Jimny brak napedów
Moderator: Albert_N
Jimny brak napedów
Cześć możne ktoś mi pomorze i doradzi co się mogło zepsuć nie załącza się przedni napęd(jimny elektroniczne napędy) czyli nie przełącza się na 4x4 świeci kontrolka i miga, gdy próbuje przełączyć z powrotem na tył(wyłączyć 4x4) nie chce się wyłączyć kontrolka i ciągle miga dopiero po jakimś czasie jak próbuje i próbuje to się wyłącza. Ale zdarza się tez tak ze przez chwile wszystko działa i da się włączać i wyłączać napęd ale ogólnie nie działa czyli miga kontrolka 4x4.
Re: Jimny brak napedów
No my Cię tez witamy
Po dopełnieniu formalności bedą informacje
Może ...

Po dopełnieniu formalności bedą informacje

Może ...
Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Co znaczy dopełnieniu formalności mam ci zapłacić?
najlepiej w naturzeMagton1 pisze:Co znaczy dopełnieniu formalności mam ci zapłacić?

2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
Jak macie napisać coś mądrego to piszcie a jak nie to nie zawracać gitary.
A po co ci napędy 

- cordoba_2004
-
- cordoba_2004
-
- cordoba_2004
-
Na poczatek wlez pod auto i posprawdzaj styki, kolega mial wlasnie taki problem z elektryka sterowaniaMagton1 pisze:Cześć możne ktoś mi pomorze i doradzi co się mogło zepsuć nie załącza się przedni napęd(jimny elektroniczne napędy) czyli nie przełącza się na 4x4 świeci kontrolka i miga, gdy próbuje przełączyć z powrotem na tył(wyłączyć 4x4) nie chce się wyłączyć kontrolka i ciągle miga dopiero po jakimś czasie jak próbuje i próbuje to się wyłącza. Ale zdarza się tez tak ze przez chwile wszystko działa i da się włączać i wyłączać napęd ale ogólnie nie działa czyli miga kontrolka 4x4.
Daihatsu Rocky - na zawsze
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
może jak "wlezie" to i kultury trochę liźnie 

2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
- cordoba_2004
-
Jeśli zadajesz swoje pierwsze pytania to koledzy oczekują byś użył/użyła zwrotu: "Witam kolegów. To mój pierwszy post w tym forum. Mam taki problem... Mam nadzieje, że w przyszłości będę pomocny/a." Wtedy ortodoksi forumowi nie rzucą sie na Ciebie i nie będą Cie szarpać na strzępy
Brak napędu przodu może być spowodowany wieloma przyczynami. Częste to:
1. Brak zapięcia sprzęiełka lub spręgiełek.
2.ukręcona półoś
3.uszkodzone elektryczne sterowanie reduktorem
4. uszkodzony reduktor
Półoś i sprzęgiełka sprawdzamy podnosząc przód samochodu i kręcąc jednym z kół. Drugie powinno obracać sie w przeciwna stronę. Jeśli masz sprzęgiełka automatyczne to częsta przyczyną jest nieszczelność wężyków podciśnień.

Brak napędu przodu może być spowodowany wieloma przyczynami. Częste to:
1. Brak zapięcia sprzęiełka lub spręgiełek.
2.ukręcona półoś
3.uszkodzone elektryczne sterowanie reduktorem
4. uszkodzony reduktor
Półoś i sprzęgiełka sprawdzamy podnosząc przód samochodu i kręcąc jednym z kół. Drugie powinno obracać sie w przeciwna stronę. Jeśli masz sprzęgiełka automatyczne to częsta przyczyną jest nieszczelność wężyków podciśnień.
Wężyk gumowy poszedł szukać szczęścia gdzie indziej - nie sprawdzaj "sytków" tylko podciśnienie -
Ale też musisz wlez pod auto
P.S.
Kolego Magton - tak
Przyjmuje wszystkie waluty świata, kruszce oraz papiery wartościowe.
Swoją drogą to zastanawiam się jak przyszło Ci do głowy że trzeba wyłożyć kasę zamiast "dzień dobry" - jesteś lekarzem czy co?

Ale też musisz wlez pod auto

P.S.
Kolego Magton - tak
Przyjmuje wszystkie waluty świata, kruszce oraz papiery wartościowe.
Swoją drogą to zastanawiam się jak przyszło Ci do głowy że trzeba wyłożyć kasę zamiast "dzień dobry" - jesteś lekarzem czy co?

Tomek
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Witam wszystkich. Pewnie dlatego że nie bywam na forach i mało korzystam z neta i podobnych portali ale oczywiście doceniam pomoc i dziękuje.
Jak na razie sprawdzam co się mogło stać wydaje się że szczelność przewodów jest ok, wymienię czujnik w reduktorze bo kabelek był lutowany zobaczymy co się będzie działo, może niema styku.
Jak na razie sprawdzam co się mogło stać wydaje się że szczelność przewodów jest ok, wymienię czujnik w reduktorze bo kabelek był lutowany zobaczymy co się będzie działo, może niema styku.