Dlatego warto kupić zestaw w usa. Wtedy jest bezproblemowo. Zostaje tylko dokupic kilka szpei z audic z takim silnikiem (kupujac zestaw mozesz tez kupic juz z tym szpejem , ale sie nie oplaca). Jest jeszcze druga opcja , ktora ja kompletowalem , ale graniczy z cudem (mi sie udalo

) zalatwienie tego. Szukać skrzyni bądź samego dzwona z Poloneza z silnikiem 1.6td. Tak bylo cos takiego , kiedys FSO planowalo wypuscic na sprzedaz cos takiego , plany skiełzły i wyprodukowano tylko kilkaset sztuk duzych fiatów , ale ktoś na rynku zaczął robić kopie takich dzwonów. Ja dla przykładu miałem taką skrzynie do poloneza - wyglądała jak fabryka , a nie jakaś heniowa produkcja

. Po drugie jak szukacie silnika to nie nastawiajcie sie tak na 1.9td . 1.9td zazwyczaj mialy kiepskie pompy , zeby cos wiecej wyciagnac z silnika trzeba bylo je wymieniac na inne. Natomiast 1.6td byly w wersji z intercoolerem i z bardzo mocnymi pompami , nie pamietam teraz jak sie ten model silnika nazywal. Ale moc konkretna mozna bylo z niegop osiagnac bez nakladow finansowych. No i jest troszke lżejszy od 1.9td.