Brak hamulca zasadniczego
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
Brak hamulca zasadniczego
Posiadam Vitarę z 97/98 roku. Usterka w moim aucie jest następująca: Po wykonaniu manewru - skręt w lewo lub prawo przy maksymalnym skręcie kół, przy jeździe do przodu lub tyłu - a następnie wyprostowaniu kół i jeździe , zanika hamulec zasadniczy(nożny). Po dwóch-trzech naciśnięciach pedału hamulca wszystko wraca do normy (są hamulce). Mam opony w rozm. letnie: 225/65 R15, zimowe 220/70 R15. Problem występował już na letnich oponach. Czy ktoś wie gdzie tkwi problem?
Pilne, ponieważ autem jeździ żona z dzieckiem. Pozdrawiam.
Re: Brak hamulca zasadniczego
xpiotrekgx pisze:Posiadam Vitarę z 97/98 roku. Usterka w moim aucie jest następująca: Po wykonaniu manewru - skręt w lewo lub prawo przy maksymalnym skręcie kół, przy jeździe do przodu lub tyłu - a następnie wyprostowaniu kół i jeździe , zanika hamulec zasadniczy(nożny). Po dwóch-trzech naciśnięciach pedału hamulca wszystko wraca do normy (są hamulce). Mam opony w rozm. letnie: 225/65 R15, zimowe 220/70 R15. Problem występował już na letnich oponach. Czy ktoś wie gdzie tkwi problem?
Luz na lozysku ktoregos z kol, tarcza sie telepie w czasie skretu i wciska tloczek.
sj 425 606468554
Z całym szacunkiem - zadaj tu pytanie jak będziesz chciał przerobić auto na nieruchomość.xpiotrekgx pisze:Posiadam Vitarę z 97/98 roku. Usterka w moim aucie jest następująca: Po wykonaniu manewru - skręt w lewo lub prawo przy maksymalnym skręcie kół, przy jeździe do przodu lub tyłu - a następnie wyprostowaniu kół i jeździe , zanika hamulec zasadniczy(nożny). Po dwóch-trzech naciśnięciach pedału hamulca wszystko wraca do normy (są hamulce). Mam opony w rozm. letnie: 225/65 R15, zimowe 220/70 R15. Problem występował już na letnich oponach. Czy ktoś wie gdzie tkwi problem?
Teraz oddaj auto do warsztatu.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Problem jest znany w liftowanych vitarach - zacisk opiera się o sprężynę i się cofa.
Możliwe że za mocno skręca.
Możliwe że za mocno skręca.
-
- jestem tu nowy...
Dziękuje za podpowiedź. Jadę do warsztatu żeby to sprawdzić.
PS.
A auto już kupiłem na takich kołach. Pozdrawiam wszystkich!
PS.
A auto już kupiłem na takich kołach. Pozdrawiam wszystkich!
Kostuch pisze:Z całym szacunkiem - zadaj tu pytanie jak będziesz chciał przerobić auto na nieruchomość.

Bartek
-
- jestem tu nowy...
Co Wy z tą nieruchomością?! Auto niczego sobie, hula że nie jedno młodsze auto wyzionie ducha!
kiedyś po was jeżdżono, teraz Wy jeździcie po "Nowych"
kiedyś po was jeżdżono, teraz Wy jeździcie po "Nowych"
Chodzi o to, że grzebanie przy układzie hamulcowym bez podstawowej wiedzy w samochodzie którym w dodatku jeździ Twoja żona jest mało rozsądne i niebezpieczne, temu też koledzy Ci zasugerowali byś oddał samochód do warsztatu, nie wydaje mi się by Ci dokuczali ze względu na rodzaj samochodu 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
-
- jestem tu nowy...
Tak, to wiem. Jak "grzebałem" w autach, to były tylko drobne rzeczy, które wiedziałem jak naprawić. A grubsze rzeczy to tak jak mówisz- do mechanika!
napisz skąd jesteś to może ci pomogę
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd