dobre mt-ki na kopny śnieg
Moderator: Albert_N
dobre mt-ki na kopny śnieg
mam w vitarze bfg mt i są słabiutkie w głębszym śniegu-co polecacie w zamian,ale tak samo dobre w błotku i trwałe na szosie?Rozmiar-ok.235/75/15
teraz..... GV II - 2,4L/170KM + 2cale(lovels/efs) + cooper discoverer AT3 225/75r16 + LPG pod budą
Re: dobre mt-ki na kopny śnieg
simex 

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"
takie rzeczy to tylko w Erzecino pisze:mam w vitarze bfg mt i są słabiutkie w głębszym śniegu-co polecacie w zamian,ale tak samo dobre w błotku i trwałe na szosie?Rozmiar-ok.235/75/15

z tego co ja zauwazylem na wczorajszym rajdzie to simaxy sobie gorzej radzily niz mtki
poprostu bardziej sie wkopywaly pod snieg, a mtki nie kopaly sie az tak bardzo i lepiej wychodzily
poprostu bardziej sie wkopywaly pod snieg, a mtki nie kopaly sie az tak bardzo i lepiej wychodzily
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com
http://www.lukasziewa.com
odpowiadają mi bfg mt ale są za słabe w śniegu---co będzie lepsze na podstawie waszych doświadczeń 

teraz..... GV II - 2,4L/170KM + 2cale(lovels/efs) + cooper discoverer AT3 225/75r16 + LPG pod budą
Polaris, Bombardier, Arctic Cat

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
co znaczy za słabecino pisze:odpowiadają mi bfg mt ale są za słabe w śniegu---co będzie lepsze na podstawie waszych doświadczeń

za słabe czyli nie ciągnąw śniegu po kolana .....bo w blotku chodzą oki,....oczekuję panowie sensownej odpowiedzi lub podpowiedzi a nie postów w stylu:
GUMA JEST GUMOWA A STAL JEST STALOWA... 

proszzzcino pisze:za słabe czyli nie ciągnąw śniegu po kolana .....bo w blotku chodzą oki,....oczekuję panowie sensownej odpowiedzi lub podpowiedzi a nie postów w stylu:GUMA JEST GUMOWA A STAL JEST STALOWA...

taa, wiejt pod maską i dywanbigos pisze:maxi cross![]()

kłamieszcino pisze:235/75/15 mi starcza

i ja tak sądzę - zmieniłam MT na AT w środku zimy, bo w pierwszych samik sam mi się zakopywał - na gładszych lepiej idzie po śniegu bo sunie po wierzchuFlor pisze: na nawierzchnie sypkie lepszy jest mniej agresywny bieżnik typu AT lub nawet zwykła zimówka

SAMIK LILA-LONG - very special edition 
WARKA-TEAM

WARKA-TEAM
kolego kup łańcuchy i zobaczysz,jak dalej lipa to na zimę zimówki
Wj/Wg
- kosa20
- Kontaktowanie:
nabić gwoździamicino pisze:mam w vitarze bfg mt i są słabiutkie w głębszym śniegu-co polecacie w zamian,ale tak samo dobre w błotku i trwałe na szosie?Rozmiar-ok.235/75/15

10zulu pisze:kolego kup łańcuchy i zobaczysz,jak dalej lipa to na zimę zimówki

znaczy się co ? że w głębszym kopnym śniegu zimówka będzie lepiej od MTka z łańcuchem robić ?
ta albo kolcamikosa20 pisze:nabić gwoździamicino pisze:mam w vitarze bfg mt i są słabiutkie w głębszym śniegu-co polecacie w zamian,ale tak samo dobre w błotku i trwałe na szosie?Rozmiar-ok.235/75/15

TomaszRT pisze:10zulu pisze:kolego kup łańcuchy i zobaczysz,jak dalej lipa to na zimę zimówki![]()
znaczy się co ? że w głębszym kopnym śniegu zimówka będzie lepiej od MTka z łańcuchem robić ?
szosówka z łańcuchem robi tak samo jak mt z łańcuchem sprawdzone mam gdzieś zdjęcia ale nie chce mi sie wklejać musisz tomek na słowo

p.s łańcuch robi najlepiej w śniegu bo

NO I JEST RZOPA
Proste - wjeżdżaj tylko w zaspy po maskęcino pisze:za słabe czyli nie ciągnąw śniegu po kolana ....

Zbanowany za komerchę w podpisie "Sklepterenowy.pl"
wYGLĄDA NA TO ŻE TO CZEGO SZUKAM DOSTANĘ TYLKO W ...... ERZE
Dzięki wesołkom za uchacha 

A z jakim abonament sobie życzysz?cino pisze:wYGLĄDA NA TO ŻE TO CZEGO SZUKAM DOSTANĘ TYLKO W ...... ERZE![]()

generalnie ciężko znaleźć z mt-ków coś trwalszego na szosie niż BFGcino pisze:mam w vitarze bfg mt i są słabiutkie w głębszym śniegu-co polecacie w zamian,ale tak samo dobre w błotku i trwałe na szosie?Rozmiar-ok.235/75/15
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
ya-192Adam.Ż pisze:generalnie ciężko znaleźć z mt-ków coś trwalszego na szosie niż BFGcino pisze:mam w vitarze bfg mt i są słabiutkie w głębszym śniegu-co polecacie w zamian,ale tak samo dobre w błotku i trwałe na szosie?Rozmiar-ok.235/75/15
tylko raczej jest to guma w teren , a nie na asfalt

Jimny