Adrian555 pisze:
- ile jimny pali gazu i jak się sprawuje na gazie
- czy auto jest drogie w utrzymaniu ? , czy częsci są drogie i jaka jest ich dostępność ?
- czy są to awaryjne auta ?
- jakie są wady i zalety ?
- jak radzi sobie to autko w zimie
Zastanawiam się nad kupnem tego auta bo już dość mam stresu że wjadę gdzieś zimą zwykła osobówką i się zakopię , ale jeśli koszt utrzymania takiego auta jest dużo wyższy niż osobówki to będę zmuszony kupić normalne auto .
na gazie sprawuje sie bez zarzutu, pali ok 10l
drogosć utrzymania polega na tym ze duzo pali, prostota budowy powoduje ze naprawy sa raczej tansze niz drozsze, czesci raczej w normalnych cenach, problemow z dostepnoscia nie mialem
awaryjnosc zalezy od uzytkowania - samo z siebie sie raczej nie psuje, moze szwankowac system zalaczania przedniego napedu (podcisnieniowe - naprawy proste i tanie)
wady - mało pakowne, małe prędkości przelotowe na autostradach
zalety - w miescie nie straszne wysokie krawezniki, łatwo zaparkowac, dobra widocznosc na wszystkie strony ze wzgledu na kształt cegły, wbrew pozorom bardzo dzielny w terenie, duzo wygodniejszy od samuraia
zimy jeszcze nie sprawdzałem ale samurai na letnich oponach jezdził lepiej niz osobówka na zimówkach, w górach wszedzie wjezdzałem bez łancuchów - ogolnie radzi sobie lepiej niz osobowka
podusmowujac jesli nie musisz pokonywac duzych odleglosci i przewozic duzo sprzetu lub jezdzic w 4 osoby to moge polecic