Samurai lusterka....
Moderator: Albert_N
Samurai lusterka....
Szukałem po tematach i znaleźć nie potrafie. Z czego można dopasować lusterka do Samuraia. Szukam na allegro ale chodzą po 150zł a złomowisko samochodów mam nie daleko wiec prosze o pomysły.
Ogólnie w jakim położeniu powinna być wajcha BLOKADY? MA być ustawiona tak jak ręczny czy w poprzek? (chodzi mi o to jakie ma mieć położenie aby blokada byłą wyłączona)
Z góry dziekuje za odpowiedzi.
Ogólnie w jakim położeniu powinna być wajcha BLOKADY? MA być ustawiona tak jak ręczny czy w poprzek? (chodzi mi o to jakie ma mieć położenie aby blokada byłą wyłączona)
Z góry dziekuje za odpowiedzi.
Sj 413 prawie seria(w trakcie mozolnie trwających przeróbek)opony:kopia Sahary 195/80 

Re: Samurai lusterka....
Ja miałem lusterka z Agromy, do Fiata 126p i nawet tak fajnie się nazywały RallyCross 

Galloper LWB - turysta
Albo robisz sobie szablon jak masz stłuczone idziesz do szklarza, lusternika czy innego cudaka i wycina pod wymiar za psi pieniadz. 

Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4
gorzej jak mu ktoś zajomał albo w terenie zgubił ehehe, hieny to z cenami tych gówien do samuraia chyba pocipieli, ceny wyższe niż do samochodów 2-3 letnich, ostatnio mi jeden za klapę tylną do samuraia cabrio powiedział 400zł, lusterek też szukałem to po 150zł, o wałach już nie piszę 300zł to norma na allegro. a uje zgnitki za 100euro z niemiec wożą. 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Patrzyłem na mobile.de i jakoś już te po 100 € już wszystkie są w Polsce
Najtańszy prawie 700 €
jak go zobaczyłem to mi się żal zrobiło 
A lusterko jak pasuje to od 125p mam chyba jeszcze w piwnicy i mogę sprezentować (ale nie wiem czy lewe czy prawe ale na pewno nóweczka

Najtańszy prawie 700 €

A lusterko jak pasuje to od 125p mam chyba jeszcze w piwnicy i mogę sprezentować (ale nie wiem czy lewe czy prawe ale na pewno nóweczka

Fascynaci 4x4
ja niestety nie ma ani lewego ani prawego wiec staram sie cokolwiek dopasować. Bez zbędnego wiercenia itp.
A jak z tą blokadą jest w jakim położeniu powinna być aby była wyłączona?
A jak z tą blokadą jest w jakim położeniu powinna być aby była wyłączona?
Sj 413 prawie seria(w trakcie mozolnie trwających przeróbek)opony:kopia Sahary 195/80 

to nie patrz na mobile tylko szukaj po szrotach w Niemcowni.qwai pisze:Patrzyłem na mobile.de i jakoś już te po 100 € już wszystkie są w Polsce![]()
Najtańszy prawie 700 €jak go zobaczyłem to mi się żal zrobiło
![]()
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Jeśli dźwignia jest wyciągnięta do góry, to blokadę masz wyłączoną (przyjmujemy że linka jest sprawna). To czy w poprzek, czy wzdłuż ma mniejsze znaczenie - zwłaszcza że ktoś mógł inaczej niż fabrycznie przykręcić dźwignię.Moldzio pisze:A jak z tą blokadą jest w jakim położeniu powinna być aby była wyłączona?
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl