Co go boli???
Moderator: Albert_N
Co go boli???
Witam
Mam problem zwiążany chyba z paliwem po wrzuceniu baku na pakę i jeździe jakieś 30min może 1h(bezproblemowej)samurai zaczą się dusić przerywać i gasł po odczekaniu paru sekund znów zapalił i chwiele jechał i tak w kółko. Co jest grane może ktoś miał już taki problem i mógł by doradzić. Samochód był rozebrany do blacharki i nieodpalany 3 miesiące.
A i dodam że mam lekko powniatany bak ale przed tym z takim bakiem szedł jak burza.
silnik:
1.3 gaźnik
gaźnik oryginał
Pozdrawiam
Mam problem zwiążany chyba z paliwem po wrzuceniu baku na pakę i jeździe jakieś 30min może 1h(bezproblemowej)samurai zaczą się dusić przerywać i gasł po odczekaniu paru sekund znów zapalił i chwiele jechał i tak w kółko. Co jest grane może ktoś miał już taki problem i mógł by doradzić. Samochód był rozebrany do blacharki i nieodpalany 3 miesiące.
A i dodam że mam lekko powniatany bak ale przed tym z takim bakiem szedł jak burza.
silnik:
1.3 gaźnik
gaźnik oryginał
Pozdrawiam
Rzeczy niemożliwe wykonuje od ręki, na cuda trzeba dzień czekać!
-
- jestem tu nowy...
Re: Co go boli???
zobacz w jakim stanie jest zbiornik w środku bo pewnie przez 3 miesiące jak stał był pusty albo miał mały poziom paliwa. Mógł zardzewieć ,u mnie tak było rdza i nalot zapychała smoka pompy paliwa i po paru minutach jazdy nie wkrecal sie na obroty i gasł .
SAMURAI 1.3 93r simex 30" elektryk
A w jaki sposób to sprawdzić czy smok nie jest zapchany??
Załóż sobie przy pompie paliwa taki przezroczysty filterek paliwa - optycznie zobaczysz, czy leci benzyna.arni89 pisze:A w jaki sposób to sprawdzić czy smok nie jest zapchany??
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Zrzuć bak i spróbuj nalać paliwa przez rurkę którą silnik pobiera paliwo albo spróbuj przedmuchać...
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Ok dzieki
ide to sprawdzić. 

Problem rozwiązany
jakiś paprochy były w zbiorniku
wyszczyściłem go i teraz jest gitara. Dzięki za rady
Pozdrawiam

Pozdrawiam