zacieki na bezbarwnym

oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne

Moderator: Zbowid

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » pn mar 20, 2006 10:06 am

JONY B pisze:
zobacz tu, ile trzeba zeby auto wygladalo
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 7344faed79
no prosze cię troche szpachli i 12 tulejek i się podniecasz. robiłem syfa dwa miesiące popołudniami to wiem ile trzeba czasu ale za to jaki efekt jest. :)21

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » śr mar 22, 2006 10:22 pm

maxi pisze:
czarny bielsko pisze:
faziuaz pisze:szlifowanie zacieków......hym....na pewno nigdy klockiem z korka .....dlaczego ? bo jest miękki :o ,i nie od razu papierem 1500 lub 2000......dlaczego?bo się za j e b i e sz.Weż twardy klocek dąb,buk,grab....bez filcu i innych wykładek sam twardy klocek, wielkość klocka dobierz do wielkości zacieku....(mały zaciek mały klocek......żebyś widział co szlifujesz..),możesz nawet boki zacieku okleić taśmą....(ja tego nie robię)zacznij szlifowac granulacją 400-600 stopniowo przechodząc do papieru coraz gładszego,800-1000,aby zakończyć na najdrobniejszym.....następnie użyj prostej pasty polerskiej(prostej znaczy taniej...)np.farecla jest znośna.W całej operacji najważniejsze jest abyś klockiem nie bujał na boki i nie ścierał warstwy lakieru która znajduje się obok zacieku...no i musisz cały czas szlifowania, sprawdzać czy zaciek zaczyna sie równać z pozostałą częścią lakieru i przechodzić na drobniejsze papiery,po zakończonej operacji polerujemy cały element.... :)2 pozdro.
brzmi rozsadnie.. dzieki :)2
Faktycznie brzmi rozsądnie dla LAIKA :P
pisalem juz wczeniej, ze nie znam sie na tym... jakbym sie znal to bym sie nie pytal :P
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
maxi

Post autor: maxi » śr mar 22, 2006 10:42 pm

Dlatego lepiej robic dłużej drobnym papierkiem jak przedobrzyc grubym zważywszy na to jak sam piszesz ze nie posiadasz doświadczenia ja chciałem tylko abyś dwa razy nie musiał malowac POZDRAWIAM
Każdego należy wysłuchać nie ze wszystkim musisz się zgadzać

JONY B

Post autor: JONY B » czw mar 23, 2006 6:54 pm

leszek pisze:
JONY B pisze:
no prosze cię troche szpachli i 12 tulejek i się podniecasz. robiłem syfa dwa miesiące popołudniami to wiem ile trzeba czasu ale za to jaki efekt jest. :)21
jaki bo nie widze???

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » pt mar 24, 2006 9:37 pm

maxi pisze:Dlatego lepiej robic dłużej drobnym papierkiem jak przedobrzyc grubym zważywszy na to jak sam piszesz ze nie posiadasz doświadczenia ja chciałem tylko abyś dwa razy nie musiał malowac POZDRAWIAM
no faktycznie malowanie go po raz 2 byloby lekkim przegieciem... a ze nie jestem lakiernikiem, chociaz bawilem sie zawsze w przygotowywanie blachy pod lakier, to duzego doswiadczenia nie mam i dlatego sie ciesze, ze znajduja sie osoby, ktore naprowadzaja mnie na wlasciwy tor myslenia :)2 Pozdrawiam

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » pt mar 24, 2006 9:44 pm

JONY B pisze:
leszek pisze:
JONY B pisze:
jaki bo nie widze???
poszukaj misi poszukaj :)21

JONY B

Post autor: JONY B » sob mar 25, 2006 4:56 pm

misi-e nie chce :)3

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » czw maja 04, 2006 5:09 pm

no to papier 1500, potem 2000 na twardym klocku i zacieki zeszly :)2 potem jeszcze pasta polerska i sladu po nich nie ma :)2 dzieki chopy za opinie a i nie ma sie co skarzyc na pogode bo dopisala przez dlugi weekend ;) w koncuuuu :)21

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

ODPOWIEDZ

Wróć do „Farby i lakiery”