Przekładnia kierownicza /maglownica/ cieknie :)
Moderator: Albert_N
Przekładnia kierownicza /maglownica/ cieknie :)
Same nieszczęścia... Koledzy cieknie mi płyn chydrauliczny z maglownicy.Czy to się da naprawić czy kupować inną ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Przekładnia kierownicza /maglownica/ cieknie :)
może się dać naprawić
ale jak chcesz to kup nową 

W Warszawie za regenerację przekładni z samuraia (bez wspomagania) swego czasu wołali 400zł.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
A może to jest kwestia jakiegoś oringu albo uszczelniacza ? . Może ktoś to już robił ?
miałem ten problem u mnie w Vitarze - po wymianie wszystkich gumek, uszczelniaczy itp (zestaw naprawczy coś koło 200 zł kosztował) dalej ciekło - musiałem kupić drugą - na szczęście dostałem w jakiś sensownych pieniądzach i do dziś jest wszystko ok.
może trzeba było dać to zrobić jakiemuś fachowcowikoldraton pisze:miałem ten problem u mnie w Vitarze - po wymianie wszystkich gumek, uszczelniaczy itp (zestaw naprawczy coś koło 200 zł kosztował) dalej ciekło

dałem fachowcowi .... może za słabemu
A reklamacja?koldraton pisze:dałem fachowcowi .... może za słabemu

Zielony Autobus 2,7TDi
właśniekoldraton pisze:dałem fachowcowi .... może za słabemu

Po naprawie nie ma prawa cieknac, chyba ze zle dobrany uszczelniacz. Nawet jak sa lekkie wzery idzie to skutecznie uszczelnic.
Tylko ze nie mozna uszczedzac na uszczelniaczach, a co po niektorzy wsadzali tam od koparek ktore 'prawie' pasowaly, ale za to kosztowaly 10zl..
Tylko ze nie mozna uszczedzac na uszczelniaczach, a co po niektorzy wsadzali tam od koparek ktore 'prawie' pasowaly, ale za to kosztowaly 10zl..
Vitara 30''
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T
Pytanie chcę wymienić uszczelniacze i nie wiem czy to dobry rozmiar uszczelniacza 30x38x5.