Przepaliła się żaróweczka oświetlenia konsoli środkowej w moim Jimnym ( model sprzed liftingu). Nie widać łatwego dostępu więc podjechałem do serwisu. Ileż może kosztować wymiana? Okazało się że to nie proste. Serwis stwierdził, że trzeba demontować całą deskę. Czas naprawy - 3 godziny cena ok 150-200pln. Nie pogodziłem sie z wyrokiem i wczoraj w garażu odkryłem tani i szybki sposób wymiany.
1. Wyjmij radio i kieszeń
2. Wyjmij popielniczkę
3. Odkręć trzy śruby metalowych sanek popielniczki.
4. Odkręć trzy śruby ramki panelu środkowego. Jedna nad radiem na górze, dwie na dole.
5. Zdemontuj panel.
6. Odkręć 4 śruby plastiku z kieszenią i wyjmij ten plastik
7. Weź małe lusterko i pod kontrolą odbitego wzroku znajdź szary przedłużacz żarówki. Znajdziesz go na lewo od białej kostki przewodów. Po przekręceniu rurka z żarówką łatwo sie wysunie.
Całość prac zajęła mi godzinę bo nie mogłem znaleźć uchwytu żarówki. Pomogło dopiero lusterko.
Niech szlag trafi serwisy!!!
Jimny wymiana żarówki w konsoli
Moderator: Albert_N
Re: Jimny wymiana żarówki w konsoli

U mnie rano nie zawsze podświetlenie zaskoczy, jak już "pięścią w dechę" nie wystarczy, skorzystam z wiedzy.
Re: Jimny wymiana żarówki w konsoli
No podpowiedź jak znalazł na dzisiaj, dziękuję 

Suzuki Samurai, Nissan Patrol Y60, Suzuki Jimny Blaszanka , Suzuki Jimny Cabrio, Łada Niva