LINE-X - Projekt Pajero 3

oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne

Moderator: Zbowid

Awatar użytkownika
ZbychoS

Re: LINE-X - Projekt Pajero 3

Post autor: ZbychoS » wt sty 23, 2018 5:37 pm

piotrck pisze:
wt sty 23, 2018 5:34 pm
wiem , wiem ..........piwo też tuczy . Ale ja genetycznie mam kaloryfer na brzuchu , tak że co bym nie jadł to i tak będę fit.
Piotrek, piszesz o swoim wyobrażeniu o sobie.
Bądź mężczyzną, stań przed lustrem i spójrz prawdzie w oczy :lol: :)21
***** USA

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » wt sty 23, 2018 5:49 pm

ZbychoS pisze:
wt sty 23, 2018 5:37 pm
piotrck pisze:
wt sty 23, 2018 5:34 pm
wiem , wiem ..........piwo też tuczy . Ale ja genetycznie mam kaloryfer na brzuchu , tak że co bym nie jadł to i tak będę fit.
Piotrek, piszesz o swoim wyobrażeniu o sobie.
Bądź mężczyzną, stań przed lustrem i spójrz prawdzie w oczy :lol: :)21
twierdzisz że nie ?..........ja mówiłem o kaloryferze żeliwnym takim solidnym a nie jakimś z amelinium .

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » wt sty 23, 2018 5:54 pm

Panowie...nie ten watek :roll:
Zbowid

Kuba_Kraków
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kuba_Kraków » pt sty 26, 2018 4:00 pm

cześć,

dzięki za ostrzeżenia itd. itp. Podziwiam ludzi którzy nie widzieli jak auto było przygotowane co robione tylko na podstawie paru zdjęć stwierdzają jakość czyjejś pracy, sumienność, znawstwo sztuki i co tylko chcecie. Proponuje oprócz korespondencyjnego kursu lakierowania coś więcej się dowiedzieć o tej sztuce. Tyle w temacie opinii co do jakości i jakiś domorosłych mądralińskich.

Na priv trochę osób pisało więc opisuje jak było robione- tak byłem klientem i nie mam żadnego udziału w tym czy ktoś pojedzie do gości którzy mi robili czy też nie, ale czuje się w obowiązku poinformować co i jak było wykonane.

Pajero było srebrne z zamontowanym bagażnikiem off roadowym z ledami przód/tył/boki. Na pierwszej rozmowie padło trochę pytań - czyli czy po otwarciu drzwi/bagażniki wnęki zostawiamy srebrne czy też malujemy, jeśli malujemy to czym/ jaki kolor itd. następnie co malujemy na zewnątrz czy całość czy pół zgodnie z plastikami. Potem poszedł temat zamontowania gum- to ja się uparłem żeby je zaLINE-Xować i to czy pęknie czy nie to moje ryzyko- wykonawca o takowym mnie poinformował, zobaczymy co będzie.
przygotowanie auta:
auto zostało w większości z zewnątrz porozbierane, listwy, grille, uchwyty, lusterka, bagażnik, plastiki, tylne szyby i reszta elementów wystających. następnie auto zostało zabezpieczone całe taśmą z drutem - której się właśnie do LINE-X używa. Na to druga tasma już zwykła. Całe auto zostało spolerowane - maszyną tylko w miejscach gdzie się dało, ale pewnie każdy kojarzy ze P3 ma trochę ładnych smukłych łuków zamiast prostych krawędzi- i chcąc to utrzymać reszta auta była ścierana papierem ręcznie. Po dokładnym jej starciu zostały wypełnione miejsca które miały ubytki, miejsca z pojawiającymi się elementami rdzy zostały oczyszczone i zabezpieczone. Na miejsca które tego wymagały zastosowano podkłada specjalny pod poliuteran, następnie podkład. Po odparowaniu podkładu położono Line-X. teraz są prowadzone prace wykończeniowe.
Nie mam pewności że będzie wszystko ok, tego nie wiem, ale wiem ze byłem tam co drugi dzień i widziałem co robią i jak robią- z tego jestem mega zadowolony. Efekty mnie póki co zadowalają.
Powłoka ma około 18-20 mm - zeszło 40 kilo materiału- w tym wiadomo że straty są duże przy tego rodzaju kładzeniu. Line-X kładzie się z tego co pamiętam- mogę coś przekręcić- przy 300 atmosferach temperaturą dokładnie 66 stopni. Sprzęt którzy mają goście wygląda profesjonalnie, być może Pan Patryk do tej pory robi rzeczy pijąc poliuretan mieszając w ustach i wypluwając na samochód, i jest zaskoczony marnym efektem- tutaj jednak goście się postarali.
na filmikach widać że te warstwy zaczęły odchodzić od razu- poczekamy z miesiąc i zobaczymy.

Koszt takiej zabawy w zależności od wykończenia ( czy zmieniamy kolor i ktoś chce malować środki, czy nie itd. ) generalnie ustalają indywidualnie, natomiast za całość dużego auta trzeba liczyć 7k w górę

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pt sty 26, 2018 5:31 pm

Kuba..jesteś ignorantem technicznym i nie masz bladego pojęcia technicznego na temat zaaplikowanego systemu. Nie ośmieszaj się, bo rozmawiasz z inżynierami i ludźmi, którzy albo sami się sparzyli - bo nie chcieli słuchać, albo musieli poprawiać po takich robotach. To jest dział techniczny i opieramy się w kwestiach technicznych na sprzęcie, który "wyglądał profesjonalnie"....Napisz pamiętnik i wróć do niego po 5 latach użytkowania - wtedy się wymądrzaj i opisuj swoje doświadczenia. Jak ludzie Cię pytają na pw to im odpowiadaj na pw - tu trochę tracisz na wizerunku 8)
Howgh - biore popcorn :)21
Zbowid

Kuba_Kraków
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kuba_Kraków » pt sty 26, 2018 6:05 pm

Zbowid- tak masz rację jestem ignorantem w tym temacie.
Różnica między mną a takimi osobami polega na tym, że ja się nie wstydzę do tego przyznać.

Temat został wrzucony po to by coś pokazać, jeśli ktoś ma ochotę zrobić coś podobnego to coś mu podpowiedzieć, właśnie z swojego doświadczenia jako zadowolono klienta. I myślałem że od tego jest ten dział- jeśli nie mea culpa, chylę nisko głowę i proszę o przeniesienie do działu właściwego.

Ośmieszać się nie mam zamiaru, zbyt świetnie Wam to wychodzi więc nie chcę zabierać żółtej koszulki. Skoro na podstawie paru zdjęć potraficie ocenić czyjąś pracę, trud, umiejętności i jakość wykonania to brawo Wy. Również za radę pisania pamiętników podziękuję- pamiętaj że to że ktoś Tobie tak powiedział i Ci pomogło, nie znaczy ze każdy pamiętniki pisać będzie :)
I na koniec, nie mam potrzeby się wymądrzać, opisałem proces z punktu widzenia laika, rozumiem że mój pkt widzenia dla takiego pr0fesjonalisty jak Ty jest zbyt płytki- cóż przepraszam, może jednak komuś pomoże przy decyzji.

Reasumując - mimo wybitnych opinii jednostek które potrafią na paru zdjęciach doszukać się braku profesjonalizmu i fachowości - ja z wyników jestem bardzo zadowolony i z czystym sumieniem polecam LINE-X w tej firmie co robiłem, oczywiście nie twierdząc, że znajdą się firmy które tego robić nie potrafią i nie umieją.

P.S. weź jeszcze Colę- będzie Ci smaczniej i lepiej :)

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt sty 26, 2018 8:22 pm

:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Patryk 160

Post autor: Patryk 160 » pt sty 26, 2018 8:51 pm

Kuba_Kraków pisze:
pt sty 26, 2018 4:00 pm
......... być może Pan Patryk do tej pory robi rzeczy pijąc poliuretan mieszając w ustach i wypluwając na samochód, i jest zaskoczony marnym efektem- tutaj jednak goście się postarali.
na filmikach widać że te warstwy zaczęły odchodzić od razu- poczekamy z miesiąc i zobaczymy...........

Dziubek, zejdź ze mnie, jesteś nie tylko ignorantem technicznym ale też nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ...
Jedyna moja rola w skórującej się powłoce z filmów była taka, że obdzierałem to po takim samym "starannym gościu" i poprawiałem ..
Robię rzeczy pijąc kawę, dużo kawy, ew wodę, czasem wodę z sokiem domowym z wiśni-zimą, bo smak wiśni zimą przypomina początek lata .

daj nam ten samochód na godzinkę to juz my Ci unaocznimy jak się postarali, bo Ty zapewne nie widzisz ale my już widzimy co tam zostało spieprzone, tak, nawet na tak tendencyjnie robionych zdjęciach .

Nie denerwuj się synku, ci "staranni goście" :)21 jak będą się mocno starali to zarobią na ratę za tą delte pm.... ale to już wszystko
bo dziś na każdym rogu już szczajom tymi maziajami i tak samo szybko znikają jak się pojawiają .
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt sty 26, 2018 9:04 pm

wystarczy zadzwonić do Line-X-a i zapytać o warunki, bo chce się używać ich wyrobu w celach zarobkowych i wszystko będzie jasne jak ciemne piwo. Pełna profeska to przy tym mały pikuś
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pt sty 26, 2018 11:42 pm

Kuba_Kraków pisze:
pt sty 26, 2018 6:05 pm
Zbowid- tak masz rację jestem ignorantem w tym temacie.
Różnica między mną a takimi osobami polega na tym, że ja się nie wstydzę do tego przyznać.

Temat został wrzucony po to by coś pokazać, jeśli ktoś ma ochotę zrobić coś podobnego to coś mu podpowiedzieć, właśnie z swojego doświadczenia jako zadowolono klienta. I myślałem że od tego jest ten dział- jeśli nie mea culpa, chylę nisko głowę i proszę o przeniesienie do działu właściwego.

Ośmieszać się nie mam zamiaru, zbyt świetnie Wam to wychodzi więc nie chcę zabierać żółtej koszulki. Skoro na podstawie paru zdjęć potraficie ocenić czyjąś pracę, trud, umiejętności i jakość wykonania to brawo Wy. Również za radę pisania pamiętników podziękuję- pamiętaj że to że ktoś Tobie tak powiedział i Ci pomogło, nie znaczy ze każdy pamiętniki pisać będzie :)
I na koniec, nie mam potrzeby się wymądrzać, opisałem proces z punktu widzenia laika, rozumiem że mój pkt widzenia dla takiego pr0fesjonalisty jak Ty jest zbyt płytki- cóż przepraszam, może jednak komuś pomoże przy decyzji.

Reasumując - mimo wybitnych opinii jednostek które potrafią na paru zdjęciach doszukać się braku profesjonalizmu i fachowości - ja z wyników jestem bardzo zadowolony i z czystym sumieniem polecam LINE-X w tej firmie co robiłem, oczywiście nie twierdząc, że znajdą się firmy które tego robić nie potrafią i nie umieją.

P.S. weź jeszcze Colę- będzie Ci smaczniej i lepiej :)
To że jesteś zadowolony z wyników, to jest kwestia twojego wyboru. To nie ma nic wspólnego z techniczną ocena zagadnienia. Równie dobrze możesz zrobić serię zdjęć, jak to fajnie i miło jest mieć zdrutowany tłumik i przekonywać wszystkich wokół, że to działa , bo ci się nie tłucze :roll: . Twoje osobiste i subiektywne odczucia nie są wyznacznikiem technicznych zagadnień - i tu się rozmijamy. Wyobraź sobie, że faktycznie na podstawie zdjęć można już ocenić jakość roboty 8) :lol: Jak nie masz zamiaru się ośmieszać - to proponuję więcej czytać fachowej literatury niż ją pisać. Do pisania trzeba mieć podstawy - nie odczucia. Być może kiedyś to zrozumiesz - ładne słówka już rozumiesz - za nimi kryje się treść - a do tego trzeba dorosnąć. Powodzenia.
Zbowid

Kuba_Kraków
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kuba_Kraków » sob sty 27, 2018 8:06 am

Patryk chętnie się dowiem, gdzie mam podjechać abyś mi powiedział? Poza tym skoro widzisz na podstawie zdjęć to czemu po prostu nie napiszesz co wg Twojej wiedzy jest nie tak? Krowa co dużo nauczyć mało mleka daje.... A że na każdym roku jest Line-X to ciekawe bo maszyna chyba jednak kupę hajsu kosztuje.... Ale podobno to ja jestem ignorantem 😂😂😂

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » sob sty 27, 2018 9:09 am

Kuba_Kraków pisze:
sob sty 27, 2018 8:06 am
Patryk chętnie się dowiem, gdzie mam podjechać abyś mi powiedział? Poza tym skoro widzisz na podstawie zdjęć to czemu po prostu nie napiszesz co wg Twojej wiedzy jest nie tak? Krowa co dużo nauczyć mało mleka daje.... A że na każdym roku jest Line-X to ciekawe bo maszyna chyba jednak kupę hajsu kosztuje.... Ale podobno to ja jestem ignorantem 😂😂😂
:)2 nie daj się tym maruderom i zazdrośnikom ..........oni walczą z konkurencją . ZBoWiD z Patrykiem w Wielkiej Lipie mają garaż i tam takie rzeźby robią. Takie pogłoski chodzą po mieście. Tak że nie licz na konstruktywne odpowiedzi dlaczego niby masz źle położony X-line na aucie. Bo ja widzę że jest Ok a sporo widziałem w życiu.

Ps. Jak by tak świeżaki wstawiali miejsce pobytu/zamieszkania było by łatwiej rozmawiać/pomagać.

Patryk 160

Post autor: Patryk 160 » sob sty 27, 2018 11:01 am

Kuba_Kraków pisze:
sob sty 27, 2018 8:06 am
nie strugaj wariata
Kupę hajsu - jak to piszesz, to taka maszyna kosztowała dawno temu, teraz kosztuje tylko kupę, każdy miszcz kupuje byle gówno za drobniaki i rżnie jarząbka, że ma reactor za miliony, koniecznie zawsze mówiąc i pisząc reactor przez "C" bo jakże egzotycznie, mądrze i drogo to brzmi, niestety nie zrobisz już na tym kariery i nie zarobisz wszystkich pieniędzy świata, pakuj manatki, drabiny, szczudła i mus lecieć na hektary piany, to może wyżyjesz ...

Po prostu nie napiszę, bo kiedyś byłem otwarty do ludzi, dzieliłem się wiedzą chętnie, lecz po czasie zrozumiałem, że bycie dobrym w tym względzie jest nieopłacalne bo to dobro nie wraca a tylko obraca się przeciwko człowiekowi i dziś jak ktoś robi kiszkę, to na tyle mało dobra we mnie zostało, że powiem, że jest źle ale żeby już rozpisywać na karteczce co i jak ?
o nie, mój drogi, nauka kosztuje i ja za naukę zawsze płacę bardzo dużo .

Kuba_Kraków
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kuba_Kraków » sob sty 27, 2018 12:12 pm

Skoro nic konstruktywnego nie napiszesz to po co mi temat spamujesz? Twoja wiedza kiedyś była warta kupę hajsu teraz tylko kupę:(

Patryk 160

Post autor: Patryk 160 » sob sty 27, 2018 12:53 pm

Kuba_Kraków pisze:
sob sty 27, 2018 12:12 pm
Skoro nic konstruktywnego nie napiszesz to po co mi temat spamujesz? Twoja wiedza kiedyś była warta kupę hajsu teraz tylko kupę:(
i znowu błąd dziubasku, wiedza nie tanieje jak widać, choćby po tym temacie jaki założyłeś, konstruktywne, mocno konstruktywne jest to, że napisaliśmy Tobie Kubalku, że są błędy, i to właśnie jest konstruktywne, bo normalny człowiek popadnie w zadumę, pomyśli, poszuka, zastanowi się, znajdzie błędy i będzie o tyle madrzejszy, Ty Kubalku natomiast oczekujesz tu od nas gotowej recepty i punktów
Roszczeniowe pokolenie
Fujarka jakaś kupiła sobie opryskiwacz, bo był tani i co ?
i zabrakło wiedzy, bo co ? bo jest droga dziubasku i nie ma jej na każdym winklu ...
Zatem przyjm z pokorą co Koledzy piszą, trenuj, ćwicz, wróć za dwa, trzy lata, przeproś, powiedz wtedy, że się uczysz i żebyśmy Ci pomogli ...
i wtedy jak będziesz grzeczny, uczynny, miły to może w ten sposób uda Ci się zapracować na naszą przychylność
bo póki co to kupiłeś se gówno wartą pompkę, wpadłeś w gumiakach na salony i mówisz nam, że h..uja się znamy
a tak robi każdy cymbał bez pokory, bez pokory wobec ludzi, bez pokory wobec wiedzy, bez pokory wobec doświadczenia i wreszcie bez pokory wobec roboty .

mniej więcej wyglądasz tak

https://www.youtube.com/watch?v=jqQdWqZTb6w

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » sob sty 27, 2018 2:01 pm

Patryk, chyle czola za wywazony ton odpowiedzi. Mnie by bylo trudno. Z drugiej strony, dziwie sie, ze Ci sie chce klawiature strzepic.

Pracuje teraz na codzien z takim co wszystko wie najlepiej, robi najlepiej i w ogole jest w pelni profesjonalista. Poczatkowo staralem sie delikatnie naprostowac. Juz mi sie nie chce.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

Kuba_Kraków
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kuba_Kraków » sob sty 27, 2018 2:42 pm

Patryk 160 pisze:
sob sty 27, 2018 12:53 pm
Kuba_Kraków pisze:
sob sty 27, 2018 12:12 pm
i znowu błąd dziubasku, wiedza nie tanieje jak widać, choćby po tym temacie jaki założyłeś, konstruktywne, mocno konstruktywne jest to, że napisaliśmy Tobie Kubalku, że są błędy, i to właśnie jest konstruktywne, bo normalny człowiek popadnie w zadumę, pomyśli, poszuka, zastanowi się, znajdzie błędy i będzie o tyle madrzejszy, Ty Kubalku natomiast oczekujesz tu od nas gotowej recepty i punktów
Roszczeniowe pokolenie
Fujarka jakaś kupiła sobie opryskiwacz, bo był tani i co ?
i zabrakło wiedzy, bo co ? bo jest droga dziubasku i nie ma jej na każdym winklu ...
Zatem przyjm z pokorą co Koledzy piszą, trenuj, ćwicz, wróć za dwa, trzy lata, przeproś, powiedz wtedy, że się uczysz i żebyśmy Ci pomogli ...
i wtedy jak będziesz grzeczny, uczynny, miły to może w ten sposób uda Ci się zapracować na naszą przychylność
bo póki co to kupiłeś se gówno wartą pompkę, wpadłeś w gumiakach na salony i mówisz nam, że h..uja się znamy
a tak robi każdy cymbał bez pokory, bez pokory wobec ludzi, bez pokory wobec wiedzy, bez pokory wobec doświadczenia i wreszcie bez pokory wobec roboty .

mniej więcej wyglądasz tak

https://www.youtube.com/watch?v=jqQdWqZTb6w
Patrylolu nie wiem co chcesz osiągnąć. Rozumiem że może w przeszłości coś Cię nie miłego spotkało i teraz próbujesz słownie sobie nadrobić stąd pewnie takie opinie o Tobie w sieci jakie są. Ja sprawdziłem poczytałem i myślałem przed tym jak zdecydowałem się na tą powłokę, rozumiem że należysz do ludzi którzy myślą po fakcie a nie przed nim, i szczerze to mi to obojetne. Nie znam Cię ale komentarze na Twój temat mówią same za siebie więc wybacz że nie będę brał udziału w Twojej bezsensownej spirali złości- będziesz musiał znaleźć inny obiekt. W gumiakach jeżdżę w teren a Ty chyba chodzisz na codzienne:( no nic zadzwoń do Ziarna tam Cię wysłuchają albo zostań przyjaciółką przyjaciółki, mi obojetne ale odklej się od tematu o którym jak widać nie masz pojęcia. Idź spamic komuś innemu.

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » sob sty 27, 2018 2:46 pm

Dobrze Mu przygadałeś :)2
Mondrują się jeden z drugim a paletami bitex zamawiają.

Kuba_Kraków
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kuba_Kraków » sob sty 27, 2018 2:55 pm

Powoli końcówka jest :)
Obrazek

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » sob sty 27, 2018 3:49 pm

Rób swoje :)2
Czekamy na skończony projekt.

Patryk 160

Post autor: Patryk 160 » sob sty 27, 2018 4:48 pm

Kuba_Kraków pisze:
sob sty 27, 2018 2:42 pm

Patrylolu nie wiem co chcesz osiągnąć. Rozumiem że może w przeszłości coś Cię nie miłego spotkało i teraz próbujesz słownie sobie nadrobić stąd pewnie takie opinie o Tobie w sieci jakie są. Ja sprawdziłem poczytałem i myślałem przed tym jak zdecydowałem się na tą powłokę, rozumiem że należysz do ludzi którzy myślą po fakcie a nie przed nim, i szczerze to mi to obojetne. Nie znam Cię ale komentarze na Twój temat mówią same za siebie więc wybacz że nie będę brał udziału w Twojej bezsensownej spirali złości- będziesz musiał znaleźć inny obiekt. W gumiakach jeżdżę w teren a Ty chyba chodzisz na codzienne:( no nic zadzwoń do Ziarna tam Cię wysłuchają albo zostań przyjaciółką przyjaciółki, mi obojetne ale odklej się od tematu o którym jak widać nie masz pojęcia. Idź spamic komuś innemu.

Dziubek

Przymiotnik- wiesz co to ?
Jaki, jaka, jakie - miłe
nie z przymiotnikami piszemy łącznie .

Napisaliśmy Tobie, że masz błędy, a gryziesz podobnie jak ratler...
Gówno może, gówno wie a skacze do wszystkich .

Tak w gumiakach chodzę nawet spać, sram na miedzy, śpię w szafie i golę się siekierą .

Awatar użytkownika
sebastian2357

Post autor: sebastian2357 » pn sty 29, 2018 9:16 am

Niestety musze poprzeć stronę Kuby, koledzy może i maja wiedzę ale za grosz jej nie użyli w żadnej wypowiedzi w tym wątku. Tylko ciągle "źle jest zrobione" "widzę błędy" itd itp, zero merytoryki. Sory, moim zdaniem słaba krytyka.
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn sty 29, 2018 10:21 am

Brawo Ty !!
Zbowid

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pn sty 29, 2018 10:22 pm

sebastian2357 pisze:
pn sty 29, 2018 9:16 am
Niestety musze poprzeć stronę Kuby, koledzy może i maja wiedzę ale za grosz jej nie użyli w żadnej wypowiedzi w tym wątku. Tylko ciągle "źle jest zrobione" "widzę błędy" itd itp, zero merytoryki. Sory, moim zdaniem słaba krytyka.
wiedza kosztuje i to sporo w obecnych czasach :wink:

Kuba_Kraków
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kuba_Kraków » pt lut 16, 2018 10:36 am

cześć,
jednak ku na pewno wielkiemu rozczarowaniu dwóch Panów, auto jest zrobione, przeszło pomyślnie testy i zebrało kilka miłych komentarzy od osób które widziały je na żywo, a w tematyce off-roadowej siedzą dość długo.

Auto było testowane w Bieszczadach i w lasach Wyżyny Olkuskiej. Zależało mi na jak największej ilości gałęzi, konarów, drzew itd. Po dwóch wyjazdach gdzie auto naprawdę dostało niezły wycisk i normalnie całe byłoby zrysowane i podziurawione- nie ma ani jednej ryski. Nic. Dostało raz mocno ( nadziałem się xD ) wystającym drągiem, który przeorał samochód od przodu do tyłu, byłem pewien że straty będą znaczne ( a nawet uprzedzony pseudoznawcami- myślałem że powłoka zejdzie) a tu cud- nic, zero w ogóle problemu. Tak jakby tematu nie było.
Nie znam możliwości Raptora, czy innych pochodnych tego lakieru, ale line-x jestem zachwycony. Spotkałem na wyjazdach osoby które mają Raptora około 3 lat- i trochę już po nim to widać, zobaczymy co będzie z line-x ale jestem dobrej myśli.
Z ciekawości po postach naszych pseudofachowców pytałem o koszt takiej maszyny bo podobno grosze kosztuje... cóż dla mnie kwota ponad 100 tys zl. nie wydaje się groszowa- ale oczywiście ja się nie znam.
Reasumując przy robocie jeśli ktoś się będzie decydował ja z czystym sumieniem mogę polecić chłopaków z line-x małopolska.
Prace które zostały wykonane polegały na:
-Demontaż części ( zderzaki, nadkola, bagażnik, lusterka, klamki, szyby, itd. itp. )
- zmatowienie całej powierzchni
- wyeliminowanie ognisk rdzy , zabezpieczenie ich
- w miejscach które tego wymagały nałożenie dodatkowej warstwy wyrównawczej
- nałożenie podkładu pod line-x
- zabezpieczenie całego auta do malowania
- malowanie Line-X- plus malowanie tyłów od lamp dalekosiężnych, przodu lusterek bocznych, progów w środku auta ( to pomysły wykonawcy- efekt jest super )
- założenie gum poszerzających bocznych i ich pomalowanie - i tu uwaga, miałem informację że te gumy pracują, i może gdzieś powłoka przy pełnym obciążeniu pęknąć- tak też się w jednym miejscu stało, gdy położyłem auto trochę na bok- więc takie gumy na własne ryzyko malować
- zmatowienie lakierowanych elemtnów w środku auta ( głupio by było, z zewnątrz czarny a w środku po staremu srebrny xD )
- malowanie środka lakierem czarny mat do aut rajdowych
i pewnie wiele innych rzeczy na których się średnio znam, lub zapomniałem wymienić :)

koszt około 7-10 tys, ale to już indywidualnie ustalają w zależności od ilości prac.

Poniżej zdjęcia auta z testów. Jakość zdjęć dość średnia bo i warunki były ciężkie, ale jak będą warunki pogodowe ładniejsze to po aktualizuję galerię :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Farby i lakiery”