Grand Vitara czy ktoś już motał do terenu???
Moderator: Albert_N
Grand Vitara czy ktoś już motał do terenu???
Witam kolegów.
Moje pytanie jak w temacie czy któryś z was motał już granda do terenu?
Niedawno z kolegom kupiliśmy dwa grandy on 3d blaszanka ja 3d cabrio i tak się zastanawiamy co jeszcze porobić w nich czy może ktoś już to testował czy wymyślił jakieś przydatne przeróbki.
Moje pytanie jak w temacie czy któryś z was motał już granda do terenu?
Niedawno z kolegom kupiliśmy dwa grandy on 3d blaszanka ja 3d cabrio i tak się zastanawiamy co jeszcze porobić w nich czy może ktoś już to testował czy wymyślił jakieś przydatne przeróbki.
Był Parch 160 3.3td 3" Cybuch , 33" Sahara
Jest Nieviasta 1.6 i GV 3D 2.5 R6
Re: Grand Vitara czy ktoś już motał do terenu???
poszukaj postów kolegów : Yoorek i woolfgard
mieli swego czasu zmotane takie egzemplarze
i pisali sporo w temacie.
mieli swego czasu zmotane takie egzemplarze

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Dzięki kolego
Wiele piszą ale nie to o co mi się rozchodzi .
Może przedstawie co mamy zrobione.
Gv 3d Blasanka wymieniony silz 2.0 na 2.5 v6 automat wersja wzmocniona z wersji usa , lift zawiechy 2" ironmadnes , dystanse kół 40 mm , wycięte mocno progi i błotniki wraz z kawałkiem podłogi aby weszły koła 265/75/16 , stalowy most przód , przegóby xl7 , tył most zaspawany , wachacze tył xl7 , panhard wzmocniony i tyle.
Gv 3d Cabrio wymieniony silnik 1.6 na 2.5 bmw wraz ze skrzynią bmw, reduktor nadal nie wiem , lift zawiechy na gumach 2", sprężyny xl7, amory 2.5 v6 , stalowy most przód , przeguby diesel , lift nadwozia 3" , koła 31" , zamówione torseny przód i tył i niewiem co dalej.
Może przedstawie co mamy zrobione.
Gv 3d Blasanka wymieniony silz 2.0 na 2.5 v6 automat wersja wzmocniona z wersji usa , lift zawiechy 2" ironmadnes , dystanse kół 40 mm , wycięte mocno progi i błotniki wraz z kawałkiem podłogi aby weszły koła 265/75/16 , stalowy most przód , przegóby xl7 , tył most zaspawany , wachacze tył xl7 , panhard wzmocniony i tyle.
Gv 3d Cabrio wymieniony silnik 1.6 na 2.5 bmw wraz ze skrzynią bmw, reduktor nadal nie wiem , lift zawiechy na gumach 2", sprężyny xl7, amory 2.5 v6 , stalowy most przód , przeguby diesel , lift nadwozia 3" , koła 31" , zamówione torseny przód i tył i niewiem co dalej.

bo z tego co piszesz wrzuciles furmanke pieniedzy w auto a patrola i tak z tego nie zrobisz

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Masz jakieś foty? Bom ciekawy
. Simexy i wyciąg z przodu i z tyłu jak Ramzes pisze ale pewnie też już macie. Teraz albo montowanie sztywniaka na przód lub ogólnie wymiana mostów albo jeszcze wyżej i wtedy wachacze z przesunięciem ,opuszczanie mostu itd. .

Zdjęcia , zdjęcia , zdjęcia
simexy już są znaczy nalewajki kasy zbyt dużo nie poszło bo auta to angole zrobiona przekładka i tyle poza tym kolega od blaszanki handluje częściami do suzuk więc sami wiecie o co chodzi. windek nie będzie bo nie oto chodzi aby się wspomagać i wagi dokładać.
Fotek na razie nie mam bo aparatu nie mam . Ale wychodzą z tego fajne autka i może nie będzie już tekstów na rajdach typu "podjeżdżają panowie w patrolach i mówią przepuście nas bo my mykniemy raz dwa a wy się wkleicie i wszystko zablokujecie" to mnie trochę denerwuje.
Fotek na razie nie mam bo aparatu nie mam . Ale wychodzą z tego fajne autka i może nie będzie już tekstów na rajdach typu "podjeżdżają panowie w patrolach i mówią przepuście nas bo my mykniemy raz dwa a wy się wkleicie i wszystko zablokujecie" to mnie trochę denerwuje.
a pomotanym nie można wklejć

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
można ale wiesz o co chodzi czasami a nawet w wielu przypadkach mały zje dużego ale są ludzie którym się wydaje że jak ma patrola to ma bug wie co ( nie zaprzeczam że nissan jest zły).
to mnie osłabia....Hugon pisze:..............., tył most zaspawany ......................

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
no kolega tak już ma ja zamówiłem torseny ruskiej firmy zobaczymy jakie będą
A może doradzicie mi koledzy jaki reduktor wybrać ? chciałbym aby nie był zbyt drogi i żeby wytrzymał te 190 km , torseny i koła 31"
Ile przegóbów już przemieliliście

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.