Skręcanie z przyczepką Jimny - GVI
Moderator: Albert_N
- cordoba_2004
-
Skręcanie z przyczepką Jimny - GVI
Tak się zastanawiam jadę sobie samochodę Jimny, albo GVI z przyczepką załóżmy 500kg na przyczepce jadę asfaltem i skręcam w polną drogę.
Mam jechać na 2wd, 4wd, 4WDL ?
Przy jeździe GVI na 4WD i skręcaniu nic się nie dzieja ale jadąc 4WD Jimny i skręcając z przyczepką wyczuwam naprężenia więc tego nie robię.
Słucham opinii TOWARZYSTWA na jakich napędach mam skręcać z przyczepką ?
Pytam dlatego że np jimny na 2wd męczy sprzęgło z przyczepką do tego potrzebuje skręcać wolno a 1 bieg w jimiaku jest za szybki do takiego skrętu potrzebuje wolniutko skręcać aby w bramę się zmieścić .
Mam jechać na 2wd, 4wd, 4WDL ?
Przy jeździe GVI na 4WD i skręcaniu nic się nie dzieja ale jadąc 4WD Jimny i skręcając z przyczepką wyczuwam naprężenia więc tego nie robię.
Słucham opinii TOWARZYSTWA na jakich napędach mam skręcać z przyczepką ?
Pytam dlatego że np jimny na 2wd męczy sprzęgło z przyczepką do tego potrzebuje skręcać wolno a 1 bieg w jimiaku jest za szybki do takiego skrętu potrzebuje wolniutko skręcać aby w bramę się zmieścić .
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
Re: Skręcanie z przyczepką Jimny - GVI
wieżdżaj tyłem, tzn najpierw przyczepka później jimi. na wstecznym.
Pomogłem?
nie mogłem się powstrzymac
Pomogłem?
nie mogłem się powstrzymac

ja pier...ole jaki problem

- cordoba_2004
-
tu nie chodzi o ocenę problemu tylko o rozwiązanie i to czy nie rozwalę czegoś jak będę skręcał z obciążeniem na asfalcie przeciez te auta nie mają centralnego dyfra
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
Nie mają i dlatego nie można skręcać na asfalcie z zapiętym przodem. Czego tu nie rozumieć?
Sam odpowiedziałeś na pytanie.cordoba_2004 pisze:tu nie chodzi o ocenę problemu tylko o rozwiązanie i to czy nie rozwalę czegoś jak będę skręcał z obciążeniem na asfalcie przeciez te auta nie mają centralnego dyfra
Rozwiązaniem są manualne sprzęgiełka.
LJ 70
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
To miałem powiedzieć- tak mam u siebie w suzi. Jak potrzebuję precyzyjnie manewrować sprzęgiełka rozpinam i reduktor na L.
Tylko trza pamiętać, że poduszki reduktora przy tym cierpią bo jak ciągną oba wały to siły skrętne sie znoszą (tak mi się przynajmniej wydaje
)
Tylko trza pamiętać, że poduszki reduktora przy tym cierpią bo jak ciągną oba wały to siły skrętne sie znoszą (tak mi się przynajmniej wydaje

- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
przy automatycznej skrzyni tego nie czuć , wrzucam L i pomału bez problemu , musisz zmieć na automatyczną skrzynie
ja natomiast zauważyłem inny problem , ja się jedzie z przyczepką to strasznie szarpie autem

ja natomiast zauważyłem inny problem , ja się jedzie z przyczepką to strasznie szarpie autem

Super parchatek Super y60 

-
bo trzeba dwu osiówkę ciągać 

VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi