Samuraj- końcówki drążków kierowniczych

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
K-Pax

Samuraj- końcówki drążków kierowniczych

Post autor: K-Pax » wt cze 15, 2010 4:20 pm

Witam.
Jak gdzieś to było, to dajcie znać, usunę wątek, ale nie znalazła mi nic wyszukiwarka, ani nie znalazłem ręcznie, aż straciłem cierpliwość i pisże nowy watek. Każdy czasem wymienia koncówki drążków kierowniczych. Jako upierdliwy klient, chce dokonać wyboru optymalnego. Oryginalna, kosztuje 240pln, regenerowana - ale super mega niezniszczalna z dwuletnią gwarancją - 160pln, a chiński shit - 35-50pln. ( Inter fuj firma) A ja bym chciał kupić produkt markowy, ale nie przez chorą sieć dystrybusji Suzuki. Tak jak nikt normalny nie kupuje oryginalnych klocków hamulcowych tylko lepsze i taniej.... albo śiwece NGK, nie w Suzuki, z literkami S, tylko gdziekolwiek... Pytanie do forum... co zakładacie, po ile, i jak sie to spisało... Jakie tu marki są, jeżeli jeszcze sa w tej branży...
Narazka.. 8)
Suzi GV II 2,4 AT

Awatar użytkownika
Kostuch

Re: Samuraj- końcówki drążków kierowniczych

Post autor: Kostuch » wt cze 15, 2010 9:58 pm

K-Pax pisze:Witam.
Jak gdzieś to było, to dajcie znać, usunę wątek, ale nie znalazła mi nic wyszukiwarka, ani nie znalazłem ręcznie, aż straciłem cierpliwość i pisże nowy watek. Każdy czasem wymienia koncówki drążków kierowniczych. Jako upierdliwy klient, chce dokonać wyboru optymalnego. Oryginalna, kosztuje 240pln, regenerowana - ale super mega niezniszczalna z dwuletnią gwarancją - 160pln, a chiński shit - 35-50pln. ( Inter fuj firma) A ja bym chciał kupić produkt markowy, ale nie przez chorą sieć dystrybusji Suzuki. Tak jak nikt normalny nie kupuje oryginalnych klocków hamulcowych tylko lepsze i taniej.... albo śiwece NGK, nie w Suzuki, z literkami S, tylko gdziekolwiek... Pytanie do forum... co zakładacie, po ile, i jak sie to spisało... Jakie tu marki są, jeżeli jeszcze sa w tej branży...
Narazka.. 8)
Chyba ci się trochę w głowie przewraca :roll: :)21
Robić doktorat z producentów/dystrybutorów, żeby wymienić JEDNĄ końcówkę (bo reszta jest niewymienialna)?
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
Kwadrat

Kontaktowanie:

Post autor: Kwadrat » czw cze 17, 2010 6:17 am

Hmmm Wydaje mie sie że dwie końcówki :) A najprościej wykręcić i podjechac do sklepu motoryzacyjnego pewnie coś dobierzesz. Pasują od jakiegoś mercedesa i jakiegoś forda :) ale nie pamietam od jakiego :)

Awatar użytkownika
viperecki

Post autor: viperecki » czw cze 17, 2010 8:11 am

a jak bys chcial wszystkie gałeczki miec nowe w rozsądnych szelestach to wyjmij cale drazki jedz do firmy regenerujacej ja do vitarki płaciłem po 25zł za reg gałki w katowicach polecam bo solidniej zrobione niz np wyroby typu hart i rok gwarancji gośc dał :o
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu ;)5.12 w mostach itp itd

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » czw cze 17, 2010 10:18 am

Kwadrat pisze:Hmmm Wydaje mie sie że dwie końcówki :) A najprościej wykręcić i podjechac do sklepu motoryzacyjnego pewnie coś dobierzesz. Pasują od jakiegoś mercedesa i jakiegoś forda :) ale nie pamietam od jakiego :)
U mnie można wykręcić tylko tą przy zwrotnicy lewego koła. :roll:
Z mercedesa (123, 124) pasuje stożek, ale gwint jest w drugą stronę.

Awatar użytkownika
Kwadrat

Kontaktowanie:

Post autor: Kwadrat » czw cze 17, 2010 12:30 pm

A przy przekładni ? :)

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » czw cze 17, 2010 2:19 pm

Kwadrat pisze:A przy przekładni ? :)
Też jest niewymienna :)

Awatar użytkownika
matchbox

Post autor: matchbox » czw cze 17, 2010 2:26 pm

viperecki pisze:a jak bys chcial wszystkie gałeczki miec nowe w rozsądnych szelestach to wyjmij cale drazki jedz do firmy regenerujacej ja do vitarki płaciłem po 25zł za reg gałki w katowicach polecam bo solidniej zrobione niz np wyroby typu hart i rok gwarancji gośc dał :o
Jeżdżę na "555" kupionych w niby fajansiarskiej sieci :wink: i mają już więcej niż rok, a przede wszystkim więcej niż 20 tkm i jakoś żyją. No i się zrobiły wszystkie wymienne :)21 Faktm jedną mam z merca 124 bo pasowała stożkiem i pasowała z lewym gwintem do kompletu, co by było zgodnie ze sztuką do ustawiania zbieżności. No i ta jedna właśnie pierwsza była padła po niespełna 20 tkm, ale dlatego że uszkodziłem osłonkę przegubu i się woda dostała.
LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza :)21

Awatar użytkownika
K-Pax

Post autor: K-Pax » czw cze 17, 2010 5:11 pm

No ja już tak mam, że mojemu Samciowi, jak wsadzę cześć, to ma być niezniszczalna i najlepsza na świecie. Pytam sie o taka pierdołę, bo np serwisując wyciągarki m.innymi chińskie, od razu moge powiedziec każdemu, co o nich sadzę... i podac marki które można kupić, jak sie jest normalnym człowiekiem... a tutaj nie mam pojęcia o markach końcówek... to forum jest najszerszym kompendium wiedzy jakie chyba jest... nie ma pewnie wiekszego... a więc ten temat też można opisać... Dla mnie samuraj to zabawka, a więc serwisowanie to zabawa hihihi codzienna niemal :lol: Nie gniewajta sie więc na podejście doktorskie do tematu, najwyżej nie czytajcie... :wink: Dodam, ze mam koła 31 cali i wspomaganie od omegi = spore siły w układzie.
Powodzonka i jade w teren na 3 dni na starej końcówce... może da rady..
Suzi GV II 2,4 AT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”