nakładki błotników
Moderator: Albert_N
- czarny.piotr
-
nakładki błotników
W ramach walki ze rdzą w mojej vitarce, zdjąłem plastikowe nakłądki z błotników. Została mi plastyczna masa uszczelniająca (coś jak silikon, masa plastyczna, masa gumowa???) na blasze. Jak ją usunąć? Aceton, rozpuszczalnik, inne środki??
czarny.piotr
Re: nakładki błotników
daj fotke bo to co piszesz brzmi zbyt enigmatycznie by Ci pomoc.
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
- czarny.piotr
-
fotki podeślę jutro, masą tą nakładki były przyklejone do powierzchni błotnika (plus oczywiście przykręcenie blachowkretami do krawędzi dolnej błotnika.
czarny.piotr
a choćby tym spróbuj http://www.radar.pl/Boll-Zmywacz-siliko ... -10558692/czarny.piotr pisze:W ramach walki ze rdzą w mojej vitarce, zdjąłem plastikowe nakłądki z błotników. Została mi plastyczna masa uszczelniająca (coś jak silikon, masa plastyczna, masa gumowa???) na blasze. Jak ją usunąć? Aceton, rozpuszczalnik, inne środki??
Nie wprowadzaj w błąd ....manias79 pisze:a choćby tym spróbuj http://www.radar.pl/Boll-Zmywacz-siliko ... -10558692/czarny.piotr pisze:W ramach walki ze rdzą w mojej vitarce, zdjąłem plastikowe nakłądki z błotników. Została mi plastyczna masa uszczelniająca (coś jak silikon, masa plastyczna, masa gumowa???) na blasze. Jak ją usunąć? Aceton, rozpuszczalnik, inne środki??

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
Moje nadkładki gdzie niegdzie się odklejają i też widać tam taką mase ala silikon. Przypuszczam, że ktoś może to przykleił jakimś klejem do szyb samochodowych....myślę, że rozpuszczalnik powinien dać radę.
Toyota RAV 4 1998r 2.0 PB
Suzi Vitara Cabrio 1991r 1.6 8V - cudowne wspomnienia
Suzi Vitara Cabrio 1991r 1.6 8V - cudowne wspomnienia
Ze rozpuszczalnik da rade zmyc klej do szyb?viking81 pisze:Przypuszczam, że ktoś może to przykleił jakimś klejem do szyb samochodowych....myślę, że rozpuszczalnik powinien dać radę.
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413