Witam
Padło mi fabrycznie montowane radio w Suzuce Vitara 1,6 1996 r.
Próbowałem wyjąć ale za nic nie mogłem a nie chcę uszkodzić deski.
Radio kodowane ze stałym panelem z odtwarzaczem kasetowym
Po bokach na panelu po dwa maleńkie otworki ale gmyranie w nich nic nie daje,podważanie śrubokrętem w innych miejscach podobnie.
W instrukcji na temat radia ani slowa po za tym że jest.
Czy ktos wyjmował radio i może wie gdzie tkwi problem bo w innym aucie wychodzi bez problemu po naciśnięciu płaskim kluczykiem zaczepów w dwóch miejscach.
Radio Suzuka Vitara 1,6 Long.
Moderator: Albert_N
-
-
Radio Suzuka Vitara 1,6 Long.
Edgar z Gór.
Re: Radio Suzuka Vitara 1,6 Long.
Po to są właśnie "wyjmaki" do radia - dużo różnych opcji.
Zawsze są to dwie blaszki wchodzące w te otworki no i mają na końcach lekkie wypustki na boki, żeby odsunąć blaszki kieszeni montażowej.
Zaopatrz się w takie, albo powycinaj i przetłocz
Zawsze są to dwie blaszki wchodzące w te otworki no i mają na końcach lekkie wypustki na boki, żeby odsunąć blaszki kieszeni montażowej.
Zaopatrz się w takie, albo powycinaj i przetłocz

Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia

-
-
Dziekuję za odpowiedź
Szukałem tych zaczepów ale radio siedzi w kasecie tak mocno że nie mozna go wysunąć ani ruszyć a ramka od panela ogranicza możliwości.
Może poprzednik znając polskie realia przykręcił na śrubę od tyłu aby ograniczyć możliwości złodzieja.
Szukałem tych zaczepów ale radio siedzi w kasecie tak mocno że nie mozna go wysunąć ani ruszyć a ramka od panela ogranicza możliwości.
Może poprzednik znając polskie realia przykręcił na śrubę od tyłu aby ograniczyć możliwości złodzieja.
Edgar z Gór.

Ramkę oczywiście musisz zdjąć

A radia często mają też nakrętkę na samym końcu po środku radia... Ale bądźmy szczerzy nie znam nikogo, kto by to przykręcił.
Aczkolwiek w Vitarce jak w jednym z niewielu aut jest dość możliwość przykręcenia radia tam z tyłu, poza tym dość łatwo można się tam dostać z kluczem.
Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->

-
-
Witam
Problem w tym że ramka stanowi całość z radiem które ma tylko pokrętło do regulacji głosu może pod nim jest jakaś śrubka i drugie do regukacji głosy na głośniki z prawej lub lewej strony, reszta to klawisze do rożnych funkcji. Pobawię się w Święta bo siłowo szkoda deski.
Wesolych Świąt dla wszystkich użytkowników tych znakomitych acz leciwych pojazdów.
Problem w tym że ramka stanowi całość z radiem które ma tylko pokrętło do regulacji głosu może pod nim jest jakaś śrubka i drugie do regukacji głosy na głośniki z prawej lub lewej strony, reszta to klawisze do rożnych funkcji. Pobawię się w Święta bo siłowo szkoda deski.
Wesolych Świąt dla wszystkich użytkowników tych znakomitych acz leciwych pojazdów.
Edgar z Gór.