SJ410 Webasto - temat rzeka

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

dafvonqpa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

SJ410 Webasto - temat rzeka

Post autor: dafvonqpa » pt cze 15, 2012 8:27 pm

Czy ktoś z was naprawiał webasto? Odkryłem przewód z 3 zyłami. Jeden to masa, drugi plus , a trzeci jakiś zółty. Zwierajac plus z zółtym słychać warczenie, jakby odpalanie. Zwierając dłużej nic się nie dzieje. Nie wiem jak to ma działać, czy odpala się i trzyma przekrecony kluczyk i leci cieply nawiew na postoju? Miał ktoś doświadczenia z takim sprzętem?

Pozdrawiam

Dawid

Awatar użytkownika
lukassos

Re: SJ410 Webasto - temat rzeka

Post autor: lukassos » pn cze 18, 2012 12:50 pm

Sprawdź lepiej co dokładnie zasilają te przewody. Łącząc tak na krótko możesz cos przysmażyć. Może zrób jakieś zdjęcia całego urządzenia i wiązki. A po za tym zaraz lato a Ty chcesz ogrzewanie?

dafvonqpa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: SJ410 Webasto - temat rzeka

Post autor: dafvonqpa » ndz cze 24, 2012 7:57 pm

lukassos pisze:Sprawdź lepiej co dokładnie zasilają te przewody. Łącząc tak na krótko możesz cos przysmażyć. Może zrób jakieś zdjęcia całego urządzenia i wiązki. A po za tym zaraz lato a Ty chcesz ogrzewanie?

Lato więc chce naprawić. Pod maską jest podłużny sprzęt. Do niego idzie paliwo i wychodzą w kabinie te 3 przewody. Nie wiem jaka jest zasada. Logicznie rozumując, zwieram jeden przewód z czerwonym i powoduje rozruch. Tylko nie wiem, czy potem plus nie powinien zasilać drugiego przewodu , powodując stałą prace webasto. Nigdy nie naprawiałem tego i nie wiem jak to działa. Webasto jest niemieckiej firmy. Widać, ze byla to opcja dodatkowa w 1982 roku

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”