Jak wyczyścić silniczek krokowy?

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

climber67
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Jak wyczyścić silniczek krokowy?

Post autor: climber67 » pt sie 24, 2012 6:29 pm

Witam.Czy ktoś może mi poradzić jak wyczyścić silniczek krokowy z Vitary 1.6 16V. Nie wiem czy da się go w jakikolwiek sposób rozebrać,czy poprostu należy tylko wlać benzynę w jego środek.Tylko czy wtedy wypłynie ten cały syf który jest w środku?
Za wszelką pomoc z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
vandall_jr

Re: Jak wyczyścić silniczek krokowy?

Post autor: vandall_jr » sob sie 25, 2012 10:17 am

Pojemnik o wielkości silniczka- wlewasz NITRO/BENZ/BENZ ex wsadzasz na noc i płuczesz rano nie rozbieraj bo uszkodzisz nastawę. Wsadź go tak aby cewka nie była zamoczona w rozpuszczalniku. Cienki sztywny pędzelek też mile widziany doczyścisz osady. Po wymyciu weź samostart (szybko paruje) wyczyść na glanc daj odparować i po temacie. Powodzenia
BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL

Awatar użytkownika
slavok

Post autor: slavok » sob sie 25, 2012 12:04 pm

vndall macie błąd na www w zakładce wideo:

Suzuki Atrax w wysokiej trawie

Modyfikacja typowego Samuraja pod kątem polepszenia własności terenowych. Zmiana zawieszenia na sprężynowe /coilover/, układ wahaczy wzdłużnych /3link, sierżant/, regulowana wysokość zawieszenia. Klatka, kubełki, pasy. Silnik standart /1.3, 92 KM/ ze zmienionymi kolektorami wydechowymi, zmieniony przód nadwozia. Układ kierowniczy ze wspomaganiem /toyota/, wzmocnione obudowy mostów, wszystkie hamulce tarczowe, hydrauliczny hamulec postojowy. Masa:820kg.

no i a fota w zakładce "oferujemy" mało trafna
Suzuki Samurai - samurai.org.pl

Awatar użytkownika
vandall_jr

Post autor: vandall_jr » sob sie 25, 2012 12:58 pm

Nadwozie :):) no słaba fota ale może informatyk miał kaca hahahahha-się zmieni. A słowo klucz się zmieni dziex za info nie wyłapałem.
BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”