Samurai Coily - od kiedy?
Moderator: Albert_N
Samurai Coily - od kiedy?
Cześć
Udało mi się wyszperać, że od 1996 wprowadzono nowe podwozie do Samuraja - z fabrycznym zawieszeniem na sprężynach, jednak podobno nie wszystkie fabryki od razu przestawiły się na jego produkcje.
Jakie są szanse trafienia na Samuraja ze sprężynami w przedziale rocznikowym 1996-1999?
Pozdrawiam,
Świstak
Udało mi się wyszperać, że od 1996 wprowadzono nowe podwozie do Samuraja - z fabrycznym zawieszeniem na sprężynach, jednak podobno nie wszystkie fabryki od razu przestawiły się na jego produkcje.
Jakie są szanse trafienia na Samuraja ze sprężynami w przedziale rocznikowym 1996-1999?
Pozdrawiam,
Świstak
Vitara 1.6 16V Cabrio - bulwar
Re: Samurai Coily - od kiedy?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10913536
jak poszukasz to znajdziesz.
mamy Ci procentowo podać szanse ? bo nie rozumiem
jak poszukasz to znajdziesz.
mamy Ci procentowo podać szanse ? bo nie rozumiem

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Wiadomo, że jak sie poszuka, to sie wszystko znajdzie 
Miałem nadzieje, że po prostu ktoś się orientuje czy Samuraje na sprężynach to były rodzynki powstałe na jednej linii w jednej fabryce, czy też fabryki szybko przestawiły się na nowy projekt i od jakiegoś momentu wszystkie schodzące z taśmy zjeżdżały na sprężynach?

Miałem nadzieje, że po prostu ktoś się orientuje czy Samuraje na sprężynach to były rodzynki powstałe na jednej linii w jednej fabryce, czy też fabryki szybko przestawiły się na nowy projekt i od jakiegoś momentu wszystkie schodzące z taśmy zjeżdżały na sprężynach?
Vitara 1.6 16V Cabrio - bulwar
oj tego to Ci nie powiem, jednak jak przeglądam samuraie na allegro to na org. springach trafia się 1 na 100...
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
zakladajac ze szukamy poprzez allecostam to masz szanse hmmmm ... nikle bo na 121 ogloszen w dziale samurai nie ma zadnego
.... z tego co pamietam nie tak dawno byla jedna sztuka 

wydaje mi sie ze to byla krotka seria. Nie sadze zeby w hiszpanii je budowano, obstawialbym japan. Ogolnie projekt zarzucono i powstal jimny na zupelnie inym zawieszeniu.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
kolega @mdeja miał takiego i sporą wiedzę o coilach - zapytaj na PW albo poczekaj - na pewno się odezwie
Był Samuraj na MT
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion

Coily byl produkowany w latach 96-98
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
i tylko w japońskiej fabrycedaro 16v pisze:Coily byl produkowany w latach 96-98
na otomoto jest jeden w barwach redbula
na mobile.de jest bodajże 3 auta
na http://autobazar.eu/pl/ są 2

różnice między zwykłym samuraiem a coilem to np deska rozdzielcza, reduktor na łańcuchu,
najłatwiej coila poznać po innej atrapie chłodnicy

Jimny 

na zupełnie innym to nie.. jedyna różnica (i wada colia) to przedni amortyzator/sprężyna..Albert_N pisze:wydaje mi sie ze to byla krotka seria. Nie sadze zeby w hiszpanii je budowano, obstawialbym japan. Ogolnie projekt zarzucono i powstal jimny na zupelnie inym zawieszeniu.
aha i coil gnije tak samo jak każdy inny samurai..
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
bigos, czy mozesz napisac cos wiecej o lancuchu w reduktorze? kolega tydzien temu kupil wlasnie wersje coily, ktory stal w gdansku no i dobrze byloby wiedziec z czym to jesc na przyszloscróżnice między zwykłym samuraiem a coilem to np deska rozdzielcza, reduktor na łańcuchu,

pozdr
Samurai 86'
no łańcuch na ogół jest delikatniejszywobia pisze:bigos, czy mozesz napisac cos wiecej o lancuchu w reduktorze? kolega tydzien temu kupil wlasnie wersje coily, ktory stal w gdansku no i dobrze byloby wiedziec z czym to jesc na przyszloscróżnice między zwykłym samuraiem a coilem to np deska rozdzielcza, reduktor na łańcuchu,
pozdr

ten z gdańska (taki czarny)
to był spalony

Jimny 

bigos, tak to ten czarny, nie ogladalem go ale kolega ogladal z mechanikiem no i ogolnie wszystko bylo ok, dodam ze kolega raczej jest z tych co mlotka i klucza w rekach nie trzymali 
jezeli masz gdzies foty tego autka w stanie spalonym to moze jakis kontakt na PW- nie zeby robic siare bo widzialy galy co braly ale tak z czystej ciekawosci.
a co reduktora na lancuchu rozumiem ze chodzi o to ze oprocz kol zembatych moment jest przenoszony w reduktorze przez lancuch tak?

jezeli masz gdzies foty tego autka w stanie spalonym to moze jakis kontakt na PW- nie zeby robic siare bo widzialy galy co braly ale tak z czystej ciekawosci.
a co reduktora na lancuchu rozumiem ze chodzi o to ze oprocz kol zembatych moment jest przenoszony w reduktorze przez lancuch tak?
Samurai 86'
wysłałem Ci e-mailawobia pisze:bigos, tak to ten czarny, nie ogladalem go ale kolega ogladal z mechanikiem no i ogolnie wszystko bylo ok, dodam ze kolega raczej jest z tych co mlotka i klucza w rekach nie trzymali

Jimny 

już Ci zgniłTomaszRT pisze: aha i coil gnije tak samo jak każdy inny samurai..

Jimny 

Nie zdążył... rozebrałem, wyczyściłem, nająłem spawacza, który pouzupełniał ubytki, zakonserwowałem i póki co nie gnije..

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
TomaszRT pisze:Nie zdążył... rozebrałem, wyczyściłem, nająłem spawacza, który pouzupełniał ubytki, zakonserwowałem i póki co nie gnije..

Jimny