intergard 475 - do czego się nada
Moderator: Zbowid
intergard 475 - do czego się nada
Zamówiłem przez internet od kogoś (chyba jakiś krętach) Interplusa 235 a otwieram przesyłkę i jest tam Intergard 475 MIO. Będę starał się dostać to co zamówiłem ale z krętaczami różnie bywa i mogę zostać z tym Intergardem. Pytanie do czego to się nadeje. Miałem zastosować to do odmalowania pojazdu, którym w niektórych miejscach ma ogniska korozji a w innych wcześniej nałożona farba odeszła. Pojazd wojskowy oryginalnie był pomalowany farbą zapewne nitro (rok produkcji 1957). Czy mogę zastosować tego intergarda czy też do niczego się to nie przyda? Opisy internetowe produktu nie są dla mnie jasne.
rybak
Re: intergard 475 - do czego się nada
To jest farba epoksydowa typu "międzywarstwa", zbrojona mio ( tlenek żelaza blaszkowaty). Bardzo dobry produkt na przekładkę. NIe nadaje się bezpośrednio na metal. Na alkidowe(olejne) i chlorokauczuki nie nadaje się również.
Zbowid

Re: intergard 475 - do czego się nada
Dzięki. Powstał problem bo muszę teraz kupić grunt, a pieniążki poszły na ten Intergard. Czy ktoś stosował produkt, który się nazywa Polpox-Kor polskiej firmy Malexim. Stosują to do malowania mostów drogowych i kolejowych a jest tańszy od interplusa, który w tej chwili kosztuje bardzo drogo.
rybak