Silnik Colt w Samuraiu
Moderator: Albert_N
Silnik Colt w Samuraiu
4x4 Tczew
Re: Silnik Colt w Samuraiu
A on się przypadkiem nie kręci w lewo? 

Co jest powodem wyboru tego silnika? Nie lepiej pójść przetartym szlakiem?
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
no właśnie się tak zastanawiam, czy się w lewo nie kręci. Ale z tego co wiem, to Hondy maja po lewej stronie skrzynie i kręcą się w lewo. Z reguły silnik ze skrzynią po prawej kręci się w prawo, także powinno być okey. Co do przetartych szlaków kolego... 1.3 16V ze Swifta jest baardzo trudno dostępny, diesla z VW nie chce bo jakos ''klekot'' mi nie robi. Z silnikiem od Swifta 1.6 16V też cięzko. Dlatego mój wybór padł na tą jednostkę.
4x4 Tczew
Wszystkie VW, AUDI, Seaty z umieszczonymi poprzecznie silnikami maja skryznie po lewej i kreca w prawo wiec twoja regula raczje odpada.
1.6 16v ze swifta nie jest problemem znalezienie takiego silnika za 500-800zł.. doloz jeszcze 1000 i bedziesz mial kompletna jednostke z vitary gdzie przerobek bedzie bardzo niewiele.
1.6 16v ze swifta nie jest problemem znalezienie takiego silnika za 500-800zł.. doloz jeszcze 1000 i bedziesz mial kompletna jednostke z vitary gdzie przerobek bedzie bardzo niewiele.
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
Coś pokręciłeśŁeLeK pisze:no właśnie się tak zastanawiam, czy się w lewo nie kręci. Ale z tego co wiem, to Hondy maja po lewej stronie skrzynie i kręcą się w lewo. Z reguły silnik ze skrzynią po prawej kręci się w prawo, także powinno być okey. Co do przetartych szlaków kolego... 1.3 16V ze Swifta jest baardzo trudno dostępny, diesla z VW nie chce bo jakos ''klekot'' mi nie robi. Z silnikiem od Swifta 1.6 16V też cięzko. Dlatego mój wybór padł na tą jednostkę.

Ten colt tak jak i honda ma skrzynię z prawej strony, czyli kręcą się w lewo.
a właśnie, że nie pokrecilempokrecil. Patrząc od przodu skrzynia jest po prawej stronie, tak jak w Vw. Honda ma skrzynie po drugiej stronie.
4x4 Tczew
Samochód ma przód tył, prawą i lewą stronę.
Honda ma skrzynię po prawej a Golf po lewej.
Ten Colt co jego fotę wkleiłeś ma zdaje się po prawej.
Honda ma skrzynię po prawej a Golf po lewej.
Ten Colt co jego fotę wkleiłeś ma zdaje się po prawej.

VW ma po przeciwnej stronie skrzynie.ŁeLeK pisze:a właśnie, że nie pokrecilempokrecil. Patrząc od przodu skrzynia jest po prawej stronie, tak jak w Vw. Honda ma skrzynie po drugiej stronie.
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
Ten silnik jest gówienny , montowany był min. w coltach, lancerach, hujdajach coupe (nawet uturbione), samochody w których siedziało to oryginalnie nie chciały jechać a co dopiero w samuraiu.