jimny -up
Moderator: Albert_N
jimny -up
Panowie im wiecej czytam i gadam tym mniej wiem. Chce zalozyc na wiosne mtki i tu pojawoa sie pytanie jaki rozmiar najlepszy ( powiedzmy 60% czarne 40 teren) . Druga rzecz.zawieszenie czy najpierw sprobowac podkladki... czy odrazu zmieniac zawoeszenie kolejne pytanie dobinson ome czy jeszcze jakies inne. Wiem ze moglabym odrazu mechanika spytac... ake sawno z Wami nie gadalam
posdrawiam Kasia

(α−D-glukopiranozylo-(1. 2)-β−D-fruktofuranozyd)
gg 6410915
gg 6410915
Re: jimny -up
mtki sobie daruj
BFGOODRICH 215/75 R 15 AT + OME
i będzie pani zadowolona 

BFGOODRICH 215/75 R 15 AT + OME

racja
AT bedzie spełniało swoja role,al Ty bedziesz zadowolona
AT bedzie spełniało swoja role,al Ty bedziesz zadowolona

zwłaszcza spełni swoją rolę na glinianym podjeździe..

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
niech sobie nawijaka z przodu zalozy 

i przymocuje trytytkami do tej aliganckiej chromrułki..

spakojno, pani Kasia se MTki kupi.. skupta się na lifcie..

spakojno, pani Kasia se MTki kupi.. skupta się na lifcie..

dla poparcia mojej tezy
At lepszejszy na czarnym
At lepszejszy na zime,nie trzeba dwoch kompletow
AT w malym lekkim srajtu dla kobiety bedzie dawał sobie rade,bo tak
no chyba ze ten teren to ma byc hardkor
wiec nie 

At lepszejszy na czarnym
At lepszejszy na zime,nie trzeba dwoch kompletow
AT w malym lekkim srajtu dla kobiety bedzie dawał sobie rade,bo tak

no chyba ze ten teren to ma byc hardkor

na czarnym i na zime to najlepsze jest Subaru..

wiesz.. MT w Suzuce w zimie absolutnie nie przeszkadza pod warunkiem, że wiesz na czym jedziesz (Mroczusiowi to nawet Fedima w Parchu w zimę nie przeszkadzała)

natomiast AT w terenie nie robi..

wiesz.. MT w Suzuce w zimie absolutnie nie przeszkadza pod warunkiem, że wiesz na czym jedziesz (Mroczusiowi to nawet Fedima w Parchu w zimę nie przeszkadzała)

natomiast AT w terenie nie robi..
w 200 konnym lekkim xjocie robi,nie tak jak emtek ale zadowalajaco uwierz 

co tam komu potrzebne to sobie użytkuje..

Tomasz dla kobiety emtek na zimee,eee nie bardzo 

a ten no egalitaryzm, feminizm i takie tam bzdury?

ciiiii 

Jak dobrze dla was ze ja.jestem antyfeminstka i sie przyznaje do brakow umiejetnosci jezdnych;) choc osratnio ladnie tanczylam dlna drodze na milsim
i dalej nie wiem co chce 

(α−D-glukopiranozylo-(1. 2)-β−D-fruktofuranozyd)
gg 6410915
gg 6410915
antyfeministka? to oddaj prawko, tytuł i cerować skarpety

emteki na zimę słabe jak i ateki - to za lekkie auto jest. Na zimę zimówka, latem i w teren emtek wąski jakiś. I będzie git.
A zawias - ze wszystkich jimniaków najlepiej mi się jechało takim co miał podkładki + dobry amor i takie rozwiązanie rekomenduję. Jak się znudzi to jakieś springi można wrazić ale, na litość boga co w niego nie wierzę, nie daj się wrobić w żadne dodatkowe obciążenie

emteki na zimę słabe jak i ateki - to za lekkie auto jest. Na zimę zimówka, latem i w teren emtek wąski jakiś. I będzie git.
A zawias - ze wszystkich jimniaków najlepiej mi się jechało takim co miał podkładki + dobry amor i takie rozwiązanie rekomenduję. Jak się znudzi to jakieś springi można wrazić ale, na litość boga co w niego nie wierzę, nie daj się wrobić w żadne dodatkowe obciążenie
Jeśli chodzi o podniesienie Jimniaka to więcej zapłacisz za zawias ale mniej za robociznę, a mniej za podkładki, ale więcej za robociznę.
Poza tym podkladki nie poprawią ci kątów, a zawias tak. Ja mam Ironmana 2" i nie narzekam. Komfort jazdy się nie pogorszył, bo wcześniej też go nie było :]
Co do opon to kup sobie BFG AT i jeśli nie upalasz mocno w terenie to będziesz zadowolona. Ja przerzuciłem się z ATeków na Simexy i od jazdy po czarnym można ogłuchnąć. O śmierci w oczach powyżej 100km/h nie wspominając :]
Poza tym podkladki nie poprawią ci kątów, a zawias tak. Ja mam Ironmana 2" i nie narzekam. Komfort jazdy się nie pogorszył, bo wcześniej też go nie było :]
Co do opon to kup sobie BFG AT i jeśli nie upalasz mocno w terenie to będziesz zadowolona. Ja przerzuciłem się z ATeków na Simexy i od jazdy po czarnym można ogłuchnąć. O śmierci w oczach powyżej 100km/h nie wspominając :]
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Zdecydowanie kompletny zestaw do liftu.
Półśrodki sobie daruj bo zawsze bedzie cos niedomagac.
Półśrodki sobie daruj bo zawsze bedzie cos niedomagac.
Disco 300 ES
Popieram: BFGOODRICH 215/75 R 15 AT
No chyba że naprawdę chcesz w terenie sprawnie sie poruszać to mt km2 ew. jak wolno po czarnym to też MT. Bo przecież myśląc o lifcie myślisz o terenie. Tak trochę nie pasuje lift i AT, ale ja sie nie znam. Te opony są dość drogie niestety. Lift na podkładkach to kompletny szajs, na wiekszych nierównościach koła się od nawierzchni odrywają. Jak tylne to nie tak źle gożej jak przednie
. W jimnym pęłny lift to nie filozofia.
Pozdrawiam
No chyba że naprawdę chcesz w terenie sprawnie sie poruszać to mt km2 ew. jak wolno po czarnym to też MT. Bo przecież myśląc o lifcie myślisz o terenie. Tak trochę nie pasuje lift i AT, ale ja sie nie znam. Te opony są dość drogie niestety. Lift na podkładkach to kompletny szajs, na wiekszych nierównościach koła się od nawierzchni odrywają. Jak tylne to nie tak źle gożej jak przednie

Pozdrawiam
Profesjonalne przygotowanie aut do motorsportu i turystyki.
https://www.facebook.com/CYBUL.eu
https://www.facebook.com/CYBUL.eu
miałem OME+2" - po prostu - bez jakichś obciążeń dodatkowych.chera_k pisze:Panowie im wiecej czytam i gadam tym mniej wiem. Chce zalozyc na wiosne mtki i tu pojawoa sie pytanie jaki rozmiar najlepszy ( powiedzmy 60% czarne 40 teren) . Druga rzecz.zawieszenie czy najpierw sprobowac podkladki... czy odrazu zmieniac zawoeszenie kolejne pytanie dobinson ome czy jeszcze jakies inne. Wiem ze moglabym odrazu mechanika spytac... ake sawno z Wami nie gadalamposdrawiam Kasia
opony 195r15 kopie yokohamy MT.
rozmiar nie mulił auta a zawieszenie pracowało super.
i już

Hej
Co do kobiet i jimniakach na MT
Moja Mama
jeździ czasem "po bułki" na kumho kl 71 215/75/15 + zawaias trail mastera i nie narzeka. A nawet sobie chwali. Auto się prowadzi bez problemów: przyspiesza (wielkie słowa) i jedzie prosto. Na zimę zmieniłem na zimówki ze względu na bezpieczeństwo ( gl. Hamowanie) i niedostępnosc terenu - ale pierwsze opady grudniowe bez problemu ( i na samym tyle!) na MT przelatala. Oczywiście opony nie były nabite na kamień.
Moja Mama

Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
205/80r16
nie wiem co wiara widzi w bfg i to obojętnie czy mt czy at bo opona nie działa na śniegu, mokrym asfalcie, błocie, głośna
zaleta nie ściera sie
np yokoama to moim zdaniem lepsza opcja z mt bo jeśli chodzi o błoto to od niej tylko lepiej simex czy silver robi i to tylko w oryginale a na innych nawierzchniach niszczy je

nie wiem co wiara widzi w bfg i to obojętnie czy mt czy at bo opona nie działa na śniegu, mokrym asfalcie, błocie, głośna
zaleta nie ściera sie
np yokoama to moim zdaniem lepsza opcja z mt bo jeśli chodzi o błoto to od niej tylko lepiej simex czy silver robi i to tylko w oryginale a na innych nawierzchniach niszczy je
NO I JEST RZOPA
Jako że jestem myśliwym z wiadomych powodów w listopadzie zarzuciłem Jamnikowi żonki kumho kl 71 235/75/15 i ..... woli nim jeździć w takiej konfiguracji niż Civic-em na zimówkach. A bo ją nikt nie musi wypychać, a bo nie ma kłopotów z miejscem na parkowanie (na zaspie, w zaspiebazylisek pisze:Hej
Moja Mamajeździ czasem "po bułki" na kumho kl 71 215/75/15 + zawaias trail mastera i nie narzeka. A nawet sobie chwali. Auto się prowadzi bez problemów: przyspiesza (wielkie słowa) i jedzie prosto. Na zimę zmieniłem na zimówki ze względu na bezpieczeństwo ( gl. Hamowanie) i niedostępnosc terenu - ale pierwsze opady grudniowe bez problemu ( i na samym tyle!) na MT przelatala. Oczywiście opony nie były nabite na kamień.

Grunthor
- witson
- jestem tu nowy...
Kumho kl-71 są mięciutkie i szybko się ścierają,ale w terenie robią nadzwyczaj dobrze. Do podniesienia jimniaka najlepiej firmowy lift, ja mam w Vitarze dobinsona i jest twardo na czarny czuć każdą dziurę ale jest trailmaster w wersji comfort.
Ze skrajności w skrajność bfg zjadają kumhowitson pisze:Kumho kl-71 są mięciutkie i szybko się ścierają,ale w terenie robią nadzwyczaj dobrze. Do podniesienia jimniaka najlepiej firmowy lift, ja mam w Vitarze dobinsona i jest twardo na czarny czuć każdą dziurę ale jest trailmaster w wersji comfort.

NO I JEST RZOPA
Ja jeździłem na BFG AT w Jimnym i wg mnie były cichutkie. W lekkim terenie robiły całkiem zacnie.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe