Farba khaki

oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne

Moderator: Zbowid

Dzwonek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Farba khaki

Post autor: Dzwonek » czw wrz 23, 2010 10:35 pm

Malowałem i dalej maluje UAZa nią i nie narzekam, bardzo gęsta, rozcieńczamy nitro zależnie jak nam podpasi i chlust pędzlem po samochodzie. Na całego uaza poszedł mi 1 litr, teraz mam 0,5 na poprawki, szczerze mówiąc to tylko maskę malowałem 2 warstwami, na resztę poszła tylko jedna i nic nie schodzi (raczej ^^). Ogólnie to polecam do tego typu zastosowań, bo kolor ma bardzo dobry - wcześniej UAZ też był khaki, ale wypłowiały, teraz przemalowany i dużej różnicy nie ma, więc kolory zachowane.

MisiekK
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: MisiekK » czw sie 25, 2011 12:06 am

Witam, jako ze ostatni post jest sprzed roku, odswiezam:) Zamierzam pomalowac swojego samuraja i zastanawiam sie nad kolorem khaki, najlepiej farba poliuretanowa. Czy mozecie powiedziec jak ta farba ma sie na samuraju? Bo to chyba jest mat, a czytalem ze mat + przeprawy po lasach to lipa, wyglada fajnie bo auto nie swieci sie jak psu jaja ale ponoc niepraktyczne. moglibyscie cos poradzic do pomalowania, dosyc wytrzymalego?
Samurai.

Awatar użytkownika
tanto

Post autor: tanto » sob sie 27, 2011 6:41 am

MisiekK pisze:Witam, jako ze ostatni post jest sprzed roku, odswiezam:) Zamierzam pomalowac swojego samuraja i zastanawiam sie nad kolorem khaki, najlepiej farba poliuretanowa. Czy mozecie powiedziec jak ta farba ma sie na samuraju? Bo to chyba jest mat, a czytalem ze mat + przeprawy po lasach to lipa, wyglada fajnie bo auto nie swieci sie jak psu jaja ale ponoc niepraktyczne. moglibyscie cos poradzic do pomalowania, dosyc wytrzymalego?
Swoje auto pomalowałem CELUX PU PŁM khaki. RAL 6006, z tą różnicą że zamawiając poprosiłem o wykonanie jej w opcji pełny mat.
Praktyczność matu zależy wyłącznie od twojego podejścia do estetyki i pogodzenia się z nieuchronnością pewnych konsekwencji jazdy w terenie. Ze swoich obserwacji wiem że większość śladów po krzaczorach znika po potarciu zwilżonym palcem w miejscu gdzie jest zarysowanie - czyli mycie auta likwiduje również ślady po gałęziach. Pozostają jeszcze grubsze konary które pozostawiają na aucie blizny świadczące że nie jest to bulwarówka, ale odpukać, nie miałem jeszcze przypadku żeby spod poliuretanu wyszedł oryginalny biały kolor auta. ...pewnie dlatego że staram się nie obcierać o drzewa.
Farba na samuraiu będzie miała się dokładnie tak samo jak na innych samochodach - jeśli dobrze się ją nałoży, to nie będzie problemów.
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Farby i lakiery”