kilka pytań o GV xl7 - 2002 rok, automat

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

szlagoś

kilka pytań o GV xl7 - 2002 rok, automat

Post autor: szlagoś » śr mar 31, 2010 9:28 pm

Witam wszystkich w sumie ponownie na Forum. Kiedyś, gdy byłem właścicielem vitary 2,0V6 trochę tu pisałem. Potem przyszła pora na inne marki. Teraz stałem się ponownie właścicielem Suzuki wiec powracam licząc na rzeczowe informacje i pomoc i ile takowa potrzebna będzie.

Na wstępie chciałem zapytać o kilka rzeczy odnośnie auta, które nabyłam, czyli GV XL7 2,7 rok 2002, skrzynia automat

1 Czy motor jest na pasku czy łańcuszku rozrządu. Jeżeli na pasku to, po jakim przebiegu powinno się do nie go zajrzeć?
2. Na co powinno się zwracać uwagę przy jeżdżeniu takim autem? Skrzynia automat ;-)))
3. Co z eksploatacyjnych rzeczy pasuje (o ile w ogóle) od zwykłej GV z motorem 2,5V6. Np skrzynie biegów, amortyzatory końcówki itd.
szlagoś
Boże spraw żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce.

szlagoś

Re: kilka pytań o GV xl7 - 2002 rok, automat

Post autor: szlagoś » sob kwie 03, 2010 4:14 pm

W sumie za wiele się nie dowiedziałem :cry: Czy to oznacza, że nikt nie ma takiego auta czy tez że nie ma nic do powiedzenia :o . Moje spostrzeżenia po powrocie do vitary po 2 terrano II jest takie, że motor 2,7 to cud w jeździe. Auto ładne i miłe w prowadzeniu. Rdzewiej trochę mniej niż kiedyś, ale burchle rdzy pod dywanikami w aucie z 2002 roku to trochę zadziwiające. Po prostu suzuki.

szlagoś

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » sob kwie 03, 2010 4:43 pm

Z tego, co pamiętam, to zasięg dramatycznie mały na zbiorniku. Na forum w tej chwili akurat chyba nikt tego nie ma...

Awatar użytkownika
Burcys

Post autor: Burcys » sob kwie 03, 2010 7:03 pm

Ja siedzę głównie w Grandach więc ci pomogę:
Ad.1 Rozrząd na łańcuszku praktycznie bezobsługowy
Ad.2 W skrzyni najlepiej wymień olej i sprawdzaj jego stan. co do jazdy automatem to pamiętaj żeby nie wachlować lewarkiem podczas jazdy, i nie trzymać ręki na lewarku. Poza tym jazda jak każdą innym autem.
Ad.3 Do 2.7 dostaniesz w sklepie wszystkie części wiem bo taką miałem tylko 2007 ze stanów a to już był problem bo ten silnik nie występował w europie w tej budzie. Najlepiej kupuj wszytko do XL nie ma problemów z niczym a będziesz miał pewność że masz wszystko tak jak trzeba.

Jeśli będziesz miał jakieś pytania pisz postaram się pomóc.

Burcys
Była Vitara Cabrio 1997 1.6 16v :-(
Jest Grand Vitara 2005 2.0 HDI 3d
I Samurai Cabrio 1.3 1989

szlagoś

Post autor: szlagoś » pn kwie 05, 2010 10:57 am

Wielkie dzięki
Jazda to sama przyjemność. Ponad 170 KM robi swoje. Po Terrano II 2,4 benzyna czuje się jak w rakiecie :o :P . Może ktoś zna namiar na taką suzę po spaleniu lub do kasacji. Szukam tylnej kanapy. Bo u mnie tapicerka jest ze skóry. Ktoś jednak podprowadził drugi rząd siedzeń. Patrzyłem takie fotele na Aledrogo :P i cena od 2500 zł do 4000 zł mnie trochę powaliła. Jakbym sam walnął litra :D . Gdybym namierzył coś takiego po spaleniu albo w ludzkiej cenie to tapicer wrzucił by mi taki materiał jaki bym chciał.

Pozdrawiam
szlagoś

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”