resory kute
Moderator: Albert_N
resory kute
witam, chce dac resory do kucia,chciał bym zapytać jezel z was ktoś taką rzecz zlecał komus , jak powinna wyglądac porządnie zrobiona usługa.dzieki
jeep zj 4,0
Re: resory kute
Witam temat był juz pare razy wałkowany pod nazwa hamrowanie resorów generalnie operacja pomaga na krótki okres czasu.
Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4
Mało to raczej opłacalne, a i było zylion razy, szukajka też działa w tym temacie tylko trzeba chcieć poszukać 

Galloper LWB - turysta
Dobrze zrobione hamrowanie, znaczy w specjalistycznym warsztacie nie musi wcale być takim złym pomysłem. Po młotkowaniu resor zyskuje na elastyczności i jeśli nie jest uszkodzony przez wytarcie, pęknięcie lub niewłaściwą obróbkę cieplną to może wrócić do pierwotnych kształtów i właściwości. Resor z czasem poddaje się wielokrotnemu przeginaniu i traci swoje kształty ale również zmienia się struktura wewnętrzna (ziarna się powiększają osłabiając materiał na zginanie). Młotkowanie, przekucie, hamrowanie to zabiegi rozdrabniające ziarna. Teoretycznie można odnowić resor w 100 % ale praktycznie wytrzymałość po regeneracji jest różna. Jakl wyjdzie kiepsko (młotkowanie w domu na imadle) to wystaczy kilka wyjazdów w teren. Najgorsza jest demontaż i rozbiórka resora. Regeneracja pióra to koszt około 20 zł, nowe pióro kosztuje 80 do 120 zł. Trzeba sobie przekalkulować.
LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

widzialem ostatnio ze trasek sprzedaje na swojej stronie lagi głowne OME za jakies smieszne pieniadze ( chyba 100zl) taniej jak kucie czy hamrowanie itd. a zawsze to OME.
off topic
jestes włascicielem tej fury: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11288087??
czy zajumałes fotki z poprzednio wystawionego ogłoszenia przez własciciela?
jestes włascicielem tej fury: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11288087??
czy zajumałes fotki z poprzednio wystawionego ogłoszenia przez własciciela?
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
nie moja fura zdiecie nawet nie iwme skad mam,...moje jest czeka do wiosny na swoja kolej,
jeep zj 4,0
Foto miałes z poprzednio wystawionego ogloszenia ww.autaKris2010 pisze:nie moja fura zdiecie nawet nie iwme skad mam,...moje jest czeka do wiosny na swoja kolej,

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413