudził albo nagle ma za ciasny . Są to auta które sypią się totalnie . ( oczywiście każdy jeden zakonserwowany , licznik przekręcony itd itd . ).Wię proszę nie słuchać jakiś oszołomów , że auto jest w dobrym stanie tylko kupić jak najtaniej a i tak remont generalny czeka Cię napewno . Pozdrawiam
Jarek

Jarek
Chevrolet Geo Tracker konkretnie zmodyfikowany
Tel w razie czego 501-372-508
wiem ze to juz pelnolatek za taka kase, ale nie mam kokosow.
a co do tych egzemplarzy ponoc z blokadami?
a co do tych egzemplarzy ponoc z blokadami?
mospi
na razie bez autka
na razie bez autka

Seryjnie blokad nie było, jedynie LSD ale trafić takie fabryczne to trzeba mieć fart.
Zresztą brak blokady to najmniejszy problem w vitarze.
Ja bym się z Bigosem dogadał, ale nie każdemu pasuje Ufok.
Zresztą brak blokady to najmniejszy problem w vitarze.

Ja bym się z Bigosem dogadał, ale nie każdemu pasuje Ufok.

kozioU, a co jest wiekszym problemem? Kto to jest Bgos i jak go namierzyc?
wdzieczny za kazda pomoc,
mospi
na razie bez autka
na razie bez autka

aha, jesli kupic to LSD czy LockRite Locker? Ten ostatni to na stronce 239 $ tylko nie wiem czy przysla do PL. aha, czy to stosuje sie na przednia czy tylna os?
mospi
na razie bez autka
na razie bez autka

Blokada to jest ostatnia rzecz, która jest w Twoim przypadku potrzebna..mospi pisze:a co do tych egzemplarzy ponoc z blokadami?
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
Dlaczego jest niepotrzebna? Myslalem ze jest bardzo potrzebna w terenie. Co w takim razie powininem miec na uwadze?
mospi
na razie bez autka
na razie bez autka

Bigos to ten kolega, który kilka postów wyżej dyskretnie zaoferował Ci swoje auto.mospi pisze:kozioU, a co jest wiekszym problemem? Kto to jest Bgos i jak go namierzyc?

A jeśli chodzi o większy problem to w vitarze będziesz ich trochę miał. O blokadach na razie zapomnij a skup się na lekturze tego forum i tego, które podał Ci Bigos.

Koledzy dobrze doradzają.Zostaw tą blokadę w spokoju a zajmij się innymi rzeczami . Remont blacharki , opony , lift samochodu . wzmocnienie progów , zawieszenie i cała plejada innych rzeczy a na samym końcu jak samochód będzie w pełni sprawny i zaczniesz trochę jeżdzić ( pewnie krokusy już będą kwitły
) to wtedy pomyślisz o blokadzie . 

Chevrolet Geo Tracker konkretnie zmodyfikowany
- cordoba_2004
-
tylko zanim pojedziesz oglądać vitarę bigosa to się dobrze przypatrz jak to wygląda to jest dwuosobowe
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
niestarszcie go
ufoki sa zajebiaszczeee
zobacz na ufoka Hadka
jeden minus to 2 miejsca ale jesli do zabawy to swietne auto
poza buda wszystko to samo
koszty te same
Bigos jest taki zdesperowany ze za 7 tys ci pewnie odda a to baaardzo dobra cena za to auto
ufoki sa zajebiaszczeee
zobacz na ufoka Hadka
jeden minus to 2 miejsca ale jesli do zabawy to swietne auto
poza buda wszystko to samo
koszty te same
Bigos jest taki zdesperowany ze za 7 tys ci pewnie odda a to baaardzo dobra cena za to auto
jesli idzie o blokady z lsd nieznajdziesz bo ciezko trafic
lsd to taka blokada jak w bmw czyli typowa szpera
LR kupisz za 1200 zl tylko pamietaj ze zakladajac trzeba wymienic na nowe wszytskoie łozyska bo stare poleca odrazu
LR wlacza sie jak poczuje uslizg jednej z osiek - malo przyjemne na czarnym
najlepsza jest zalaczana kneflem ARB koszt 3600
vitka bez blokad tez daje rade
najwazniejsze sa 3 rzeczy
lift
opony
i łacznik kierownicy z pedałami
lsd to taka blokada jak w bmw czyli typowa szpera
LR kupisz za 1200 zl tylko pamietaj ze zakladajac trzeba wymienic na nowe wszytskoie łozyska bo stare poleca odrazu
LR wlacza sie jak poczuje uslizg jednej z osiek - malo przyjemne na czarnym
najlepsza jest zalaczana kneflem ARB koszt 3600

vitka bez blokad tez daje rade
najwazniejsze sa 3 rzeczy
lift
opony
i łacznik kierownicy z pedałami
tylko ze roboty przy ufoku hadka byla nie miara zeby robil 
za 6-7 kupisz drugie tyle wydasz na pakiet startowy i bedzie smigac az milo w terenie
i tak bedziesz musial wyspawac blache znajac zycie
wazne zeby rama byla ok a nie zlamana w pol
oponki do vitary lifnietej merc - felicja 29 cali idealnie robia w tym samochodzie i uwazam ze na wieksze nie ma sie co lakomic,

za 6-7 kupisz drugie tyle wydasz na pakiet startowy i bedzie smigac az milo w terenie

oponki do vitary lifnietej merc - felicja 29 cali idealnie robia w tym samochodzie i uwazam ze na wieksze nie ma sie co lakomic,
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com
w ufoku rama całahimself pisze:tylko ze roboty przy ufoku hadka byla nie miara zeby robil
w porównaniu do większości vitar to korozji nie ma

a wydać trzeba tyle samo kasy co w zwykłej vitarze- podwozie jest to samo, tylko nadwozie w lepszym stanie

Jimny 

a jak z nadkolami ? nie bedzie trzeba tego ciac zeby 29 cali po lifcie nie obcieralo na wykrzyzach bo z tego co widzialem to ufok ma mniejsze nadkola.
Dla mnie ufok to taki damski troche;P)
Dla mnie ufok to taki damski troche;P)
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
e
bez hienowania mi to bo sie zolte kartki posypia
PW nie ma ?
bez hienowania mi to bo sie zolte kartki posypia

PW nie ma ?
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Panowie (szczegolnie Bigos), sorki, nie zauwazylem posta z propozycja sprzedazy. dopiero zalogowalem sie na Forum i to z doskoku bo moja coreczka troche grandzila w tle. Poczytam wszystko i sie odezwe,
pozdro
pozdro
mospi
na razie bez autka
na razie bez autka