HAMMERITE j.e.b.a.n.y ... zabezpieczenie antykorozyjne

oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne

Moderator: Zbowid

Awatar użytkownika
jdef90
Kontaktowanie:

Post autor: jdef90 » pn lut 13, 2006 10:48 am

hm... kupowałem w leroy merlin... podróby więc nie powinno być...
jak mówiłem... powierzchnia przygotowana, nie kładlem na rdzę tylko na oczyszczoną powierzchnię (nie do gładkości, ale taką błyszczącą ;) z rdzawymi nalotami) i nie robi. a wczesniej było malowane z podkładem czymś i to coś od podkładu się oddzielało... i myslę że kupię najtańszego spraja i po każdym myciu i wyschnięciu samochody psiknę i będzie ok. tak robię z grillem jak w coś pierdolnę.
"Nie jestem bardzo analityczny. Mało myślę o sobie i dlaczego robię różne rzeczy."
G.W.Bush :)21

człowiek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: człowiek » śr lut 15, 2006 2:32 pm

a zróciliście uwagę, że malując pędzlem takim gęstym syropem jest tego gruba warstwa i wtedy działa, a jak pistoletem po rozcieńczeniu to żeby mieć taką warstwę to trza 20 razy malować i wtedy d..a
lubię jeździć

rafiknt

Post autor: rafiknt » śr lut 15, 2006 3:34 pm

tak kazdy opowiada co dobre ,a co zle , a czy ktos wspomnial o przygotowaniu podloza pod farbe odtluszczeniu itp kazdy medykament przystąpi do ewakuacji .Nie ma takowej farby coby na tlustym czy mokrym czymala ,a potem ale h.........wa farba bo zlazla nie tak jest :)3
teraz to czarna du...a -ale nadal szukam koyota

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr lut 15, 2006 9:33 pm

rafiknt pisze:tak kazdy opowiada co dobre ,a co zle , a czy ktos wspomnial o przygotowaniu podloza pod farbe odtluszczeniu itp kazdy medykament przystąpi do ewakuacji .Nie ma takowej farby coby na tlustym czy mokrym czymala ,a potem ale h.........wa farba bo zlazla nie tak jest :)3
1000% racji odtłuszczone b.dobry podkład(sigma cower)matowienie mycie acetonem i pistolet (dysza do podkładu) ciśnienie 3 atm. i gęstość taka jak śmietana minimalnie rozcięczona i dłuuuuuuuugie schnięcie 2 tygodnie do pierwszego składania
Znawcy twierdzą że Hektor jest lepszy od Hamerajtu ale nie próbowałem
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Bałabuszka
Kontaktowanie:

Post autor: Bałabuszka » śr lut 15, 2006 11:06 pm

Hamerajt trzyma się tylko dobrze motocykla... nad Sekwaną... i tylko w kolorze niebieskim :)21
Złoty Lis w budowie (będzie jednak czarny)

Awatar użytkownika
jdef90
Kontaktowanie:

Post autor: jdef90 » czw lut 16, 2006 8:43 pm

człowiek pisze:a zróciliście uwagę, że malując pędzlem takim gęstym syropem jest tego gruba warstwa i wtedy działa, a jak pistoletem po rozcieńczeniu to żeby mieć taką warstwę to trza 20 razy malować i wtedy d..a
rafiknt pisze:tak kazdy opowiada co dobre ,a co zle , a czy ktos wspomnial o przygotowaniu podloza pod farbe odtluszczeniu itp kazdy medykament przystąpi do ewakuacji .Nie ma takowej farby coby na tlustym czy mokrym czymala ,a potem ale h.........wa farba bo zlazla nie tak jest :)3
panowie... przeczytajcie uważniej pierwszego posta plizzz....

ten syf jest sprzedawany jako trzy w jednym. żeby własnie czasu oszczędzić.. i za to byłem w stanie zapłacić... a dostałem syf.
"Nie jestem bardzo analityczny. Mało myślę o sobie i dlaczego robię różne rzeczy."
G.W.Bush :)21

rafiknt

Post autor: rafiknt » wt lut 21, 2006 6:32 pm

wiec jak trzy w jednym to nie odtluszczamy plis daj spokoj !!
teraz to czarna du...a -ale nadal szukam koyota

Awatar użytkownika
artur krzysztof wnorowski

Post autor: artur krzysztof wnorowski » śr mar 29, 2006 7:35 pm

Cynkal polska farba bezposrednio na rdze 27.5zł za 0.8 l na razie walnąłem progi zobacze za 2 lata :D

Awatar użytkownika
hokan

Post autor: hokan » ndz kwie 02, 2006 7:25 pm

Pomalowałem na jesieni hamersyfem grila z przodu po uprzednim piaskowaniu. DWUKROTNIE !
Po zimie już widzę rude plamy... :)3
Co po tytule (Dr.),jak gówno w szkatule?
Samurai 1.3,Vitara 1.6-16V 2xcabrio.

Awatar użytkownika
piotr_z

Post autor: piotr_z » ndz kwie 02, 2006 7:32 pm

U mnie od wrzesnia hamerait wytrzymal na progach mniej wiecej go stycznia, mimo trzykrotnego malowania, wczoraj uzylem karchera do umycia syfa i dokonalem odkrycia progi sa rude bez oznak farby. przeprosze sie chlorokauczukiem na podkladzie unikoru.
Pojara 2,8 GLS
Explorer 4,0 V6 - ale to zap..la :)21
www.studiospa.com.pl

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » ndz kwie 02, 2006 7:38 pm

hokan pisze:Pomalowałem na jesieni hamersyfem grila z przodu po uprzednim piaskowaniu. DWUKROTNIE !
Po zimie już widzę rude plamy... :)3

bo nie słuchałes fachowców :)11

Zbowid, kiedys uwalił elaborat na temat malowania :)1 (chyba na dwie kartki A 4) ,odpisałem,zastosowałem i wszystko trzyma :)2

Zbowid jestes wielki :)23

:)21
LJ 70

Awatar użytkownika
Robal30

Re: HAMMERITE j.e.b.a.n.y ... zabezpieczenie antykorozyjne

Post autor: Robal30 » pt lut 05, 2010 11:51 am

ja też mam marne odczucia co do Hammer... Pomalowałem tym rame i troche zawieszenia latem. Do zimy było ładnie, Teraz jezdzi sie w głebokim śniegu, lodzie i widze, ze farba schodzi pięknie i auto juz w tej chwili wyglada duzo gorzej niż przed malowaniem. Mysle teraz o tym chlorokauczuku, tylko, czy nada sie bezpośrednio na Tego hameraita, czy musze zedrzeć drania, a może podłożyć coś? Prosze o poradę.
Wolałbym nie zdzierać, bo to ze 2 dni upierdliwej roboty w moich warunkach :cry:
Daihatsu Feroza 1,6 93' --> Ford Maverick 2,0 02'

Awatar użytkownika
szablewski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: szablewski » ndz mar 07, 2010 8:22 pm

to jest niesamowite na tym forum że w tym samym dziale mówi się o "technologii" malowania Hammerajtem i zaraz obok są wątki opisujące technologię malowania epoksydami 2-składnikowymi. to tak jakby w tym samym dziale opisywać jak wygląda koło i że może to się do czegoś nada, i jednocześnie rozmawiać o Formule 1.
full-size-jeep-80

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz mar 07, 2010 8:30 pm

Robal30 pisze:ja też mam marne odczucia co do Hammer... Pomalowałem tym rame i troche zawieszenia latem. Do zimy było ładnie, Teraz jezdzi sie w głebokim śniegu, lodzie i widze, ze farba schodzi pięknie i auto juz w tej chwili wyglada duzo gorzej niż przed malowaniem. Mysle teraz o tym chlorokauczuku, tylko, czy nada sie bezpośrednio na Tego hameraita, czy musze zedrzeć drania, a może podłożyć coś? Prosze o poradę.
Wolałbym nie zdzierać, bo to ze 2 dni upierdliwej roboty w moich warunkach :cry:
Obojętnie czym pomalujesz i tak zlezie bo nie masz zielonego pojęcia jak to zrobić i masz silny opór na wiedzę która nie jest żadną tajemnicą i jest na forumie :wink: mam syfa pryśniętego Hameraitem i o dziwo około 10 lat się zajebiście trzyma
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » ndz mar 07, 2010 8:57 pm

ja tam tym hammercudem pomalowałem kojec, z racji funkcji raczej się to to nie przemieszcza, ani nie topi się w błocku, no i po 5 chyba latach farba oblazła całymi płatami..... :roll:

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz mar 07, 2010 9:12 pm

andrzej:) pisze:ja tam tym hammercudem pomalowałem kojec, z racji funkcji raczej się to to nie przemieszcza, ani nie topi się w błocku, no i po 5 chyba latach farba oblazła całymi płatami..... :roll:
Następny malorz od siedmiu boleści

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » ndz mar 07, 2010 9:24 pm

no co, nie znam się i nie udaję, że się znam, miała być farba na gotowo do malowania i co....kupa, dla porównania bramę pomalowałem z 10 lat temu jakąś zwykłą polską farbą znalezioną w piwnicy, która pewnie była po terminie przydatności do użycia i poza wyblaknięciem nic się nie dzieje, nic nie odłazi :)21

Awatar użytkownika
Robal30

Post autor: Robal30 » ndz mar 07, 2010 11:16 pm

:[/quote]
Obojętnie czym pomalujesz i tak zlezie bo nie masz zielonego pojęcia jak to zrobić i masz silny opór na wiedzę która nie jest żadną tajemnicą i jest na forumie :wink: mam syfa pryśniętego Hameraitem i o dziwo około 10 lat się zajebiście trzyma
:)21[/quote]

to może oświecisz mnie idiotę kompletnego, co to nawet czytać nie umie....
Daihatsu Feroza 1,6 93' --> Ford Maverick 2,0 02'

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz mar 07, 2010 11:24 pm

Robal30 pisze::

to może oświecisz mnie idiotę kompletnego, co to nawet czytać nie umie....[/quote]
A po co :o

Awatar użytkownika
sbb

Post autor: sbb » pn mar 08, 2010 12:21 am

klucz13 pisze:
Robal30 pisze::
to może oświecisz mnie idiotę kompletnego, co to nawet czytać nie umie....[/quote]
A po co :o
tak dla jajów - skoro temat wykopaliście z 2006
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony :)

Zablokowany

Wróć do „Farby i lakiery”