Wydech do Samiego...
Moderator: Albert_N
Wydech do Samiego...
Witam! Mam pytanko od czego można zmotać wydech do samiego? może ten temat był już poruszany kiedyś na forum ,ale nie mogę sie niestety do niego dokopać.
Re: Wydech do Samiego...
Ja tam mam końcowy tłumik od 125p - pierwsza klasa
A kolega sąsiad w ogóle nie ma i też jest dobrze : )

4x4 Tczew
u mnie: średnica zwiększona do 5cm, strumienica i tłumik od Passata który nie wystaje poniżej ramy.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
-
- jestem tu nowy...
a u mnie mugen motocyklowy
- szerokimost
u mnie środek wywalony wstawiona rura wszystko schowane pod ramę a tylni z berlingo koszt 100 zł i tyle 

Samiec
ja mam dedykowany zestaw JanSpeed, pasowal plug&play, ma sportowy katalizator i kolektor 4-2-1 .
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
U mnie w miejscu katalizatora strumienica potem łącznik i w miejscu tłumika kolejna strumienica
Jak widać na załączonym obrazku zestaw taki wymiata.

http://www.samurai.org.pl KLUB SAMURAI 4x4
u mnie jak gałąź na tłumiku kiedyś leżała to sie żarzyć zaczęła 

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
U mnie była sama strumienica, ale hałas z tego nie do wytrzymania
Dołożyłem końcowy tłumik od trucka (przelotówka) i nastała przyjemna cisza
Btw. amortyzator mam prawie jak Myszono, tylko osłona jeszcze całkiem nie odpłynęła

Dołożyłem końcowy tłumik od trucka (przelotówka) i nastała przyjemna cisza

Btw. amortyzator mam prawie jak Myszono, tylko osłona jeszcze całkiem nie odpłynęła

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Od czegokolwiek byle mały, ja wrzuciłem od fiesty środkowy i było gitara 

BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5
a mi się wala po piwnicy końcowy tlumik bosala w calkiem dobrym stanie. Jakby co to pw
Samurai 1.3 '89r
Nie puszczone bąki unoszą się do mózgu - stąd biorą się posrane pomysły...
Nie puszczone bąki unoszą się do mózgu - stąd biorą się posrane pomysły...
Dzięki wam za podpowiedz
kupuję rurkę cienkościenną odpalam gientarkę i będę coś motał
Pozdrawiam.

Myszono a nie podtopilo Ci sie cos zbytnio 

Mogł byś pyknąć foto tego kolektoraAlbert_N pisze:ja mam dedykowany zestaw JanSpeed, pasowal plug&play, ma sportowy katalizator i kolektor 4-2-1 .

No jak widać - odpaliłem fure i po kilku minutach już był taki efekt. Aktualnie dospawaną mam końcówke z rury która odprowadza fire w bezpieczne miejscecorny pisze:Myszono a nie podtopilo Ci sie cos zbytnio

http://www.samurai.org.pl KLUB SAMURAI 4x4
hhahahah na przewody paliwoweMyszono pisze:No jak widać - odpaliłem fure i po kilku minutach już był taki efekt. Aktualnie dospawaną mam końcówke z rury która odprowadza fire w bezpieczne miejscecorny pisze:Myszono a nie podtopilo Ci sie cos zbytnio

rudzielec nie próżnujeMyszono pisze:U mnie w miejscu katalizatora strumienica potem łącznik i w miejscu tłumika kolejna strumienica![]()

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
prosze bardzo :Michal_R pisze:Mogł byś pyknąć foto tego kolektoraAlbert_N pisze:ja mam dedykowany zestaw JanSpeed, pasowal plug&play, ma sportowy katalizator i kolektor 4-2-1 .

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
no nie wiem czy tak bardzo plug&play jak trzeba było budę zrzucać
.. a tak na poważnie czy to jest sprzęt dedykowany do suzi
i jakie koszta tegoż czarnego ustrojstwa

I jak to się sprawuje Albert? Ma toto jakiś fajny dzwięk i jak z dynamiką?
nie ważne jak! ważne że w teren
nie trzeba bylo zrzucac, zakladalem jak akurat robilem przebudowe auta 
wydech jest robiony dokladnie do SJ413/samurai do 1,3, musialem tylko zmienic koncowke bo mam resory od wrangla i wielkie wieszaki z tylu tlukly w wydech. Dzwiek spoko, ale nie zaden "sport bas mruczenie", na wysokich obrotach fajnie. Dynamika spoko, ale gaznik jeszcze wymaga korekt, no i bede wrzucal walek z isky cams wiec troche powinno sie poprawic odejscie z niskich obrotow. Dam znac
wydech wyszedl porownywalnie do jakiegos bosala czy innego walkera, tyle, ze mial baran kolektor i sport katalizator a nie zwykle rurki. Jestem zadowolony.

wydech jest robiony dokladnie do SJ413/samurai do 1,3, musialem tylko zmienic koncowke bo mam resory od wrangla i wielkie wieszaki z tylu tlukly w wydech. Dzwiek spoko, ale nie zaden "sport bas mruczenie", na wysokich obrotach fajnie. Dynamika spoko, ale gaznik jeszcze wymaga korekt, no i bede wrzucal walek z isky cams wiec troche powinno sie poprawic odejscie z niskich obrotow. Dam znac

wydech wyszedl porownywalnie do jakiegos bosala czy innego walkera, tyle, ze mial baran kolektor i sport katalizator a nie zwykle rurki. Jestem zadowolony.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Podziękował.Albert_N pisze:prosze bardzo :Michal_R pisze:Mogł byś pyknąć foto tego kolektoraAlbert_N pisze:ja mam dedykowany zestaw JanSpeed, pasowal plug&play, ma sportowy katalizator i kolektor 4-2-1 .
Widze że to wersja espeszal for gaźnik, kolektor do wtryskowca różni sie czymś znaczącym od twojego (oprócz dziury na sondę i chwytu ciepłego powietrza)

- ilek79
-
- Kontaktowanie:
Można taki wydech zakupić gdzies w naszym kraju czy zagranica tylko?mozesz jakis link podac dzieki
suzuki sj 413 specjal 88r sprzedany
wydaje mi sie, ze wydech bedzie taki sam dla wtryskowca.
Kupowalem od firmy Janspeed.com z Wielkiej Brytanii, wydaje mi sie, ze w PL nikt tego nie sprzedaje. Podobne zestawy robi calmini i doug thorley. Calmini widzialem, syf robiony w indiach, douga nie . Z us wychodzi drogo przez shipping i clo.
Trzeba zapytac janspeeda czy maja nadal w ofercie, ja kupowalem jak na stronie nie wisial ale byl na stanie. Niedroga wysylka i brak cla, pare dni i w domu.
Jakby co to moge ich popytac o dostepnosc.
Kupowalem od firmy Janspeed.com z Wielkiej Brytanii, wydaje mi sie, ze w PL nikt tego nie sprzedaje. Podobne zestawy robi calmini i doug thorley. Calmini widzialem, syf robiony w indiach, douga nie . Z us wychodzi drogo przez shipping i clo.
Trzeba zapytac janspeeda czy maja nadal w ofercie, ja kupowalem jak na stronie nie wisial ale byl na stanie. Niedroga wysylka i brak cla, pare dni i w domu.
Jakby co to moge ich popytac o dostepnosc.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9