RYSY...
Moderator: Zbowid
Re: RYSY...
Taaaa kup se kretkę koloryzującą albo taki szampon w TV MARKECIE jak nim umyjesz to się kompresja w silniku poprawiahesus pisze:Mam pytanko, jako że całe auto o krzaczory poharatane, czy takie rysy sa do zrobienia bez lakierowania calego auta?

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
hehe, podpowiem: podjedź do jakiegoś komisu co ma coś ala myjnię obok, tam magicy picujący autka na sprzedaż Ci to załatwią
za cenę myjni 
mnie tak żonka dzień po zakupie wymęczyła, bo jej się piękne "koła" od szmaty z piachem na lakierze nie podobały, 4-6h roboty takiego speca (mycie, jakaś specjalna polerka pastą, woskowanie) i wyglądał jak "nufka" nawet gdzieś mam zdjęcie
następnego dnia przecioraliśmy po krzakach i teraz najpiękniejszy wzór to mniej więcej poziome krechy - wszędzie
(a ta poprzednia operacja zanikła po jakimś miesiącu, ale już kółka spod nowych "ran" nie przebijały)
to co wtedy zobaczyłem zostanie mi na przyszłość, każdy najbardziej zrysowany i zasyfiony "sprzęt" w pół dnia da się na "nie jeżdżony w terenie" przepicować, tak że na oko "klient się nie kapnie"

mnie tak żonka dzień po zakupie wymęczyła, bo jej się piękne "koła" od szmaty z piachem na lakierze nie podobały, 4-6h roboty takiego speca (mycie, jakaś specjalna polerka pastą, woskowanie) i wyglądał jak "nufka" nawet gdzieś mam zdjęcie

następnego dnia przecioraliśmy po krzakach i teraz najpiękniejszy wzór to mniej więcej poziome krechy - wszędzie

to co wtedy zobaczyłem zostanie mi na przyszłość, każdy najbardziej zrysowany i zasyfiony "sprzęt" w pół dnia da się na "nie jeżdżony w terenie" przepicować, tak że na oko "klient się nie kapnie"
Spokojnie ( jak napisali chłopaki ) kazdy lakiernik Ci to zrobi za 100-150zł.hesus pisze:Mam pytanko, jako że całe auto o krzaczory poharatane, czy takie rysy sa do zrobienia bez lakierowania calego auta?
Całe auto wypolerują na piękny gloss.
Ja tak zrobię, jak będę miał sprzedawać syfa, tak to wyrzucone pieniądze
(dosłownie ) w błoto.

łoś też człowiek
Auto jest cały czas utytłane błotem, co nie zmienia faktu...
Czasem przychodzi pora, że trza sprzedać, a ludzie oczami kupują, nie?
Łatwiej sprzedać nieporysowany, niż porysowany, prawdaż?
Zastanawia mnie znajomość szamponów koloryzujących u niektórych z szanownych kolegów, no ale ja się tu nie wypowiadam, też tu laikiem jestem
Nie dodałem, że rysy są aż do podkładu...
Czasem przychodzi pora, że trza sprzedać, a ludzie oczami kupują, nie?
Łatwiej sprzedać nieporysowany, niż porysowany, prawdaż?
Zastanawia mnie znajomość szamponów koloryzujących u niektórych z szanownych kolegów, no ale ja się tu nie wypowiadam, też tu laikiem jestem

Nie dodałem, że rysy są aż do podkładu...
Ostatnio zmieniony pt sie 11, 2006 8:06 am przez hesus, łącznie zmieniany 2 razy.
Dum spiro spero
GG 36740
GG 36740
to chyba nie Wa-wieWiechu pisze:kazdy lakiernik Ci to zrobi za 100-150zł.
Całe auto wypolerują na piękny gloss.
daj jakieś namiary na tego lakiernika na pw.
ja jak pytałem to taniej jak 300pln nikt nie chciał polerować, a rekordzista nawet 600pln krzyczał
Dzika Koza
- heniu w berecie
-
W sumie mi to obojętne gdzie, byle dobrze. Ci lakiernicy których spotkałem do tej pory całe auto chcieli mi lakierować...Michał4x4 pisze:to chyba nie Wa-wie
Dum spiro spero
GG 36740
GG 36740
- heniu w berecie
-
- heniu w berecie
-
- heniu w berecie
-
He he, akurat dzisiaj wszedlem do komisu obejrzec odpicowana dyskoteke, a panowie na placu jechali jakiegos plaskacza elektryczna polerka.Black pisze:hehe, podpowiem: podjedź do jakiegoś komisu co ma coś ala myjnię obok, tam magicy picujący autka na sprzedaż Ci to załatwiąza cenę myjni
"
nawet sie nie kryja z tym ze auto u nich przybiera nowa skore przed sprzedaza

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- Michał...G
-