Dłuższe amory do Jimnego - pilne
Moderator: Albert_N
Dłuższe amory do Jimnego - pilne
Proszę o podpowiedź. Dzisiaj tylny amorek OME wyzionął ducha - zablokował się rozciągnięty na max i zagiął w pałąk
Potrzebuję szybko kupić coś nowego, najlepiej gdyby były dłuższe od OME nawet o jakieś 4cm, myślę o Tough Dog +80 mm lub tańsze RANCHO RS9000(jakaś promocja w IC) tylko nie wiem jakie one są długie. Sprawa paląca, muszę zamówić dzisiaj jeszcze lub jutro rano. Gdybyście jeszcze mogli podać jakieś namiary na tanie i pewne źródło będę wdzięczny za info, przewertowałem oferty wielu sklepów, ale może coś przegapiłem.

Re: Dłuższe amory do Jimnego - pilne
Kolego - nikt ci tutaj nic nie wywrozy
W ofercie OME to kilka kompletow bylo wiec musisz doprecyzowac
Nie wiemy czy auto oryginal, jaki masz lift oraz do czego sluzy pojazd twoj.
Najlatwiej to wez sobie drugi sprawny amor wykrec i policz ile ma dlugosci rozlozony i zlozony.
Pozniej podjedz do sklepu badz podzwon i podpytaj o cos dluzszego bardziej ci odpowiadajacego.

Nie wiemy czy auto oryginal, jaki masz lift oraz do czego sluzy pojazd twoj.
Najlatwiej to wez sobie drugi sprawny amor wykrec i policz ile ma dlugosci rozlozony i zlozony.
Pozniej podjedz do sklepu badz podzwon i podpytaj o cos dluzszego bardziej ci odpowiadajacego.

U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition 

OME ma +40mm, ja potrzebuję coś +70-80mm, chyba jasno się wyraziłem
Może być standardowy amor od innej marki/modelu byle pasowało mocowanie na tył.

Jeżeli mocowanie oko-oko to odpowiednią długość będzie miał tylny od nissana terrano I
4x4 Tczew
Tam jest chyba mocowanie oko - oko i z tego co pamietam to ludzie dawali do liftu amory od MB Vito - ale to jest do sprawdzenia.
U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition 

opcji jest wiele jak chcesz duuuży amor to daj od mb sprinter maxi
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Z braku czasu na kombinacje wybór padł na amortyzatory Tough Dog, tak więc temat można uznać za zamknięty.