Wypelnienie profili zamknietych [piana??]

oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne

Moderator: Zbowid

meenia

Wypelnienie profili zamknietych [piana??]

Post autor: meenia » pt mar 24, 2017 9:47 am

Witam, nie znalazlem podobnego tematu, no moze poza zalami ludzi co kupili golfa 2 z progami z pianki :)21 ale to nie to forum. Chcialbym wypelnic czyms progi i doly slupkow, buda to pociety samuraj. Cale cwiczenie ma na celu zapobieganie wypelnieniu sie tych profili blotem i innym dobrem pozbieranym w terenie. Jesli trzeba to bedzie kiedyc naprawiac to po odcieciu progu bedzie dostep zeby usunac mechaniczne, ale jako ze to karoseria rajdowki to pewnie i tak skonczy predzej na zlomie :wink: Istnieje jakas piana, ktora wypelni puste przestrzenie, nie rozepchnie ich jak dam za duzo i nie nasiaknie woda jak gabka ?? jesli tak to jaki to produkt ??

POzdro
sj 425 606468554

Awatar użytkownika
Zbowid

Re: Wypelnienie profili zamknietych [piana??]

Post autor: Zbowid » pt mar 24, 2017 2:35 pm

Styropian sobie wsadź!
Zbowid

Awatar użytkownika
Wowos

Kontaktowanie:

Post autor: Wowos » pt mar 24, 2017 3:19 pm

Nie idź tą drogą. Już lepiej zrób sobie jakieś "ażurowe" progi, to będziesz wypłukiwać myjką syf...
Z pianką będzie tam wiecznie siedzieć wilgoć, później wpłynie jeszcze sól, i ruda radośnie wpierdzieli wszystko.
y60 autobus, czerwony.

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pt mar 24, 2017 3:36 pm

ja żartowałem z tym styropianem...jakiekolwiek "kieszenie" wypełnine czymkolwiek będą źródłem korozji. Wilgoć, różnica potencjałów i korozja.
Zbowid

meenia

Post autor: meenia » pt mar 24, 2017 10:05 pm

Zbowid pisze:ja żartowałem z tym styropianem...jakiekolwiek "kieszenie" wypełnine czymkolwiek będą źródłem korozji. Wilgoć, różnica potencjałów i korozja.
Jato wszystko rozumiem, ale ciachalem pare lat temu skyline z ktorego znajomi pozyskali silnik i wszystkie profile pelne byly jakiejs twardej zielonej piany, no i nie bylo kompletnie rdzy co najlepsze :)21 :)21 korki odplywowe mam wiec bede wyplukiwal bloto, ale jak by sie dalo tego uniknac :wink:
sj 425 606468554

ODPOWIEDZ

Wróć do „Farby i lakiery”