Jimny przełączanie napędów
Moderator: Albert_N
Jimny przełączanie napędów
Witam fanatyków marki
Mam takie Suzuki na warsztacie, i jest tak : z prawej strony auta są 3 elektrozawory; jeden na most drugi na blokade i chodzi mi o ten trzeci. Taki okrągły z napisem "aisin" , wygląda mi on na wyrównanie podciśnienia do atmosfery czyli krótko mówiąc spuszczanie podciśnienia. Nie wykazywał on żadnej rezystancji więc go wywaliłem i podłączyłem pierwszy lepszy Pierburg z jakiegoś audi od sterowania turbo i niby wszystko działa. Pytanie moje jaką on powinien mieć rezystancję, nie chciałbym uwalić elementu wykonawczego w module 4x4 ;nie wiem czy te zawory są załaczane z jakiegoś tranzystora czy też z przekaźnika?

Re: Jimny przełączanie napędów
to jest suzuki jimny czy vitara?
Tak czy inaczej w żadnym z powyższych nigdy nie było blokady sterowanej podciśnieniem.
Tak czy inaczej w żadnym z powyższych nigdy nie było blokady sterowanej podciśnieniem.
pewnie chodzi mu o reduktor
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

a, nie zauważyłem w napisał, że to Jimny w tytule tematu
To te zawory o które pytasz, są tylko i wyłącznie do sprzęgieł kół.
Blokady tak żadnej nie ma.

To te zawory o które pytasz, są tylko i wyłącznie do sprzęgieł kół.
Blokady tak żadnej nie ma.
i czy coś nie działało, że wywaliłeś ten zaworek czy tak dla sportu? 

jak załączył 4x4L to nie chciał rozłączać póki nie spuściłem podciśnienia "ręcznie" przez odpięcie wężyka.
Teraz dokładnie nie pamiętam...
ale tam jest tak, że jeden zawór odpowiada za włączanie a drugi za wyłączanie. Wszytko przy pomocy podciśnienia.
ale tam jest tak, że jeden zawór odpowiada za włączanie a drugi za wyłączanie. Wszytko przy pomocy podciśnienia.