Farba do betonu
Moderator: Zbowid
Farba do betonu
Czym najlepiej pomalować betonową, intensywnie użytkowaną podłogę 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
- Zielony&Załoga
- Kontaktowanie:
Re: Farba do betonu
posadzka epoksydowa albo ceramika. farba nie jest tania ani trwała. gres można wyrwać poniżej 17 pln za metr. Układanie będzie droższe ale przetrwa kilka malowań.
PIMPEK albinos - brudna świnia 

Najbardziej lubię bzdury
Posadzka betonowa to nie jest prosty temat...
Jak chcesz zrobić dobrze i trwale to:
-musi być odpowiednia klasa betonu - minimum B20
-musi być zrobiona izolacja pozioma - inaczej powłoka "zamknięta" jest bez sensu bo "odstrzeli" od podłoża
-beton musi być czysty - zaolejenia niweczą robotę.
Nie wierz w żadne super hiper dostępne w Obi czy innym markecie. Jak chcesz zrobić dobrze to przy minimalnych zabiegach można zrobić trwałą na kilka - kilkanaście lat posadzkę.

Posadzka betonowa to nie jest prosty temat...
Jak chcesz zrobić dobrze i trwale to:
-musi być odpowiednia klasa betonu - minimum B20
-musi być zrobiona izolacja pozioma - inaczej powłoka "zamknięta" jest bez sensu bo "odstrzeli" od podłoża
-beton musi być czysty - zaolejenia niweczą robotę.
Nie wierz w żadne super hiper dostępne w Obi czy innym markecie. Jak chcesz zrobić dobrze to przy minimalnych zabiegach można zrobić trwałą na kilka - kilkanaście lat posadzkę.
Zbowid

- Zielony&Załoga
- Kontaktowanie:
Zgadzam się w zupełności dlatego polecam płytki.
Zwykle jest tak, że jak pada pytanie: "czym pomalować beton?" to jest już po ptakach. Beton mieszał p. Henio w betoniarce i już zaczyna się wycierać. Najtańsze wydaje się malowanie, ale jeśli ma być porządnie to materiały nie będą tanie a nakład robocizny też spory. Mogę się mylić. Rozwód z budowlanką brałem ponad rok temu - firm i technologii przybywa dlatego sam jestem ciekaw jak z tym malowaniem
Zwykle jest tak, że jak pada pytanie: "czym pomalować beton?" to jest już po ptakach. Beton mieszał p. Henio w betoniarce i już zaczyna się wycierać. Najtańsze wydaje się malowanie, ale jeśli ma być porządnie to materiały nie będą tanie a nakład robocizny też spory. Mogę się mylić. Rozwód z budowlanką brałem ponad rok temu - firm i technologii przybywa dlatego sam jestem ciekaw jak z tym malowaniem

No to jak to jest
chorwaci , włosi i cholera wie kto jeszcze malują beton i wytrzymuje to dłuuuuuugie lata
widziałem własnoocznie 

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Wszystko kwestia materiałów Kluczu. Jak masz do wyboru Betnqufno za 20zł/L i profesjonalną powłokę za 20€/L to większość wybiera Betoqufno
....

Zbowid

Wątpię żeby w chorwacji tuż po ichniejszej wojnie stosowali jakiś super cymes hiper środek malujący , cały podjazd około 100m2 ma jakieś 11-14 lat i widać już na nim ząb czasu trochę wyblakł ale się ścierwo trzymaZbowid pisze:Wszystko kwestia materiałów Kluczu. Jak masz do wyboru Betnqufno za 20zł/L i profesjonalną powłokę za 20€/L to większość wybiera Betoqufno....

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Zielony&Załoga
- Kontaktowanie:
Jeśli przewidzieli to w kosztorysie to mogli cuda wianki porobić. Jesienią robiłem wykop pod fundament domu jednorodzinnego. Gość wymyślił sobie piwnicę pod całością. Lustro wody gruntowej jesienią było 100 cm poniżej pow. gruntu. Ja kopałem na 220 cm czyli 120 cm głębiej. Mieli chyba pokaźną kwotę na hydroizolację w kosztorysie i nie martwili się tym zbytnio.

Na naszym rynku jest sporo farb, epoxydów, żywic itp. do malowania betonu.
Te "działające" to przekrój od 20 do kilkuset zł za metr kwadratowy.
W zależności od rodzaju użytkowania (oleje, wózki widłowe )
Mamy nawet kilka krajowych specyfików wysokiej jakości.
Niektóre żywice posiadają ścieralność podobną lub lepszą od płytek.
Te "działające" to przekrój od 20 do kilkuset zł za metr kwadratowy.
W zależności od rodzaju użytkowania (oleje, wózki widłowe )
Mamy nawet kilka krajowych specyfików wysokiej jakości.
Niektóre żywice posiadają ścieralność podobną lub lepszą od płytek.
Witam
A ja polecam "Aksilbet".
Mam tym pomalowaną posadzkę na strychu. Co prawda chodzę tam nieczęsto, ale już kilka lat i śladów używania nie widać.
Farba przepuszcza parę wodną, więc beton zawsze będzie suchy.
Ja jestem zadowolony.
Pozdrawiam
Jacek
A ja polecam "Aksilbet".
Mam tym pomalowaną posadzkę na strychu. Co prawda chodzę tam nieczęsto, ale już kilka lat i śladów używania nie widać.
Farba przepuszcza parę wodną, więc beton zawsze będzie suchy.
Ja jestem zadowolony.
Pozdrawiam
Jacek
Wiem ze jest takie cos jak polerowany beton. Ponoc jest nawet lepsze od epoksydow.
Konkretnie widzialem realizacje firmy www.apexccs.pl, ale wpisujac w google "polerowanie betonu" mozna znalezc kilka innych firm. Wyglada niezle.
Konkretnie widzialem realizacje firmy www.apexccs.pl, ale wpisujac w google "polerowanie betonu" mozna znalezc kilka innych firm. Wyglada niezle.
GAZ 69 w proszku 

To "polerowanie betonu" to tzw. "wcierka". W wierzchnią warstwę wciera się substancje która ma zmieniać miękkie węglany wapnia na twarde krzemiany wapnia. Fajne ale tylko przy nowych posadzkach na etapie wylewania...na starych praktycznie niemozliwe..
Zbowid

Tak faktycznie było w firmie, w której pracuję... Posadzka na dobudowanej hali właśnie ta "wtarta" - jak dla mnie rewelacja po każdym względem. Natomiast na starej części magazynu wg wykonawcy nie dało się tego zrobic na iluś-już-tam-letniej posadzce...
PS Jarku czekam na ratunek
PS Jarku czekam na ratunek

Samurai Santana 93' - dawno i nieprawda
P11.144
P11.144
w gliwicach jest taka firma http://www.korax.pl/
Odgrzeję temat , sąsiad chce coś na beton kostka i gres odpada , ma być kolorowo, trwale i rozsądnie cenowo. Beton roczny, podjazdy do garażu , czy weszły nowe technologie dla maluczkich

Densit lub Perii... raczej nie dla maluczkich.... Dla kowalskiego coś z Deitermana, Schomburga, MCBautech lub Sika.
Zbowid