Piaskowanie
Moderator: Zbowid
Pamiętaj tylko o jednym: jeżeli chcesz malować od razu to podkład musi tolerować wilgotne podłoża - a z takim są już problemy - na rynku jest może trzy albo cztery. Jeżeli poczekasz aż ci wyschnie to niestety ale masz już rdzę nalotową nie widoczną gołym okiem a później fajnie rozwija się ruda podpowłokowo. I du..pa.
Aby temu zapobiec stosuje sie dodatki antykorozujne do wszystkich obróbek na mokro - inhibitory. Dosyć drobie i chyba skórka nie warta za wyprawkę...
Aby temu zapobiec stosuje sie dodatki antykorozujne do wszystkich obróbek na mokro - inhibitory. Dosyć drobie i chyba skórka nie warta za wyprawkę...
Zbowid

Nie znam produktu więc na pewno nie jest wykorzystywany przemysłowo. Prześlij na PW kartę techniczną to ci powiem mniej więcej co to jest - a jeszcze lepiej gdybyś miał MSDS ( Karta Charakterystyki Substancji Niebezpiecznej ) obligatoryjnie wymagane wobec każdego produktu zawierającego jakąs chemię uzytkową.
Zbowid

Wpomnieliscie tutaj o dostawce do kerchera do piaskowani ana mokro, raz takie cos widzialem i teraz moje pytanko gdzie takie cos mozna zakupic? a moze lepiej zrobic? da sie to zmalpowac? (widizlaem z daleka ni edali pomacac to nie wiem co tam w srodku jest
)
jakies hilfe w tym temacie bym poprosil.

Wykładnikiem nie jest ilość postów i od kiedy na forum, raczej ile lat babrasz sie w błocie:D
- UAZ Adventure
Całe kompletne zestawy wraz ze specjalną dyszą można zakupić u dilera Karchera. Miałem w rękach katalog i cuś takiego tam byłoStd pisze:Wpomnieliscie tutaj o dostawce do kerchera do piaskowani ana mokro, raz takie cos widzialem i teraz moje pytanko gdzie takie cos mozna zakupic? a moze lepiej zrobic? da sie to zmalpowac? (widizlaem z daleka ni edali pomacac to nie wiem co tam w srodku jest)

Hilfe to może nie jest ale zasada działania jest dokładnie taka jak pompy strumieniowej ale medium zasysane przez strumień wody to piasek...z chęcią bym narysował ale... brak talentuStd pisze:Wpomnieliscie tutaj o dostawce do kerchera do piaskowani ana mokro, raz takie cos widzialem i teraz moje pytanko gdzie takie cos mozna zakupic? a moze lepiej zrobic? da sie to zmalpowac? (widizlaem z daleka ni edali pomacac to nie wiem co tam w srodku jest)

Zbowid

jutro dam Ci namiary do ludzi od których ja mam taką przystawkę.Std pisze:Wpomnieliscie tutaj o dostawce do kerchera do piaskowani ana mokro, raz takie cos widzialem i teraz moje pytanko gdzie takie cos mozna zakupic? a moze lepiej zrobic? da sie to zmalpowac? (widizlaem z daleka ni edali pomacac to nie wiem co tam w srodku jest)
co do tej przystawki - miałem okazje piaskowac płyty piaskowaca ... ale to jest bardzo żmudna praca... strumień piasku ma wielkość koła o średnicy ok 1cm i trzeba jechać miejsce koło miejsca... poza tym irytujący jest zapychający się wąż od piasku (wystarczy kropla wody i już lipa) poza tym piasek musi być suchy... zamiast drogiego ściernwia używałem piasku 0.2 suszony i przesiewany ... może macie jakiś patent na zapychjący się wąż i na średnice piaskowania ?
W463 300GD; W126 560SE
wiem ,wiem ... piasek był suszony - palnikiem do papyZbowid pisze:Patent jest prosty - wysuszony piasek![]()
Jak konkurencja chce kogoś wykończyć to sikają do piaskarek lub wlewają wodę - węże zapchane=opóźniona robota=kara za terminy

W463 300GD; W126 560SE
Co do żmudnej pracy to wszelkie moje doswiadczenia z piaskowaniem to żmudna praca, precyzerka hehe. Tak sobie kombinuje ze przy okazji bym połączył przyjemne z pozytecznym bo mozna myc a jak cos to trache poskrobac
z tad pytanie o dostawke. Bo jak se pomysle ze znowu mni etak zalatwia jak ostatnio z piaskowaniem felg to mi sie odechciewa i wole drucianka to zrobic 

Wykładnikiem nie jest ilość postów i od kiedy na forum, raczej ile lat babrasz sie w błocie:D
On ma być SUCHYTNT pisze:wiem ,wiem ... piasek był suszony - palnikiem do papyZbowid pisze:Patent jest prosty - wysuszony piasek![]()
Jak konkurencja chce kogoś wykończyć to sikają do piaskarek lub wlewają wodę - węże zapchane=opóźniona robota=kara za terminy![]()
ale to i tak po 10 min pracy zapychało się i trzeba czynić różne sztuki żeby to wyczyścić

Zbowid

Duży może więcej a mały dokładniej - dot. również tzw.piachuZbowid pisze:On ma być SUCHYTNT pisze:wiem ,wiem ... piasek był suszony - palnikiem do papyZbowid pisze:Patent jest prosty - wysuszony piasek![]()
Jak konkurencja chce kogoś wykończyć to sikają do piaskarek lub wlewają wodę - węże zapchane=opóźniona robota=kara za terminy![]()
ale to i tak po 10 min pracy zapychało się i trzeba czynić różne sztuki żeby to wyczyścić
a nie SUSZONY

PS
W tygodniu postaram się napisać troszkę o tzw. fi ścierniwa

Napisałem tuzgenty pisze:Duży może więcej a mały dokładniej - dot. również tzw.piachuZbowid pisze:On ma być SUCHYTNT pisze: wiem ,wiem ... piasek był suszony - palnikiem do papy![]()
a nie SUSZONY
![]()
PS
W tygodniu postaram się napisać troszkę o tzw. fi ścierniwa
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... c&start=25
Pozdrawiam
Zgenty