daro 16v pisze:Fajny bajer,odczuwam nieco reklamowy ale fajnie wyglada w samuraiu.Odczucie mocy jest pewnie bardziej podswiadome niz realnie przekladajace sie na osiagi.Dobra alternatywa dla żeliwniaka ale robiac sportowe wydechy konstrukcyjnie musza wygladac inaczej,szczegolnie w pierwszej fazie po wylocie z cylindrow zalecana jest najdłuzsza mozliwa prostka by spaliny mogly nabrac szybkosci a potem zejscie w 2 i w 1 czyli jak kolega wyzej napisal 4-2-1 najbardziej efektywny ,ale tez za to jest efektowny

Głównym moim motywem była chęć pozbycia sie spękanego żeliwiaka-spawanie,pekanie,spawanie,itd.
Proste odcinki-masz rację,ale też musi być kompromis żeby minąć w bezpiecznej odległości inne podzespoły-grzeje przecież mocno.
Obiektywne odczucie mocy-to tylko hamownia przed i po

Wazne,że na pewno nie jest gorzej.
Co do systemu 4-2-1 to bym dyskutował-w "lejku zbiorczym" mam przegrodę wg kol zapłonu,czyli 1-3,oraz 4-2,wiec jest to zejście,ale czy to prawidłowo to do końca nie wiem
Jak pisałem-hamownia i dużo czasu na kombinowanie,a tu mus man brać się za nowy sprzęt na przyszły sezon.