piaskowanie felgi
Moderator: Zbowid
piaskowanie felgi
Czy te złote kółka to mozna wypiaskować, ranty sa troszę zjedzone solą i zastanawiam sie jak by je całe przczyścić do sreberka?
XJ90 ltd 4.0
Gaz 69M 2.2D (wspomnienie)
w poszukiwaniu k160 3.3d
Gaz 69M 2.2D (wspomnienie)
w poszukiwaniu k160 3.3d
Zapomnij o tym żeby Ci ktoś aluminiowe felgi wychromował . Stalówek nikt nie chce robić a aluminium to już smutek kompletny . Zresztą chrom na stalowych też raczej wirtualny goście robią . Może gdyby felgi miały stać w salonie koło kominka to by się i trzymał , ale jeżeli mają jeździć w aucie to będą wyglądać tylko przez chwilę .
A poza wszystkim po piaskowaniu powierzchnia musiałaby być mechanicznie wypolerowana na lustro . Nie bardzo widzę szansę żeby się to udało .
A poza wszystkim po piaskowaniu powierzchnia musiałaby być mechanicznie wypolerowana na lustro . Nie bardzo widzę szansę żeby się to udało .
Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
vladimir pisze:http://xjeep_lift.fajnafotka.pl/?linkedUserPageUID=3402&3351_contentUID=37479
(foto dzieki uprzejmości xjeep)
a to jest malowane? bo to chyba te same co ja mam .
...to to sa moje zimowe fele.... pomalowane przez poprzedniego wlasciciela...srebrolem z pedzla ....

moje letnie fele dalem do polerowania...wyszlo zajefajnie....koszt z okolic poznania to 50 pln/szt

polecam

a w moim VW garbusie...jako ze to zabytek - zapodalem z piaskowania, cynkowania i pomalowalem proszkowo + bezbarwny

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
-
Fakt , że aluminiowe felgi po śrutowaniu wyglądają jak tarka , ale proszkowy lakier wszystkie te nierówności idealnie kryje .
Nie ma to nic wspólnego z masakrą . Wręcz powiedziałbym , że wyrównują się jeszcze wszelkie małe rysy i obtarcia na rantach .
Widzę dziennie 5-10 kompletów kół śrutowanych przed malowaniem i wychodzą bardzo ładnie .
Nie ma to nic wspólnego z masakrą . Wręcz powiedziałbym , że wyrównują się jeszcze wszelkie małe rysy i obtarcia na rantach .
Widzę dziennie 5-10 kompletów kół śrutowanych przed malowaniem i wychodzą bardzo ładnie .
Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
Najpierw trzebaby usunąć stary lakier tak , żeby jak najmniej powierzchnię felgi uszkodzić. Potem ewentualnie zadać sobie trud , żeby ją wyszlifować i wypolerować . A potem dokładnie odtłuścić i pomalować proszkiem bezbarwnym . Nie będzie to tak trwałe jak malowanie po śrutowaniu czy piaskowaniu , ale na jakiś czas wystrczy . Jakiś , to mam na myśli min. trzy lata . W przypadku kół do łofrołderów zagrożenie obtarcia na krawężnikach czy innych kamieniach jest małe bo opony są wysokie na profilu , a więc nic się z lakierem nie powinno dziać .Radek666 pisze:A czy nie mozna alusa po wyczyszczenie pociagnac tylko bezbarwnym?
Ideałem byłoby felgi poanodować , tylko kto to będzie chciał zrobić ?
Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
-
Tata ! Tobie to już chyba oczy od tego niespania tak zapuchły , że świata wokoło nie widzisz .mykelo pisze:czesc Stiopa zarobasie, obraziles sie czy kur.wa co?
kiedy browar stary dziadzie?
no

Ja to sobie myślałem , że Tyś znowu komórę zgubił - chlorze jeden .
A ty po prostu szparujesz na zetemesach .
A co ? To niby że ja zad.upczam codziennie do dwudziestej trzeciej zaniedbując żonę i kumpli

Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
Wyglada to bardzo prosto - tylko z felgami to juz poteznej wanny trzeba by uzyc no i niestety prady byly by dosyc spore.... No ale do drobnych przedmiotow jak znalazl!!!boris.blank pisze:http://www.anodal.pl/oferta.html , http://anodowanie.of.pl/
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka
Mialem sobie kiedys Jeepka

Panowie , zapomnijmy , żeby sobie samemu , w domowym (garażowym) zaciszu felgi anodować . Pomijam sprawę przygotowania powierzchni , czyli odtłuszczania ,trawienia itd. ale prąd przy takiej powierzchni żeby uzyskać jego wymaganą "gęstość" będzie taki , że nie bardzo widzę trafo do tego potrzebne . Niedorajdy i tyle .
To już prędzej jak ktoś ma znajomków w anodowni np. profili aluminiowych i sobie tam załatwi .
Jest np. taka tłocznia "Final" w Dąbrowie Górniczej gdzie również jest anodownia .
W domu to sobie można klamkę do drzwi poanodować i tyle .

To już prędzej jak ktoś ma znajomków w anodowni np. profili aluminiowych i sobie tam załatwi .
Jest np. taka tłocznia "Final" w Dąbrowie Górniczej gdzie również jest anodownia .
W domu to sobie można klamkę do drzwi poanodować i tyle .

Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93