brunox, app czy sam podkład epoksydowy?

oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne

Moderator: Zbowid

Awatar użytkownika
jarcion

brunox, app czy sam podkład epoksydowy?

Post autor: jarcion » sob lis 18, 2017 7:18 pm

kiedyś jedynie słuszny był brunox, chyba także na tym forum. Tom go stosował. Ale trafiłem na ten filmik i jestem skonfudowany:

https://www.youtube.com/watch?v=-4rhOvtwIA8

Jakie są najnowsze forumowe wytyczne? :)
W 160 3,3 TD (wyprawowy)
była niwka (i uaz, i aro też )

Awatar użytkownika
Zbowid

Re: brunox, app czy sam podkład epoksydowy?

Post autor: Zbowid » sob lis 18, 2017 10:45 pm

Demokracja polega między innymi na wolności słowa 8) Aby wypowiadać się na temat Techniczny, moim zdaniem, trzeba mieć wiedzę...Wiedza to teoria połączona z praktyką - moim zdaniem.
Pisałem już kiedyś na ten temat i nic znaczącego sie nie zmieniło na Polskim rynku. Bełkot marketingowy. Nie mylmy środków z gruby car refinishes z antykorozją, bo to dwa różne światy - jak subaru i terenówka :)21
Wciąż jest ten sam układ - epoksyd tolerujący gorzej przygotowane podłoże i na to poliuretan. Warstwa farby minimum 160 mikronów. Różne firmy, rózne możliwości - ja opieram się na badaniach - i wskazuję odpowiednie środki, każdy ma prawo wyboru i zrobi jak babcia uważa - demokracja :)21
Gościu nie wziął pod uwagę takiej drobnej kwestii - w blachach samochodowych, nie ma wżerów korozji, bo to jest delaminacja podłoża - dziury, bo blacha samochodowa ma poniżej 2 mm...ale to nie istotny szczegół, żeby się nie rozpisywać.
Zobacz tutaj : http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... a#p8204073
To jest temat który mnie intryguje.
Zbowid

ODPOWIEDZ

Wróć do „Farby i lakiery”