samurai 1.9 d
Moderator: Albert_N
samurai 1.9 d
koledzy pomozecie mam problem z odpalaniem na cieplym silniku na zimnym pali od kopa
- witson
- jestem tu nowy...
Re: samurai 1.9 d
Sprawdź czujnik temperatury silnika, może to on nawalił i komp nie poznaje czy auto ciepłe czy zimne. Przynajmniej ja tak miałem w benzynowym 

ale to jest 1.9 d od citroena bez komputra
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Czyli pewnikiem 1.9 TD z peugeota.80rys pisze:ale to jest 1.9 d od citroena bez komputra
80rys pisze:ale to jest 1.9 d od citroena bez komputra
Od pompy idzie linka do takiego ustrojstwa na kolektorze wodnym. Na zimnym dzwignia na pompie do ktorej idzie ta linka ma byc naciagnieta na cieplym ma byc luzno. Jak bedzie napieta na cieplym to odkrec linke i zobacz czy zagada. Jak nie to trzeba by sie chyba przyjzec pompie.
Pozdrawiam
sj 425 606468554
Rozrząd dobrze jest ustawiony? Rozrusznik kręci odpowiednio szybko?
pod to ustrojstwo mam podlaczone linkie reczna to jest tkzwane ssanie mi sie wydaje poczekam 10 minut i malo wiele zapali
Koledzy, podepnę się pod temat, czy silnik Diesla z Renault (F8Q) 1.9 jest identyczny z Peugeot/Citroen (XUD9) tylko ze zmienionym osprzętem czy są to 2 odrębne konstrukcje. Nigdzie nie mogę znaleźć a ostatnio spotkałem się z takim stwierdzeniem, choć chyba nie jest to ten sam silnik.
Galloper LWB - turysta
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
To dwa zupełnie różne silniki.
Też tak myślałem, ale po zasłyszanym zacząłem wątpić. Dziękijarekstryszawa pisze:To dwa zupełnie różne silniki.

Galloper LWB - turysta
podepnę się pod temat, jako że jego nazwa jest dość ogólna.
Mam Suzuki Samurai 2003r z silnikiem diesla F8Q z Renault. mniej więcej takiego: http://moto.allegro.pl/item905710885_su ... rdtop.html
Dziś posypał mi się tylny most. Czy ktoś z Was wie czy przełożenia mostów w tym modelu są inne niż w np. SJ413? Patrzyłem w tabele które znalazłem w jednym z tematów i nie znalazłem nic na temat modelu jaki mam.
Proszę o pomoc! Pozdrawiam!
Mam Suzuki Samurai 2003r z silnikiem diesla F8Q z Renault. mniej więcej takiego: http://moto.allegro.pl/item905710885_su ... rdtop.html
Dziś posypał mi się tylny most. Czy ktoś z Was wie czy przełożenia mostów w tym modelu są inne niż w np. SJ413? Patrzyłem w tabele które znalazłem w jednym z tematów i nie znalazłem nic na temat modelu jaki mam.
Proszę o pomoc! Pozdrawiam!
mam pytanie o silnik 1.9D citroena czy musi być rzem ze skrzynią biegów czy będzie pasowała skrzynia od samuraja??
daj lepiej ze skrzynia od poloneza jest mega tania
Dodge Dakota 4.7 V8
Suzuki Samurai 1.9D
Suzuki Samurai 1.9D