Zgadniesz po co?art74 pisze:Łoo....Jaki śliczny peszelek
Czym pomalować obudowę wyciągary elektrycznej.
Moderator: Zbowid
Re: Czym pomalować obudowę wyciągary elektrycznej.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Żeby odłażący chrom nie kaleczył rączek?

Ależ Wy się spuszczacie nad tymi syfami.
Kupił łincza z przeceny za klocka i wymaga urody modelki z top-ligi
Ja nie wiem...
Może to z nieużywania tak się dzieje?
Moja stoi pod drzewskami od lat 5 pewnie, i jeść nie woła, wygląda lepiej jak ta ze zdjęcia.
Ostatnio odkręcałem nawet zdyrzok, myślałem, czy by przy okazji nie naprawić coś, nie przesmarować... Popaczałem i stwierdziłem, że lepsze jest wrogiem dobrego

Ja nie wiem...
Moja stoi pod drzewskami od lat 5 pewnie, i jeść nie woła, wygląda lepiej jak ta ze zdjęcia.
Ostatnio odkręcałem nawet zdyrzok, myślałem, czy by przy okazji nie naprawić coś, nie przesmarować... Popaczałem i stwierdziłem, że lepsze jest wrogiem dobrego

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- za lekko ponad półtorej klocka czyli w sumie tanioernil pisze:Żeby odłażący chrom nie kaleczył rączek?
Ja nie wiem...

- używana raczej regularnie acz wyścigów na niej nie praktykuje
- moja w tym tempie po 5 latach by się utleniła do kości
Może nie masz chińczyka, może dawniej lepsze chinole robili...

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
i tym sposobem wysra sie w najmniej oczekiwanym momencieernil pisze: czy by przy okazji nie naprawić coś, nie przesmarować... Popaczałem i stwierdziłem, że lepsze jest wrogiem dobrego

choc pewnie zadko uzywany na 37"

Jak się wysra, to zadzwonię do Pysia, żeby przyjechał. O ile jego Tmaxy się nie wysraja szybciej.
Wszystkie wciągarki się psują i wszystkie robią to wtedy, kiedy są potrzebne najbardziej.
A mam to w dupie, bo nie jadę jutro przegonić Adriana na Syberii.
Ograniczam więc serwis do kontroli i przeczyszczenia/przesmarowania połączeń elektrycznych oraz przewinięcia liny na równo, o ile nawijam ją na bęben w całości. Raz na dwa miechy jak tak "przepalę", to w środku raczej nie zardzewieje na śmierć.
A jak zardzewieje, to wydam 1300 i kupię sobie nową.
Znowu minimum 3 lata obędzie się bez dotykania palcem.
Wszystkie wciągarki się psują i wszystkie robią to wtedy, kiedy są potrzebne najbardziej.
A mam to w dupie, bo nie jadę jutro przegonić Adriana na Syberii.
Ograniczam więc serwis do kontroli i przeczyszczenia/przesmarowania połączeń elektrycznych oraz przewinięcia liny na równo, o ile nawijam ją na bęben w całości. Raz na dwa miechy jak tak "przepalę", to w środku raczej nie zardzewieje na śmierć.
A jak zardzewieje, to wydam 1300 i kupię sobie nową.
Znowu minimum 3 lata obędzie się bez dotykania palcem.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Używałem jedynie chińczyków. Na autolawetach i na patrolu. Nie od Zibiego, ale jak mniemam wiele się to nie różni.RudeBoy pisze:(...)Może nie masz chińczyka, może dawniej lepsze chinole robili...
Różne modele, z różnych lat.
IMO - nie widzę sensu kupna takiej za 10 koła, chyba że od niej ma zależeć ludzkie życie czy duuużo pieniędzy.
A jeśli już, to montował bym coś wojskowego/lotniczego. To na pewno będzie niezawodne.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Mam takie samo zdanie. Różnice w cenie wolę wydać na paliwo i jechać coś zobaczyć.ernil pisze: IMO - nie widzę sensu kupna takiej za 10 koła, chyba że od niej ma zależeć ludzkie życie czy duuużo pieniędzy.
A jeśli już, to montował bym coś wojskowego/lotniczego. To na pewno będzie niezawodne.
Miałem dawno temu innego chińczyka również od Zibiego. Ma ją teraz kumpel. Winda ma w sumie chyba z 8 lat. Działa elegancko i farba z niej nie zlazła pomimo wieku.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Dobra wyciagarke mozna kupic za 5-6 kola np. Husky, albo jakis Ramsey a w uzywce 2-2.5 kola, czyli tyle ile "dobry" chinol.ernil pisze: IMO - nie widzę sensu kupna takiej za 10 koła, chyba że od niej ma zależeć ludzkie życie czy duuużo pieniędzy.
Ba, w tych piniondzach sklepiesz mechanika i zapominasz o jakichkolwiek fochach.
Jak sie buja wokol komina, to mozna jeszcze temat olac, zawsze ktos przyjedzie.
Ale teraz wyobraz sobie powiedzmy taka Rosje.
Gdzie sprawy wjazdowe/wyjazdowe wygladaja jak wygladaja, pojazd sciagnelo w koleine po czyms ciezkim, znalezione slady obozowiska wskazuja na to, ze siedzial tutaj udupiony jakis czas, blota tam po jaja, wokol tylko trawa i pojedyncze drzewka.
Do najblizszej wioski ze 20 km, ale tam i tak same lady, motory i Kraz bez silnika A do miasta przynajmniej 50.
Nikt i nic nie moze ci pomoc, a nawet jakby trafila sie jakas przemykajaca terenowka, to niekoniecznie moglaby pomoc, bo padajacy deszcz w ciagu 10 min. sprawil ze jest problem nawet z jazda na wprost. Z zapasow masz tylko 2 suszone ryby i butelke wody.
Generalnie ta dupa jest bardzo ciemna i gleboka. Malo tego, liny z wyciagarki nie wystarczy do najblizszego drzewa. Podejmujesz proby z hi-liftem, ale po 6h walki okazuje sie ze jest tutaj bezuzyteczny. Jedyna rzecza jaka pozostaje, to kotwiczyc sie do ziemi.
Tracisz mnostwo sily i czasu na budowe kotwicy w deszczu, ze swiadomoscia, ze to ostatnia deska ratunku, robisz bardzo solidna kotwice, jestes przemarzniety i caly pokryty blotem ... zapinasz wyciagarke... a ta ma niezadzialac bo foch?
Nawet Tommy Lee Jones w sciganym usiadlby wtedy i zaplakal.
Wyciagarka musi wtedy zadzialac, bo liczysz wtedy na nia bardziej niz na bogow, kolegow, mame i tate.
Dlatego - zadnych smierdzacych spalenizna chinczykow

Jak ktoś jedzie na wyprawę i całe jego zapasy żywności to dwie suszone ryby i butelka wody to jest dupa i powinien zostać w tej koleinie po wsze czasy żeby się przypadkiem nie rozmożyć 

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
To jeszcze nikt na forumie w dziale survival kit, nie opanował ile potrzeba wodoru czy helu do podniesienia, chwilowego choćby, terenówki?te synek pisze:Ale teraz wyobraz sobie powiedzmy taka Rosje.
Balon ratunkowy zabrać i po krzyku.
Albo wystrugać ze patyki na wzór kopaczy studni i dźwigać auto do góry.
Możliwości od metra.
Wstyd ...

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
Ales blysnal... moze zapasy to cos co sie kurczy i trzeba to uzupelniac?Placek^ pisze:Jak ktoś jedzie na wyprawę i całe jego zapasy żywności to dwie suszone ryby i butelka wody to jest dupa i powinien zostać w tej koleinie po wsze czasy żeby się przypadkiem nie rozmożyć
Poza tym, juz za pozno

To się uzupełnia na zaś, a nie po fakcie
Paliwo też dolewasz jak już go w ogóle w baku nie ma? 

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Czasami jest tak, ze wszystkiego nie przewidzisz, a Rosja jest szczegolnie nieprzewidywalna.
Ale przyjmijmy, ze to poboczny problem, bo kierownik wycieczki potrafi obyc sie bez zarcia 2-3 dni, a razie czego wie gdzie go szukac
Ale przyjmijmy, ze to poboczny problem, bo kierownik wycieczki potrafi obyc sie bez zarcia 2-3 dni, a razie czego wie gdzie go szukac

Chłopaki działy i tematy Wam sie pomyliły. Zamykam
Zbowid