Vitara 2.0 - jakie opinie
Moderator: Albert_N
Vitara 2.0 - jakie opinie
Hej potrzebowałbym trochę opinii/informacji nt użytecznosci vitary z silnikiem 2.0 ( głównie pytam o sam silnik w tym samochodzie )
będę wdzęczny za komentarze/opinie
będę wdzęczny za komentarze/opinie
GR Y60 - myślałem,że na MT-kach nie wkleję 
Autobus 510 00 99 25

Autobus 510 00 99 25
Re: Vitara 2.0 - jakie opinie
V6 jest trochę droższa w eksploatacji (rozrząd)136 koni daje rade przy 32" na standardowych przełożeniach, w terenie super, na czarne zmniejsza się wtedy przydatność 5 biegu
No to od początku
Zasadnicze pytanie: krótka czy długa?
- swistakvit
-
użytkujemy 2.0 16V cabrio silnik bardzo fajny mocy nie brakuje jak na razie żadnych poważnych awarii nie było ostatnio zalałem jedną cewkę ale to koszt ok 130zł. Niestety jest spory problem częściami używanymi a jeśli już się znajdą to ceny są dosyć wysokie , prawie żadne cześć od 1.6 nie pasują 

www.wawa4x4.pl
VITARA SILVER 2.0 coś tam dłubnięta
Sorry dałem ciała - niesprecyzowałem...chodzi o krótką 2.0 TDi
GR Y60 - myślałem,że na MT-kach nie wkleję 
Autobus 510 00 99 25

Autobus 510 00 99 25
Osobiście takiej nie widziałem, słyszałem o 1.9 w krótkich, ale 2l widziałem tylko w długiej.
No to od początku
Kolega ma taką 2,0 hdi silnik jak w peugeotach dora kultura silnika z częściami żadnych problemów.
Miłe autko na codzień
Miłe autko na codzień
Cewka zalana ? przecież one są szczelne . Powinny działać pod wodą bez prolemuswistakvit pisze:użytkujemy 2.0 16V cabrio silnik bardzo fajny mocy nie brakuje jak na razie żadnych poważnych awarii nie było ostatnio zalałem jedną cewkę ale to koszt ok 130zł. Niestety jest spory problem częściami używanymi a jeśli już się znajdą to ceny są dosyć wysokie , prawie żadne cześć od 1.6 nie pasują

- swistakvit
-
Może i szczelne
ale po topieniu zaczeła ewidentnie przerywać w komorze było troszkę wody wymiana cewki pomogła wszystko wróciło do normy

www.wawa4x4.pl