obracanie felg
Moderator: Albert_N
- czarny.piotr
-
obracanie felg
mam felgi standardowe 15 cali szerokość 5,5 cala(?) (z okrągłymi otworami) do vitary, chcę poszerzyć swoje auto, czy można je "odwrócić" ? gdzie takie coś w Krakowie i okolicach można zrobić?
pzdr
Piotr
pzdr
Piotr
czarny.piotr
Re: obracanie felg
Vitarowskie "kółeczka" są praktycznie nieodwracalne ( przynajmniej w znany mi sposób, czyli odcięcie i zeszlifowanie oryginalnych spawów). Samuraiowskie "kółeczka" są odwracalne tak samo jak "trójkąty".
Isuzu Trooper 3.1 LTD '94
- czarny.piotr
-
w vitarowskich wentyl jest "schowany" za tarczą kołaczy jest od przodu tarczy mocującej koło do piasty?
czarny.piotr
Nie pamiętam jak jest w Vitarze, w Samuraiu jest na zewnątrz tarczy. Chodzi mi o to, że standardowa felga Vitary ma średnicę tarczy większą niż najmniejsza wewnętrzna średnica obręczy. I tej felgi nie da się przespawać.
- czarny.piotr
-
A ja mam przespawane od Vitary kółeczka
Zdjęcia nie mam... alee... są gdzieś w dziale '' Foto nasze suzuki '' jakieś 15 stron wstecz
Więc sobie możesz zobaczyc. Płaciłem za takie cuś 320zł

4x4 Tczew
a od kiedy to kółeczka sa tak samo odwracalne jak trójkątymiras7 pisze:Vitarowskie "kółeczka" są praktycznie nieodwracalne ( przynajmniej w znany mi sposób, czyli odcięcie i zeszlifowanie oryginalnych spawów). Samuraiowskie "kółeczka" są odwracalne tak samo jak "trójkąty".

- czarny.piotr
-
- PITSJ413:)
-
kup sobie felgi trojkaty, dystanse 5mm, zaloz odwrotnie i po robocie
po co kabinowac z odcinaniem, spawaniem itp.
trzeba tylko pamietac aby wentyle zalozyc jak najkrotsze zeby o zaciski/bebny nie ocieraly

trzeba tylko pamietac aby wentyle zalozyc jak najkrotsze zeby o zaciski/bebny nie ocieraly

BYŁ SUZUKI SJ413 '85,SPOA,PERSISHINI 225/70/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
czarny.piotr pisze:gdzie w Krakowie i okolicy można popełnić "odwracanie" felg?
Chodzą słuchy że przy wylocie na Wieliczkę mijasz wiadukt nad autostradą i po prawej stronie (skręt na kolejnych światłach) masz sklep z częściami samochodowymi a za nim serwis oponiarski z takimi czarami

Bartek
Odwracałem jedne i drugie. Chodzi mi oczywiście o odcięcie tarczy od obręczy i przyspawanie "na odwrót" , a nie odwrócenie felgi na piaście.corny pisze:a od kiedy to kółeczka sa tak samo odwracalne jak trójkątymiras7 pisze:Vitarowskie "kółeczka" są praktycznie nieodwracalne ( przynajmniej w znany mi sposób, czyli odcięcie i zeszlifowanie oryginalnych spawów). Samuraiowskie "kółeczka" są odwracalne tak samo jak "trójkąty".

- czarny.piotr
-
Znaczy co? mam Ci narysować czy telefon podać?czarny.piotr pisze:panowie coś konkretnego, jakaś firma przespawująca felgi w Krakowie
Bartek
wot i po zamieszaniumiras7 pisze:Odwracałem jedne i drugie. Chodzi mi oczywiście o odcięcie tarczy od obręczy i przyspawanie "na odwrót" , a nie odwrócenie felgi na piaście.corny pisze:a od kiedy to kółeczka sa tak samo odwracalne jak trójkątymiras7 pisze:Vitarowskie "kółeczka" są praktycznie nieodwracalne ( przynajmniej w znany mi sposób, czyli odcięcie i zeszlifowanie oryginalnych spawów). Samuraiowskie "kółeczka" są odwracalne tak samo jak "trójkąty".

jeśli możesz rzuć foto jak na aucie wyglądają i ile wystają , mam kpl kółeczek i zamierzam popełnić ow czyn
- czarny.piotr
-
niech mi ktoś z forumowiczów poda namiary na tego rodzaju fachowca w Krakowie i okolicy. Wiem że koło Wieliczki jest jakich fachman ale ponoć już nie zajmuje się "odwracaniem" felg.
czarny.piotr
A słowo-FELGA to z niemieckiego pochodzi? mnie w szkole uczono że to obręcz i koniec 

Sj 413 89' [S]pecial werszyn