super farba na błotniki ?

oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne

Moderator: Zbowid

Awatar użytkownika
Kaktus

super farba na błotniki ?

Post autor: Kaktus » sob maja 06, 2006 2:04 pm

Poszukuję bezskutecznie zresztą dobrej farby na błotniki od spodu najlepiej takiej jaka jest fabrycznie stosowana coś w rodzaju plastiku tylko nie baranek ze smołą bo kamienie go przebijają jest bardzo słaby tylko coś lepszego ??

Rycio
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Rycio » pn maja 08, 2006 8:05 pm

Polecam dichtfix firmy wurth jest super i nie do zniszczenia konsystencja oryginalnej fabrycznej konserwacj niestety wada jest ze do nakladania potrzebny jest specjalny pistolet na kartusze

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn maja 08, 2006 9:47 pm

Kaktys możesz kupić sobie w Swidniku farbę którą przetestowałem - jest elastyczna i jednocześnie wytrzymała. Pakowana niestety w opakowania 20 L i 4L czarna i brąz. Cena za litr to 5 euro. Jakby coś to na priva - farbę stosuję od trzech lat bez uwag ze strony użytkowników.
Zbowid

Awatar użytkownika
Dziku2

Post autor: Dziku2 » pn maja 08, 2006 9:55 pm

Poszukaj produktów Bolla, tutaj "Masa uszczelniająca na pędzel". Rozpuszcza się to nitrem, można bez problemu pędzlem nakładać, później robi się z tego coś w rodzaju takiego elastycznego plastiku, nie do zdarcia-piaskowanie przy 7atm. tego nie ruszyło...

lupus

Post autor: lupus » wt maja 09, 2006 4:55 pm

Dziku2 pisze:Poszukaj produktów Bolla, tutaj "Masa uszczelniająca na pędzel". Rozpuszcza się to nitrem, można bez problemu pędzlem nakładać, później robi się z tego coś w rodzaju takiego elastycznego plastiku, nie do zdarcia-piaskowanie przy 7atm. tego nie ruszyło...

można tą mase na pedzel stosowac zamiast wewnetrznej tapicerki na podłodze?
czytałem starsze posty odnośnie stosowania tego na podłogę , tylko ponoć niemożna tego natryskiwać pistoletem ino pedzlem, ale nanosząc pedzlem to będzie trudno uzyskać odpowiedni kształt i w ogóle, robił ktoś to może pistoletem i ma jakieś fotki efektu końcowego, bo u mnie złom idzie do remontu blacharskiego i niecgce mi się już zakładać tych chodników które tylko chłoną wilgoc.
tak jak na zdjęciu chciałbym od razu na gołą blachę i już, dobry pomysł czy niebardzo ?? :roll:

Obrazek

panulana
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Boll

Post autor: panulana » sob maja 13, 2006 8:07 am

No dobrze, a gdzie tą masę (Boll) można kupić w 100-licy i okolicach?
Jeep Grand Cherokee Laredo 4.0 '95

Awatar użytkownika
Mariobros
Kontaktowanie:

Post autor: Mariobros » pt lip 21, 2006 12:19 pm

nie wiem gdzie w 100-lycy, ale u nas na d.ślasku jest w prawie każdym sklepie z lakierami i innymi cudami dla blacharzy-lakierników (i cenowo to rewelacja)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Farby i lakiery”