Szybkie pytanie-suzuki jimny
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
Szybkie pytanie-suzuki jimny
witam wszystkich mam pytanie dotyczące napędu zakupiłem niedawno jimny 2006rok napędy załączane są przyciskami mam spięty napęd na 4x4 kontrolka mruga nie mogę rozpiąć przedniego mostu ani załączyć reduktora dodam tylko że wymieniałem most przedni ale nie wiem dokładnie czy to się stało przed czy po wymianie,prosi bym o jakąś podpowiedz co morze być nie tak
Re: Szybkie pytanie-suzuki jimny
Podciśnienia
Elektryczność
Nieszczelność
Niedrożność
Elektryczność
Nieszczelność
Niedrożność
Lubią padać zaworki. U mnie w 3 letnim były spróchniałe przewody przy zwrotnicach
SJ 1.3i '90 KAM+OME+windy do pocięcia
508 i C4 Picasso do wożenia gromadki
Panowie, czy ktoś dysponuje schematem elektryki do Jimniaka 1.3 po 2006r 
Mam pociętą wiązkę silnika i potrzebuję znaleźć połączenia wtrysków na piny kompa - jest 6 jednakowych niebiesko-czarnych kabelków w wiązce.
Google dały mi jedynie nowe wirusy...

Mam pociętą wiązkę silnika i potrzebuję znaleźć połączenia wtrysków na piny kompa - jest 6 jednakowych niebiesko-czarnych kabelków w wiązce.
A co się stało z poprzednim mostem ?bobo121444 pisze:witam wszystkich mam pytanie dotyczące napędu zakupiłem niedawno jimny 2006rok napędy załączane są przyciskami mam spięty napęd na 4x4 kontrolka mruga nie mogę rozpiąć przedniego mostu ani załączyć reduktora dodam tylko że wymieniałem most przedni ale nie wiem dokładnie czy to się stało przed czy po wymianie,prosi bym o jakąś podpowiedz co morze być nie tak
JIMNY
-
- jestem tu nowy...
wydaje mi się ze wszystko jest ok przewody podcisnienia i elektryczne.Sprzęgiełka są spięte napędy działają nie mogę rozłączyć 4x4 ani załączyć reduktora4x4 L.czy między przełącznikami które załączają napędy jest jakiś przekaznik,powinien być tylko gdzie i który.A może ma ktoś jakiś schemat elektryki
-
- jestem tu nowy...
wzmacniałem go i były wymieniane uszczelniacze troszkę go podniosłem na sprężynach
a sprzęgło wciskasz?bobo121444 pisze:wydaje mi się ze wszystko jest ok przewody podcisnienia i elektryczne.Sprzęgiełka są spięte napędy działają nie mogę rozłączyć 4x4 ani załączyć reduktora4x4 L.czy między przełącznikami które załączają napędy jest jakiś przekaznik,powinien być tylko gdzie i który.A może ma ktoś jakiś schemat elektryki
Schematy? no mam coś tam...

-
- jestem tu nowy...
tak wciskam próbuje na wszystkie sposoby rok 2006 1.5DDIS musi byc jakis przekażnik bo by się przełączniki paliły
Jeśli rozebrałeś most i wcześniej było dobrze a po złożeniu nie działa - nie szukaj schematów tyko sprawdź co zamieniłeś 

-
- jestem tu nowy...
nie jestem pewien kiedy to się stało przed czy po mam to auto zaledwie tydzien i nigdzie nim nie jezdziłem z mostem jest wszystko ok jest napęd 4x4 brak reduktora wolnych biegów i nie chce sie rozłączyć napęd 4x4 ,na pewno elektryka
-
- jestem tu nowy...
nie chce niepotrzebnie rozbierać napędu załączania bo być moze to jakas pierdołaSalata123 pisze:Jeśli rozebrałeś most i wcześniej było dobrze a po złożeniu nie działa - nie szukaj schematów tyko sprawdź co zamieniłeś
przełączasz na postoju, po uprzednim skutecznym zapięciu szybkich 4x4??
Tylko tak ma działać, w obie strony.
-
- jestem tu nowy...
tak wiem ale nie działa jak kupowałem wszystko chodziłoDmieszcz pisze:przełączasz na postoju, po uprzednim skutecznym zapięciu szybkich 4x4??
-
-
Albo jestem za bardzo nawalony i coś mi umyka, albo przełączanie powinno też działać podczas jazdy przy wyprostowanych kołach.Dmieszcz pisze:przełączasz na postoju, po uprzednim skutecznym zapięciu szybkich 4x4??
4x2 4x4 owszem, do 80km/h bodajże
4x4 high-low i z powrotem z pewnością tylko na postoju i z trybu 4x4
-
-
Tak, ale autor wątku ma problem właśnie z rozpięciem 4x4 bez reduktora, więc powinno mu śmigać w czasie jazdy.Dmieszcz pisze:4x2 4x4 owszem, do 80km/h bodajże
zgadza się,
u mnie to była nieszczelność.
Zobacz omomierzem czy nie ma między nimi wszystkimi przejścia - to może masa być po prostu.Dmieszcz pisze:Panowie, czy ktoś dysponuje schematem elektryki do Jimniaka 1.3 po 2006r
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Obacym,, może i tak.
Kupiłem silnik z Jimniaka z kraju Albionu, ale pan go demontował na lenia i teraz próbuje okiełznać "pająka" maską
Kupiłem silnik z Jimniaka z kraju Albionu, ale pan go demontował na lenia i teraz próbuje okiełznać "pająka" maską
-
- jestem tu nowy...
dzięki kolego miałeś racje miałem nieszczelny jeden przewód,teraz jest już wszystko okDmieszcz pisze:zgadza się,
-
- jestem tu nowy...
mam jeszcze jedno pytanie czy zakładał ktoś do jimny wyciągarkę pod orginalny zderzak,czy dużo trzeba wycinać
Trochę trzeba, ale nie ma z tym tragedii. U mnie tak to wygląda:
http://imageshack.us/photo/my-images/72 ... 00365.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/72 ... 00365.jpg/
Pozdrawiam
Kacper
Kacper
Panowie również szybkie pytanie, jimny 1,3 59kW 2004 rok, padla sonda lambda, w intercarsie sprzedali ze złą końcówka, z wielką łachą przyjęli zwrot i kazali przyjechać samochodem... a ja teraz nie mam na to czasu (to skomplikowane ):(
Macie może numer katalogowy tej części... będę wdzięczna..
Macie może numer katalogowy tej części... będę wdzięczna..
(α−D-glukopiranozylo-(1. 2)-β−D-fruktofuranozyd)
gg 6410915
gg 6410915
-
- jestem tu nowy...
ja mialem podobna sytuacje i poprostu poszla mi czujka tylna w reduktorze. i 200 zł poszlo w niepamiec ;p