oponki
Moderator: Albert_N
oponki
witam wszystkich serdecznie jestem nowy i mam pytanie
kupiłem vitare i chce założyć jej nowe kapcie tylko nie wiem jakie szerokie mogą byc na maxa przymierzam sie 225/70R15 http://www.max4x4.pl/22570r15-persichini-p-373.html żeby o nic nie obcierało i co sądzicie o nich a vitara to 1998 1,6 16V
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/992 ... 45d1d.html
z góry dzięki a jestem z mazowieckiego
pzdr
kupiłem vitare i chce założyć jej nowe kapcie tylko nie wiem jakie szerokie mogą byc na maxa przymierzam sie 225/70R15 http://www.max4x4.pl/22570r15-persichini-p-373.html żeby o nic nie obcierało i co sądzicie o nich a vitara to 1998 1,6 16V
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/992 ... 45d1d.html
z góry dzięki a jestem z mazowieckiego
pzdr
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Re: oponki
opony fajne
w tym rozmiarze co piszesz to wejdą bez problemu.

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
dzięki bardzo a może coś byś mi polecił innego w dobrej cenie bo ja dopiero zaczynam zabawę z vitarą
bo też będę chiał ją jeszcze delikatnie podnieść bo chyba na tych oponach też się troszkę poniesie 

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Slavok kolegę chcesz od razu na głęboką wodę puścić?
gienio opcji jest wiele. Możesz na początek kupić pershini. Mam takie u siebie w samcu i nie narzekam, ale jak będę zmieniał za jakiś czas to pomyślę o kopii simexa
Więc na początek rozglądnij się za jakimiś dobrymi MTkami.Do vitki kupuj śmiało nalewki. Z lepszych opon w teren to można wybrać coś z tych:
- fedima extreme evolution,
- insa turbo,
- fedima sirocco,
- lub spider z glob gumu.
Wybierz sobie i ciesz się z wyrzucania pieniędzy w błoto

gienio opcji jest wiele. Możesz na początek kupić pershini. Mam takie u siebie w samcu i nie narzekam, ale jak będę zmieniał za jakiś czas to pomyślę o kopii simexa

- fedima extreme evolution,
- insa turbo,
- fedima sirocco,
- lub spider z glob gumu.
Wybierz sobie i ciesz się z wyrzucania pieniędzy w błoto

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Jeżdżę na Insa ztakim bierznikiem. Bardzo dobrze się spisują w terenie, na asfalcie troche głośne.
no to juz wiem a jakie wsadzić żeby nie przedobrzyć ,chodzi mi o rozmiar 225/75/15 czy może wejdzie 31'?? żeby nie obcierało i była frajda z jazdy
31 nie wejdzie bez konkretnych przeróbek, nie mówiąc o potencjalnych problemach z przednim napędem.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
czyli najlepiej 225/75/15 i nie powinno byc problemów
gienio79 pisze:dzięki bardzo a może coś byś mi polecił innego w dobrej cenie bo ja dopiero zaczynam zabawę z vitarąbo też będę chiał ją jeszcze delikatnie podnieść bo chyba na tych oponach też się troszkę poniesie
poniesie ja troche . poniesie
na simexie bez wprawy to bankowo rozwali most po miesiacu
Aż taki zły nie jest ale trzeba o kilku rzeczach pamiętać A co do opon to najwyzej lifta zrobisz jak Ci będą obcierać z tylu u kolegi ściągnęły plastikowe poszeżenia
slavok pisze:aż tak gówniany jest ten vitarowy most ?
jest aluminiowy poprostu

Nie straszcie chłopaka
odrazu podnosić i wrzucać 31.
Kupi dzis małe opony a za pół roku bedzie sprzedawał bo nie jeździ
Skąd z mazowsza ?

Kupi dzis małe opony a za pół roku bedzie sprzedawał bo nie jeździ

Skąd z mazowsza ?
wsadz 31 i tez niepojezdzi po po pierwszym wyskoku bedzie buuuuum
ja zaczynalem odperszerini 28 '
potem jak przestalo wystarczac powycinalem co druga kostke i robily prawie jak simex
a jak to zaczelo niewystarczac a auto przestalo przypominac to co kupilem wsadzilem simexa 30/9.5 i po 3 mostach wsadzilem sztywnego ktorego tez juz zdazylem zajechac raz

ja zaczynalem odperszerini 28 '
potem jak przestalo wystarczac powycinalem co druga kostke i robily prawie jak simex
a jak to zaczelo niewystarczac a auto przestalo przypominac to co kupilem wsadzilem simexa 30/9.5 i po 3 mostach wsadzilem sztywnego ktorego tez juz zdazylem zajechac raz

mam 31' i alu most jeszcze cały fakt trzeba uważać -hopki mogą być dla niego zabujcze na 29 też można go załatwić Ja min.dlatego zakupiłem kolejny raz MTki oryginały, zawsze to pare kg mniej w oponie Ale mam świadomość że jest to słaby punkt vitary
panowie raczej nie ta liga żonka jeździ i pyta się jak szerokie
w kilku vitarach sprowadzonych z niemiec miałem kapcie 255 czy 265 nie pamiętam profilu ale one były w wersji power pack z poszerzeniami
do lansu miód

w kilku vitarach sprowadzonych z niemiec miałem kapcie 255 czy 265 nie pamiętam profilu ale one były w wersji power pack z poszerzeniami
do lansu miód

2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
strachliwy nie jestem
ale szkoda kasy ładować jeśli mozna pojeździć i w coś innego zainwestować
mazowieckie okolice Otwocka

mazowieckie okolice Otwocka
To kupuj wzor simexa...nie warto oszczedzac i myslec ze "akurat mi perschini " beda robily tak samo jak innym simexy a ja kupilem taniej i tez jezdze....jesli wiesz ze bedziesz sie paprał w błocie to nie ma sie co zastanawiac bo jak zaliczysz kolejna wtope a inni pojada dalej szlag bierze gdzies wszystkie aspekty oszczedniejszej opcji zakupu opon.Jak bedziesz mial skasowac przedni most to i perschini/sahara go zalatwi.gienio79 pisze:strachliwy nie jestem![]()
Ps.pisze z autopsji.. zmielonych 3 mostow(na saharach) i jezdzenia na zajebiscie zaklejajacych owych oponach ..troche błota i robi sie slick

ucz sie na cudzych błedach -taniej wychodzi

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
a jest jakis patent żeby uniknąć zajechania mostu:)
daro 16v pisze:To kupuj wzor simexa...nie warto oszczedzac i myslec ze "akurat mi perschini " beda robily tak samo jak innym simexy a ja kupilem taniej i tez jezdze....jesli wiesz ze bedziesz sie paprał w błocie to nie ma sie co zastanawiac bo jak zaliczysz kolejna wtope a inni pojada dalej szlag bierze gdzies wszystkie aspekty oszczedniejszej opcji zakupu opon.Jak bedziesz mial skasowac przedni most to i perschini/sahara go zalatwi.gienio79 pisze:strachliwy nie jestem![]()
Ps.pisze z autopsji.. zmielonych 3 mostow(na saharach) i jezdzenia na zajebiscie zaklejajacych owych oponach ..troche błota i robi sie slick![]()
ucz sie na cudzych błedach -taniej wychodzi![]()
o to to też mnie to strasznie wkur....o nawet powycinane klocki nie pomagały, jak się zalepi gliną ta opona to koniec jazdy...
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Zgadza sie..ale jak je nabywałem to sprzedajacy zapewnial ze to najlepsze opony w "teren"slavok pisze:daro 16v pisze:To kupuj wzor simexa...nie warto oszczedzac i myslec ze "akurat mi perschini " beda robily tak samo jak innym simexy a ja kupilem taniej i tez jezdze....jesli wiesz ze bedziesz sie paprał w błocie to nie ma sie co zastanawiac bo jak zaliczysz kolejna wtope a inni pojada dalej szlag bierze gdzies wszystkie aspekty oszczedniejszej opcji zakupu opon.Jak bedziesz mial skasowac przedni most to i perschini/sahara go zalatwi.gienio79 pisze:strachliwy nie jestem![]()
Ps.pisze z autopsji.. zmielonych 3 mostow(na saharach) i jezdzenia na zajebiscie zaklejajacych owych oponach ..troche błota i robi sie slick![]()
ucz sie na cudzych błedach -taniej wychodzi![]()
o to to też mnie to strasznie wkur....o nawet powycinane klocki nie pomagały, jak się zalepi gliną ta opona to koniec jazdy...
Dzis wiem ze teren to pojecie wzgledne a koles ladowal mnie w balona zeby sprzedac
Bylem wtedy laikiem wiec myslalem ze moje opony sa naprawde "najlepsze w ciezki teren"
pojechalem do błota ..znalalem najwieksze

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
gienio79 pisze:a jest jakis patent żeby uniknąć zajechania mostu:)
wymienic na stalowy

zmniejszyć ciśnieniegienio79 pisze:a jest jakis patent żeby uniknąć zajechania mostu:)

SAMURAI
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
i w oponachpziaber pisze:zmniejszyć ciśnieniegienio79 pisze:a jest jakis patent żeby uniknąć zajechania mostu:)![]()
tętnicze

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było