Sprzęgło sj410
Moderator: Albert_N
Sprzęgło sj410
Zaczęło mi jakiś czas temu skrzypieć sprzęgło. Odpiąłem linkę i wlałem tam trochę oleju. Nieco ucichło. Ale pedał chodzi dość ciężko. Przy wciskaniu lekko ugina się gródź. Co to może być? Czy może się sprzęgło w środku zasyfiło? Czy może spróbować szlaufem wypłukac je troche? Czego jeszcze można spróbować co mogło by pomóc? Pytam bo chętnie bym uniknął zrzucania skrzyni.
Re: Sprzęgło sj410
Wymienić linkę sprzęgła. Postrzępiła się.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Po odpięciu linka chodzi w pancerzu lekko dość. Po nasmarowaniu jeszcze lepiej. Ale dalej po jest opór jak się pedał wciska. Taki w momencie wysprzęglania
syf sie nazbieral i ciezko chodzi na lozysku prawdopodobnie. Tak jak mowisz, wyplukac, wysuszyc i ponowic probe. Ja uzywalem jakiegos wd40 zazwyczaj i ladnie syf wymywalo.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Syf się zbiera w panewkach w których obracają się widełki popychające łożysko wyciskowe.
Ale żeby to dobrze wyczyścić i nasmarować, trzeba co najmniej odkręcić i cofnąć skrzynię.
Ale żeby to dobrze wyczyścić i nasmarować, trzeba co najmniej odkręcić i cofnąć skrzynię.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
- szerokimost
to już zostanie tylko mały krok do jej zrzuceniaKostuch pisze:Syf się zbiera w panewkach w których obracają się widełki popychające łożysko wyciskowe.

Samiec
ja stawiam na linkę.
koledze pewnie sie wydaje ze jest ok bo nie ma nowej w drugim ręku
koledze pewnie sie wydaje ze jest ok bo nie ma nowej w drugim ręku