cortanin F
Moderator: Zbowid
cortanin F
Dobry
jest sens?
mam wóz co ma 25 lat, zdrowy jak dzwon ale naloty korozji na ramie są. Nie chcę popsuć ale nie chcę naprawiać typu piaskowanie ocynkowanie i cały ten szajs bo.. nie chcę popsuć. Jak sobie umyję uczciwie i popędzelkuję cortnianem to będzie zył wiecznie>?
jest sens?
mam wóz co ma 25 lat, zdrowy jak dzwon ale naloty korozji na ramie są. Nie chcę popsuć ale nie chcę naprawiać typu piaskowanie ocynkowanie i cały ten szajs bo.. nie chcę popsuć. Jak sobie umyję uczciwie i popędzelkuję cortnianem to będzie zył wiecznie>?
- Misiek Cypr
-
Re: cortanin F
Bez oczyszczenia powierzchni z soli, marny efekt.
A jak oczyscisz z soli, to lepszy efekt daje epoksyd wysokotelerujacy złą powierzchnie
A jak oczyscisz z soli, to lepszy efekt daje epoksyd wysokotelerujacy złą powierzchnie
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
ja chciałem epoksydem po cortaninie
tak jak google rzecze

tak jak google rzecze

- Misiek Cypr
-
Metanol, Etanol, Glikol etylowy, butan, kwas fosforowy, do tego tanina.
Czyli na dobra sprawę, mógłbyś polać czerwonym winem, borygiem i fosolem i efekt powinien być podobny.
Żeby wygonić sól z metalu, najpierw umyć wysokim ciśnieniem, potem mozesz zastosowąć to coś, ale w sumie ten sam efekt uzyskasz fosolem i znów umyć. Albo mechanicznie, jak sa płaty rdzy i wydmuchać luftem osuszanym. Malować.
I tak Zbowid poda produkty, obecnie w uzyciu
Czyli na dobra sprawę, mógłbyś polać czerwonym winem, borygiem i fosolem i efekt powinien być podobny.
Żeby wygonić sól z metalu, najpierw umyć wysokim ciśnieniem, potem mozesz zastosowąć to coś, ale w sumie ten sam efekt uzyskasz fosolem i znów umyć. Albo mechanicznie, jak sa płaty rdzy i wydmuchać luftem osuszanym. Malować.
I tak Zbowid poda produkty, obecnie w uzyciu
513549044
513549044
Lepszy forch korroplex, ale to bez sensu, bo rdze masz i tak pod powłokami, a tam nie zamalujesz.
Facet bez gaci zyskuje lub traci.
Zbowid pewnie powie co epoksyd na ten cortanin pod nim. Żeby się nie okazało, że mycie, cortanin, szlifowanie, mycie, epoksyd. W efekcie zrobiłbym mycie, zeszlifował co luźne i na to interplus czy coś w podobie.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Mycie tak, cortanin nie. I nie każdy epoksyd ( to jest nazwa grupy produktów), tylko specjalny, tolerujące zawilgocone podłoża i niedoczyszczone. Na dodatek elastyczny i o większej przyczepności niż słynne kobry czy inne mity.
Zbowid

Interplus jest passe

Zbowid

Przecież napisałem o Tobie i podobie
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- Misiek Cypr
-
Popularyzatorem, mało masz dzieci?

513549044
513549044
Zbowid - to dawaj to lepsze rozwiązanie i biorę się za paćkanie
ja tym nie chcę malować zgniłej ramy. To na rudy nalot.. rama dzwon
ja tym nie chcę malować zgniłej ramy. To na rudy nalot.. rama dzwon
Popularyzatorem już byłem, teraz ojciec musi dzieci nakarmićMisiek Cypr pisze: ↑wt lut 07, 2023 2:25 pmPopularyzatorem, mało masz dzieci?![]()

Zbowid