Przedni most Vitara
Moderator: Albert_N
Przedni most Vitara
Witam wszystkich!
Jestem początkujący i nie bardzo znam się na szukaniu na forum tego co potrzebuję.
Mianowicie mam Vitare 93r. i pewnie jak większość mam problem z rozlatującym sie przednim mostem!
Chciałbym się dowiedzieć jaki jest koszt, co trzeba kupić i jak to przerobic żeby mieć sztywny most?
Jestem początkujący i nie bardzo znam się na szukaniu na forum tego co potrzebuję.
Mianowicie mam Vitare 93r. i pewnie jak większość mam problem z rozlatującym sie przednim mostem!
Chciałbym się dowiedzieć jaki jest koszt, co trzeba kupić i jak to przerobic żeby mieć sztywny most?
Vitara 1.6 8v,lift 2",opona 29"
Re: Przedni most Vitara
Taniej wyjdzie nauczyć się jeździć albo zmienić auto. 

Nie chce cię obrażać! Ale takie rady to pozostaw dla siebie.
Mi chodzi o pomoc bo wiem że tak przerabiają i chciałbym sie dowiedzieć jak.
Mi chodzi o pomoc bo wiem że tak przerabiają i chciałbym sie dowiedzieć jak.
- cordoba_2004
-
aleś kłozioł pokozołkozioU pisze:Taniej wyjdzie nauczyć się jeździć albo zmienić auto.
http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.p ... +w+vitarze
poczytaj wszystko napisali
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
Jacy wrażliwi..
Generalnie opcji jest kilka: UAZ, samurai, albo na bogato od razu 2 mosty Toyota, Patrol.
Roboty dużo, koszty niemałe, efekt zależny od umiejętności motacza.
Najbardziej jak dotąd podoba mi się to co zrobił Hadek i najlepiej chyba byłoby podstawić mu auto i odebrać gotowe.
Zależy też czego oczekujesz po takiej przeróbce, vitara z odpowiednio przerobionym zawieszeniem i wymianą obudowy dyfra wcale nie jest gorsza od furek na sztywnych mostach, przy tym ma większy prześwit na IFS niż na sztywniaku. Do tego odrobina umiejętności i wymiatasz.
Co chciałem mało subtelnie przekazać we wcześniejszym poście ale widzę trafiłem w czuły punkt.

Generalnie opcji jest kilka: UAZ, samurai, albo na bogato od razu 2 mosty Toyota, Patrol.
Roboty dużo, koszty niemałe, efekt zależny od umiejętności motacza.
Najbardziej jak dotąd podoba mi się to co zrobił Hadek i najlepiej chyba byłoby podstawić mu auto i odebrać gotowe.

Zależy też czego oczekujesz po takiej przeróbce, vitara z odpowiednio przerobionym zawieszeniem i wymianą obudowy dyfra wcale nie jest gorsza od furek na sztywnych mostach, przy tym ma większy prześwit na IFS niż na sztywniaku. Do tego odrobina umiejętności i wymiatasz.
Co chciałem mało subtelnie przekazać we wcześniejszym poście ale widzę trafiłem w czuły punkt.

Że też zawsze się musisz wp.....cordoba_2004 pisze:
aleś kłozioł pokozoł

mam samuraja z przodu
przerobka jest łatwa jak sie robi 2 raz i ma sie juz powycinane wszystko laserem a nie trzeba rzezbic
dzis wsadzilbym 2 mosty z tojoty
jest drozej ale "taniej"
aha
sztywny to nie same +
glownym minusem jest promien skretu
ale i tak warto
koszt ok 4 tys
przerobka jest łatwa jak sie robi 2 raz i ma sie juz powycinane wszystko laserem a nie trzeba rzezbic
dzis wsadzilbym 2 mosty z tojoty
jest drozej ale "taniej"
aha
sztywny to nie same +
glownym minusem jest promien skretu

ale i tak warto
koszt ok 4 tys
I mnie się wydaje, że to lepsze niż motanie mostu z przodu.milas pisze: dzis wsadzilbym 2 mosty z tojoty
jest drozej ale "taniej"
most z samiego 900
zeby przestac sie martwic trzeba na stracie wsadzic spidertracki bo przegoby szczelaja jak most w vitce
na 2 wyjezdzie poleciala mi koronka
na 3 wyjezdzie przegob
wiec dobry most to 3 tysie
a za ta kase masz 2 mosty z tojki
zeby przestac sie martwic trzeba na stracie wsadzic spidertracki bo przegoby szczelaja jak most w vitce
na 2 wyjezdzie poleciala mi koronka
na 3 wyjezdzie przegob
wiec dobry most to 3 tysie
Ostatnio zmieniony śr lis 03, 2010 7:48 am przez milas, łącznie zmieniany 1 raz.
Same mosty, do tego wahacze, sprężyny, amorki.milas pisze:
wiec dobry mozt to 3 tysie
Przerobienie napędu i zawiasu vitary: obudowa dyfra żeliwna 700 - 1000, wahacze 1000, amorki 1000. Do tego można wrzucić półosie z pajero to też kilka setek, plus jeszcze opuszczenie mostu i sprężyny.
lj 70
ale musisz uwazac bo jak kupisz szmelc to vkoszty doprowadzenia ich do dobrego stanu to koszmar
ale musisz uwazac bo jak kupisz szmelc to vkoszty doprowadzenia ich do dobrego stanu to koszmar
Ale KozioU ma racje...kozioU pisze:Że też zawsze się musisz wp.....cordoba_2004 pisze: aleś kłozioł pokozoł

Ale raczej wolałbym stalową obudowę od GV
Plaskata Vitarka V6 z 32" simexem 

No to chyba przetestuje ten stalowy most z GV i mam nadzieje ze on sie nie rozpadnie, a może chociasz nie tak prędko
Dzięki za pomoc

Dzięki za pomoc

Sie nie rozpadnie.
Teraz polecą przeguby.
Teraz polecą przeguby.

a jak wsadzi przegoby z pajero to poleca sprzegielka

zawsze znajdzie sie najslabsze ogniwo
zawsze musi byc wyczucie
zawsze musi byc wyczucie
bajki z tym mostem od GV
właśnie na żubrach zmieliłem wszystko w środku co miało zęby, a nie zdążyłem nawet dobrze wystartować
ale ja to inna bajka, bo chyba nie umiem jeździć, trzeci most w tym sezonie dwa poprzednie to seryjne

właśnie na żubrach zmieliłem wszystko w środku co miało zęby, a nie zdążyłem nawet dobrze wystartować

ale ja to inna bajka, bo chyba nie umiem jeździć, trzeci most w tym sezonie dwa poprzednie to seryjne
Zmieliłeś w środku ale obudowa cała? 

właśnie wydawało mi się, że nie
Nie każdy przód z GV to będzie stal, większość jest z aluminium, diesle mają jakieś żeliwo, stal jest tylko w V6.
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
Maq pisze:Nie każdy przód z GV to będzie stal, większość jest z aluminium, diesle mają jakieś żeliwo, stal jest tylko w V6.

mówisz poważnie czy se jaja robisz?Maq pisze:Nie każdy przód z GV to będzie stal, większość jest z aluminium, diesle mają jakieś żeliwo, stal jest tylko w V6.