mam zamiar kupić Grand Vitarę i troszkę ją przerobić do lekkiego terenu.
Przeszukałem to forum ( również wiele innych ) w odpowiedzi na pytania które pojawiają się w mojej głowie i na kilka nie znalazłem odpowiedzi

Jeśli możecie to pomóżcie i odpowiedzcie na poniższe pytania:
Ad1. od kiedy produkowany jest najnowszy model GV i czym różni się od poprzedniego modelu ?
Ad2. w jaki sposób mogę podnieść GV o 2 może 2,5 cala ? – proszę o podanie konkretów co muszę wymienić z tyłu i z przodu – jakiego producenta polecacie gdzie można kupić itd.
Ad3. jeśli wykonam powyższy lifting w punkcie 2 ta jakie największe włożę opony ?
Ad4. jakie felgi musze kupić aby było Oki z powyższymi oponami( chodzi mi o wymiar felg oraz xJx jaki ET )
Ad5. Myślę o silniku diesla z automatem – podobno można go „zaczopować”, jakieś sprawdzone systemy, gdzie mogę to kupić, o ile zwiększy się spalanie ?
Ad6. który napęd jest lepszy i dlaczego: Stały, 4-zakresowy napęd na 4 koła (4H + 4H LOCK + 4L LOCK + N) lub Międzyosiowy mechanizm różnicowy z blokadą (o ograniczonym poślizgu LSD, wersje bez ESP®)
Ad7. Czy każdy model ze skrzynią automatyczną ma reduktor ? Macie może jakieś zdjęcie jak on wygląda ( druga dźwignia czy przełącznik manualny ? )
Chcę kupić grand vitarkę w dieslu i reduktorem, nie wiem co jeszcze jest ważne w momencie wyboru odpowiedniego modelu – będę zobowiązany za Wasze sugestie na co zwrócić uwagę