czemu sie nie miesci?
Moderator: Albert_N
czemu sie nie miesci?
Przy okazji awarii samiego mialem odpowietrzyc hamulce z tylu, omylkowo nacisnalem pedał hamulca, zanim z powrotem zalozylem beben. I nie moge go zalozyc, w rezultacie przykrecic koła. Wykrecilem cylinderek, ale dalej nie moge tego zalozyc, mimo ze szczekom zmienialem polozenie, to nie pomoglo. Czemu? Co zepsulem i jak naprawic? 

Nie jeżdżę w błocie bo można się zakopać
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
Re: czemu sie nie miesci?
musisz ręcznie złozyć samoregulator taki dynks co rozpiera szczęki
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

- HUSKYTEAM
- Kontaktowanie:
Bębny się czasem potrafią dziwnie ułożyć, więc kombinuj tak, żeby były ustawione w "osi" piasty - sam się ostatnio wkurzałem, bo miałem identyczny problem. Zobacz, czy nie masz syfu w miejscu, gdzie się szczęki opierają, bo wtedy nie będą się chować.
Dodatkowo odkręć zbiornik płynu ham., żeby płyn miał gdzie się podnieść, jak ściskasz tłoczki cylinderka. Jak nic nie pomoże to lekko spiłuj krawędź okładziny ciernej tak, żeby ułatwić nasadzanie bębna. Olejem nie smaruj, bo potem długo odparowuje
Dodatkowo odkręć zbiornik płynu ham., żeby płyn miał gdzie się podnieść, jak ściskasz tłoczki cylinderka. Jak nic nie pomoże to lekko spiłuj krawędź okładziny ciernej tak, żeby ułatwić nasadzanie bębna. Olejem nie smaruj, bo potem długo odparowuje

Oto to to to miałem powiedzieć.viperecki pisze:musisz ręcznie złozyć samoregulator taki dynks co rozpiera szczęki

Samurai - seria
- na serio 
Pacierza i piwa nie odmawiam!

Pacierza i piwa nie odmawiam!
Od świtu będę stosował Wasze rady, Ave! A jakaś dobra rada na wytarty gwint? Cylinderek (on jest ok) sie nie wkreca - wiem ze ma drobny i delikatny gwint, ale otwor na pewno jest zjechany
o w mordke co ty masz za za cylinderek i co chcesz wkręcić tłok?? czy rurke??
5.12 w mostach itp itd

Ja bym tego nawet nie skladal tylko odrazu myslal nad tarczami... 

Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
no co ty Pi7er ja juz 3 komplet okładzin montuje w tym roku
tarcze leża zaciski też tylko nie ma komu mocowań dociąć

5.12 w mostach itp itd

trzeba sobie kupic mocowania, kosztuje tyle co 2 komplety beznadziejnych okladzin...viperecki pisze:no co ty Pi7er ja juz 3 komplet okładzin montuje w tym rokutarcze leża zaciski też tylko nie ma komu mocowań dociąć
Nowy zestaw okladzin wystarcza na jedna dobra impreze przeprawową, a jak jest mega ostro to w polowie imprezy zaslepiasz wyjscie w pompie na tyl i uzywasz przodów

604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
te male gowienko z rurka co do tloka idzie. Moze odzalowac 40zl za nowy tlok? czy z gwintem walczycviperecki pisze:o w mordke co ty masz za za cylinderek i co chcesz wkręcić tłok?? czy rurke??
zechciałbyś zasponsorowac?PI7er pisze:Ja bym tego nawet nie skladal tylko odrazu myslal nad tarczami...

Nie, zaoszczedzic Ci nerwów, pieniedzy oraz zdrowiaColicab pisze: zechciałbyś zasponsorowac?

604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
dziwne skojarzenie mi się nasunęło na myśl po przeczytaniu tytułu tematu 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Rozwin, nie kazdy wie co Ci sie kojarzyslavok pisze:dziwne skojarzenie mi się nasunęło na myśl po przeczytaniu tytułu tematu

604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
sprawdź na redtube tam często się nie mieści, będziesz wiedział co mi się skojarzyło hehe

Pit7er ja okładziny pancerne płace po 6 zł na strone czyli 12 zł na oś słownie dwanaście więc 3 stówki za dwie blaszki i stoczone bębny to jakos mnie nie przekonuje , a te blaszki sam moge wyciąc tylko nie mam kiedy i talk zakładam te okładziny w sumie bez sensu chyba w końcu przywize z firmy do garażu butle i palnik i bedą tarcze
5.12 w mostach itp itd

Regulamin nie pozwalaPI7er pisze:Zlinkuj bezposrednio...

Texas Ranger sie znalazłslavok pisze:Regulamin nie pozwalaPI7er pisze:Zlinkuj bezposrednio...

@viperecki
120 zl blaszki a bebny stare wycinasz

Gdzie kupujesz same okladziny ?
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
okjej, moge juz zalozyc beben na szczeki.
ALE
szczeki sa teraz przesuniete i nie trafie otworami bebna na sruby. Mlotkiem perswadowac mocniej juz sie boje
ALE

szczeki sa teraz przesuniete i nie trafie otworami bebna na sruby. Mlotkiem perswadowac mocniej juz sie boje

daj fotki Coli bo coś dziwnego tam ponawyczyniałeś jakos nie widze mozliwości takich cudów jak opisujesz
5.12 w mostach itp itd

juz wiem
Bebna nie moglem zalozyc, bo tloczek z prawej strony wylazl, szczeki nie byly w osi piasty i nie chcial wejsc po mlotkowemu... Dzieki dla michal-z, ktory przyszedl mi z pomoca, zrobil to samo co ja i udalo sie tloczek wcisnac
dzieki za cierpliwosc

dzieki za cierpliwosc

stare bębny pękają po wycięciu
nowe też

nowe też

Salata123 pisze:stare bębny pękają po wycięciu
nowe też
Jak nie bede robil fikolków to nie pekną

604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
istnieje sensowny cenowo zamiennik cylinderka lub od innego auta? Czy tylko samuraiowe za 70zl?
A to jest nonsensowna cena?Colicab pisze:istnieje sensowny cenowo zamiennik cylinderka lub od innego auta? Czy tylko samuraiowe za 70zl?
Jak chcesz, to mam pozostałości (w dobrym stanie) po przeszczepie tarczówek na tył.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.