koszty sprowadzenia Samuraia
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
koszty sprowadzenia Samuraia
Przerabiał ktoś ostatnio ten temat? Jakieś zestawienie kosztów na konkretnym przykładzie?
Pomykam Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD ..... a teraz szukam do swojej stajenki 4x4
Re: koszty sprowadzenia Samuraia
sprowadzenie czy rejestracja sprowadzonego?
Jeep ZJ 96' 5.2 lift 4,5", 33" był
pisane po 23 nie jest pawdziwe

pisane po 23 nie jest pawdziwe

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
oczywiście rejestracji..... 

A to zależy jaki rocznik, bo to zależy na ile jest wyceniony przez eurotax
i od tego 3,1 % akcyzy + 30zł za przygotowanie AKC-u w agencji celnej, dalej 160zł w urzędzie skarbowym, przegląd lub jeśli jest ważny to identyfikacja (zakładam ze się skończył TUV, wówczas 100zł na stacji diagnostycznej, chyba że ma hak to chyba 120), tłumaczenia dokumentów jeśli niemieckie, to 120zł za duży i mały brief (u nas tyle sobie życzą:). Dalej już wydział komunikacji w którym trzeba łącznie z opłatą recyclingową zostawić 785zł
Jeśli na firmę rejestrujesz, to możesz sobie recycling za 100zł załatwić 

BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5
jak rejestracji to zmien tematTMiN pisze:oczywiście rejestracji.....
w polsce obowiazuja wszedzie te same cenniki zarowno przeglad jak i skarbowka i U. komunikacji tylko oplata celna bedzie liczona prze widzimisie celnika
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
czyli chcąc kupić bazowy model do dalszej budowy trzeba raczej szukać na polskim rynku bo opłaty to masakra. Zadałem pytanie bo sporo ogłoszeń na alledrogo z autami do opłat
Czasem da się kupić zza gramanicy w naprawdę niezłym stanie - serwisowane i nie jeżdżone w terenie i musiało przechodzić mniej lub bardziej rygorystyczny TUV 

BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5
- ilek79
-
- Kontaktowanie:
Opłaty przy sprowadzaniu to mały koszt w porownaniu z szykowaniem autka do terenu
suzuki sj 413 specjal 88r sprzedany
Ja sprowadzalem samuraia 1996r w zeszym roku- opłaty to okolo 1500zł. Nie wiem jak teraz z recyklingiem bo mieli zniesc to (500zł)
Suzuki Samurai ofcourse 

ta znieśli ale możliwość rozliczania recyklingów za 80zł... uje
(oczywiście jak ktoś się zajmował handlem samochodami)

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Czyli nie ma co się ubiegać o zwrot recyklingu?
Suzuki Samurai ofcourse 

nie o zwrot recyklingu tylko moglbys ubiegac sie o zwrot nadplaty za karte pojazdu ktora byla swego czasu w cenie 500 ... wiem ze ludziska wystepowali o zwrot ale z jakim skutkiem sam bym chcial wiedzieczacho pisze:Czyli nie ma co się ubiegać o zwrot recyklingu?
Karta pojazdu juz nieobowiązuje jakis czas(rok temu jej nie placiłem) ale była oplata recyklingowa i ona byla niezgodna z UE i mieli zniesc.corny pisze:nie o zwrot recyklingu tylko moglbys ubiegac sie o zwrot nadplaty za karte pojazdu ktora byla swego czasu w cenie 500 ... wiem ze ludziska wystepowali o zwrot ale z jakim skutkiem sam bym chcial wiedzieczacho pisze:Czyli nie ma co się ubiegać o zwrot recyklingu?
Suzuki Samurai ofcourse 

ale nie znieśli i się nie zapowiada, jak zniosą to przypierdzielą co innego... nie ma zmiłuj.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl